به گزارش ایرنا، سرهنگ «کیخسرو دستغیب» روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: طرح ترافیکی اربعین به منظور مدیریت ترافیک سفرهای زائران، ارتقاء ایمنی تردد، پیشگیری از وقوع سوانح، مدیریت هوشمندانه سفرها، تسهیل در عبور و مرور و ارائه خدمات مطلوب اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: حضور تمام کارکنان و ناوگان خودرویی برای پوشش محورها، استفاده از تجهیزات ترافیکی به ویژه دوربین های ثابت و سیار در سطح استان، رسیدگی سریع به تصادفات، شرکت فعال در جلسات مختلف ستاد اربعین، اطلاع رسانی گسترده وضعیت راه ها و محدودیت های احتمالی تردد، از مهم ترین تمهیدات پلیس راه استان در این طرح می باشد.
سرهنگ دستغیب تصریح کرد: در مدت اجرای این طرح تیم های گشتی پلیس راه با حضور شبانه روزی مبادرت به مدیریت سرعت، کنترل و نظارت بر ناوگان عمومی حمل مسافر، روان سازی ترافیک، جلوگیری از انجام عملیات عمرانی در مسیر تردد زائران و برخورد با تخلفات حادثه ساز خواهند کرد.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه یادآور شد: با توجه به اینکه زائران برای رسیدن به مرزهای خسروی و مهران در استان کرمانشاه تردد می کنند این عامل موجب پر حجم شدن راه های استان خواهد شد و به همین دلیل در ماه های اخیر تلاش گردید ایمنی این محورها و سطح خدمات پلیسی، راهداری و امدادی ارتقاء یابد.
وی در پایان یادآوری کرد: زائران می توانند از طریق شماره تماس ۱۱۰ و ۱۲۰ و همچنین ۰۸۳۳۷۲۲۴۶۹۷ ستاد پلیس راه استان نیازهای ترافیکی خود را اعلام کنند تا در کمترین زمان به آن ها رسیدگی شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته مسوولان با توجه به توسعه ی زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
خسروی نزدیکترین مسیر زائران ایرانی به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.