به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، ژاپن روز پنجشنبه باوجود نگرانیها و مخالفتهایی که از سوی دست اندرکاران صنعت ماهیگیری و کشورهای همسایه ابراز شده بود، رهاسازی آب رادیواکتیو حاصل از نیروگاه هستهای فوکوشیما را به آب های آزاد اقیانوس آغاز کرد.
پارک سونگ هون، معاون وزیر اقیانوسهای کره جنوبی در یک جلسه توجیهی در این باره گفت: بازرسی فشرده یکصد روزه ای برای بررسی اینکه آیا واردکنندگان، توزیعکنندگان و خردهفروشان بهدرستی منشأ اقلام عمده غذاهای دریایی از خارج از کشور مانند گوش ماهی، ماهی و دیگر آبزیان را علامتگذاری میکنند یا خیر آغاز خواهد شد.
وی تاکید کرد: "دولت در تمام طول سال بر علامت گذاری کالاها نظارت می کند. اما ما تحقیقات ویژه ای را در سطح بی سابقه ای انجام خواهیم داد زیرا نگرانی ها در مورد سیستم توزیع غذاهای دریایی ژاپنی و سایر غذاهای دریایی وارداتی افزایش یافته است. "
کره جنوبی در سال ۲۰۱۳ و در پی بروز حادثه برای یک نیروگاه هسته ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ واردات غذاهای دریایی از هشت استان ژاپن را در حوالی فوکوشیما به دلیل نگرانی از میزان تشعشعات آنها ممنوع کرد.
سئول می گوید محدودیت واردات را لغو نخواهد کرد زیرا امنیت و سلامت مردم موضوع غیر قابل تخطی است.
این دومین بازرسی فشرده از غذاهای دریایی وارداتی پس از دور اول آن است که در ماه اردیبهشت و خرداد انجام شد. دولت کره قول داده است با همکاری نهادهای خصوصی مرتبط، فعالان مدنی و کارشناسان، تمامی کارکنان موجود خود را در این خصوص بسیج کند.
به گفته این وزارت، حدود بیست هزار فروشگاه و مرکز توزیع تحت بررسی قرار خواهند گرفت و دولت تعداد بازدیدهای یک تیم بازرسی از یک فروشگاه را سه برابر خواهد کرد.
کسانی که کشور مبدا را علامت گذاری نکنند، ممکن است با جریمه ای تا ۱۰ میلیون وون (۷هزار و ۶۰۰ دلار آمریکا) و کسانی که این علامت را جعل کنند با هفت سال زندان یا جریمه تا ۱۰۰ میلیون وون مواجه خواهند شد.
کره جنوبی طی نیمه اول سال جاری میلادی ده هزار و ۷۱۰ تن غذاهای دریایی از ژاپن وارد کرده است که ۲ درصد از کل واردات غذاهای دریایی این کشور را به خود اختصاص داده است.
در ماه مه و ژوئن، دولت سئول کانالهای توزیع داخلی غذاهای دریایی ژاپنی را بازرسی کرد و ۱۵۸ خردهفروش را به دلیل علائم نامناسب یا بدون علامتهای مبدا دستگیر کرد.
در عین حال، دولت کره جنوبی به رغم اعتراض های مردمی گسترده، همچنان اصرار دارد سطوح تشعشعات در آب های نزدیک کره جنوبی بسیار پایین تر از استانداردهای تعریف شده برای آب آشامیدنی توسط سازمان جهانی بهداشت است.