قصرشیرین- ایرنا- مسئول پایانه مرز خسروی گفت: در شبانه‌روز گذشته (پنجم شهریور ماه) ۵۰ هزار و ۹۷۹ نفر زائر با سهولت از پایانه مرزی خسروی عازم عراق شدند و آمار زائران خروجی نسبت به روز قبل از آن بیش از ۱۵ هزار نفر افزایش داشته است.

«میثم پرهیخته» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته سه هزار و ۵۰۷ نفر نیز از مرز خسروی با داشتن بزرگترین پایانه زمینی خاورمیانه وارد کشور شده اند که هم اکنون تردد پرحجم اما به صورت روان در جریان است.

وی اظهار کرد: در مجموع آمار زائران خروجی از روز اول تا روز دهم ماه صفر به ۱۴۹ هزار و ۲۹۹نفر رسیده و با نزدیک شدن به ایام اربعین هر لحظه بر تعداد زائران خروجی در این گذرگاه افزوده می شود.

مسئول پایانه مرز خسروی در ادامه گفت: همچنین تعداد ۹ هزار و ۶۵۹ نفر از مرز رسمی خسروی وارد کشور شده اند و تردد در این گذرگاه پرحجم اما تردد روان و شبانه روزی بوده و هیچ مشکلی نداریم و زائران بدون کمترین ایستایی در حال خروج از مرز هستند.

پرهیخته ادامه داد: تمام امکانات و سرویس های حمل و نقل نیز در ۲ سوی مرز برای جابجایی و انتقال زوار فراهم است و این مرز ظرفیت پذیرایی از شمار زیادی از زوار را دارد و ما توان سرویس دهی به زائران را با آمادگی کامل داریم.

وی گفت: ۱۵۰ اتوبوس در مسیر پارکینگ های شهر قصرشیرین به سمت مرز خسروی برای جابجایی و انتقال زائران خدمات دهی می کند و در مجموعه پایانه نیز تمام امکانات رفاهی و پذیرایی و گیت های گذرنامه پذیرای زائران هستند.

مسئول پایانه مرزی خسروی در ادامه از آمادگی کامل این پایانه مرزی برای میزبانی زائران اربعین خبر داد و عنوان کرد: زیرساخت ها کاملا مطلوب است و آمادگی کامل را برای خروج روزانه ۱۰۰ هزار زائر و در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر را در ایام اربعین از این مرز داریم.

به گزارش ایرنا قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.