سمنان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۲۵ طرح منابع طبیعی و آبخیزداری با صرف ۲۹۳ میلیارد ریال همزمان با هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه در سالن همایش اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهارداشت: بیشتر طرح‌ها به حوزه آبخیزداری و بیابان زدایی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: از مجموع ۲۵ طرح آماده افتتاح، ۱۴ طرح در حوزه آبخیزداری، ۱۱ طرح مربوط به عملیات بیابانزدایی و یک طرح مربوط به اجرای عملیات جنگلکاری است.

وی با اشاره به اینکه مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در حوضه‌های آبخیز استان سمنان با اهتمام پیگیری می‌شود، افزود: اجرای عملیات‌های سنگی- ملاتی به حجم ۳۰‌هزار و ۱۸۰ متر مکعب، عملیات بند خاکی به حجم ۷۹ هزار و ۴۳۰ مترمکعب، دیوار ساحلی به حجم ۱۸۰ متر مکعب و عملیات سنگی گابیونی به حجم ۳۷۶ متر مکعب از جمله طرح‌های آبخیزداری در استان سمنان است.

مرادی حقیقی تصریح کرد: اجرای مرمت عملیات مکانیکی و خاکی به حجم ۱۸ هزار و ۵۸۳ متر مکعب، انجام مطالعات تفصیلی در وسعت ۱۲۳ هزار هکتار ، بذرپاشی و کپه کاری در وسعت یکهزار و ۴۸۲ هکتار، حفاظت و قرق در وسعت یکهزار و ۵۹۴ هکتار، از دیگر اقدامات در راستای حفاظت از منابع آب و خاک است.


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: کنترل سیل، ممانعت از فرسایش بی رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیر زمینی از جمله اهداف مهم برای اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

مدیریت مناطق بیابانی استان سمنان در وسعت ۱۴ هزار هکتار

مرادی حقیقی بیان کرد: مدیریت مناطق بیابانی در وسعت ۱۴ هزار هکتار، مدیریت جنگل‌های دست کاشت با نهالکاری در وسعت ۶۳۰ هکتار، مدیریت روان آب ،بذر کاری و بذرپاشی در وسعت ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار ، از جمله اقداماتی است از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در هفته دولت امسال به بهره برداری می‌رسد.

وی یادآور شد: ایجاد بادشکن زنده در وسعت ۱۰۰ کیلومتر، آبیاری و مراقبت سنواتی در وسعت ۹۵۰ هکتار، اجرای عملیات پرورشی در وسعت ۱۵۰ هکتار، اجرای سامانه‌های چرایی و قرق در وسعت ۱۲۲ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان سمنان، از دیگر طرح‌هایی است که سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در هفته دولت امسال افتتاح می‌شود.

افزایش تعهد تولید کاشت نهال از ۲ و نیم به سه میلیون نهال

مرادی حقیقی با اشاره به ظرفیت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در تولید نهال، بیان کرد: تعهد استان در کاشت نهال از ۲و نیم میلیون نهال در سال به سه میلیون نهال افزایش یافت.

طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دراجرای تعهدات بین المللی و قوانین داخلی بر اساس دستور رییس جمهور و تاکید مقام معظم رهبری در برنامه دولت مردمی و انقلابی قرار گرفت و مقرر شد در طی چهار سال یک میلیارد درخت در کشور تولید و کاشته شود. بر این اساس استان سمنان در چهار سال ۱۰میلیون نهال تعهد دارد تولید کند که نسبت به تولید بیش از سه میلیون اصله نهال گلدانی و ریشه ای در سال اول اقدام شد که بخش اعظمی از نهال های تولید شده در پاییز و زمستان امسال با مشارکت تمامی دستگاه‌های خصوصی، دولتی و آحاد مردم کاشته می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: دور اول سفر رییس جمهور برای حوزه منابع طبیعی یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مصوب شده بود و برای دور دوم سفر رییس جمهور به استان این اداره‌کل درخواست ۶ میلیارد ریال اعتبار دارد که باید منتظر تصمیم‌گیری درباره میزان موافقت با تخصیص اعتبارات بود.

مرادی حقیقی ضمن دعوت عمومی از اقشار مختلف مردم برای صیانت از عرصه های منابع طبیعی، رسانه‌ها را به عنوان بازوان اصلی فرهنگ سازی توسعه و حفاظت از این میراث ارزشمند دانست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان حفظ عرصه های منابع طبیعی را یک رسالت ملی دانست و یادآور شد : فرهنگ استفاده صحیح از منابع طبیعی با مشارکت آحاد مردم نیاز به نهادینه سازی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۸۱۱ طرح عمرانی، زیربنایی و اقتصادی با صرف اعتبار ۲۹ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال، هفته دولت سال ۱۴۰۲ در استان سمنان به بهره‌برداری می‌رسد که شامل ۷۵۲ طرح عمرانی با اعتبار ۲۹ هزار میلیارد ریال و ۵۹ طرح‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری با همراهی بخش خصوصی با صرف اعتبار هشت هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۵۵۳ نفر می شود.

برچسب‌ها