به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن عسکری روز دوشنبه در آیین آغاز به کار دفتر کارگزاری بانک و بازار سهم آب استان سمنان با حضور مریم کارگر نجفی معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو افزود: کشاورزان در طرح «بازار آب» میتوانند با افزایش بهرهوری حداقل ۱۰ درصد میزان مصرف آب خود را ذخیره و در این بازار عرضه کنند.
وی با اشاره به کاهش بارندگیها در چند سال اخیر و بهخوردن توازن بارش در استان سمنان، اظهار داشت: تامین آب در بخشهای مختلف آشامیدنی، صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر درآمد و اشتغال با رویکرد افزایش بهره روی آب از اولویت های این شرکت است .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان افزود: دفتر کارگزاری بازار آب با هدف تحقق تسهیلگری اجتماعی و شناخت خریداران و فروشندگان و کشف قیمت به صورت رسمی بازگشایی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بنا به اعلام شرکت آب و فاضلاب استان سمنان در سال ۱۴۰۱، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در ١۴٠١ کاهش یافت و اکنون استاندار سمنان در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام کرد که خروجی آب به ۲۶۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافته است.
طبق گزارشهای سال ۱۴۰۱، ورودی آب چشمه گلرودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان ۹۸۵ لیتر بر ثانیه، اما ظرفیت تامین آب استان ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است.
استان سمنان با میزان بارش کمتر از میانگین و تبخیر بالاتر از متوسط کشور، ظرفیت محدود آبهای زیرزمینی، همچنان با مساله کمبود آب مواجه است و مردم چشمانتظار اقدام جدی برای این مساله هستند.