جواد گودرزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برداشت سیب در هر هکتار ۲۵ تن است و افزود: همه ساله بخش مهمی از سیب تولید شده در بروجرد به استانهای مختلف کشور صادر میشود.
وی اظهار کرد: همه ساله به دلایل مختلفی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد میوههای درختان سیب، قبل از برداشت پای درختان میریزند و به این سیبها سیب های پادرختی یا درجه سه یا صنعتی گفته میشود.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد بیان کرد: این سیبها قابلیت فروش بعنوان سیب تازه خوری و انبار کردن را ندارند و فقط قابل استفاده در صنایع تبدیلی مثل تولید پوره، ترشک و لواشک و سرکه سیب است.
گودرزی اضافه کرد: فروش این سیبها یکی از دغدغههای باغداران شده و برخی افراد سودجو به عنوان واسطه اقدام به خرید این سیبها با قیمت بسیار پایین از باغدار کرده و همان سیبها را با قیمت بالاتر از شهرستان خارج کرده و در اختیار کارخانجات استانهای دیگر قرار میدهند.
وی ادامه داد: به همین منظور جلسهای با فرمانداری شهرستان، دادستانی، تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت، ستاد رفع موانع تولید، تعاون روستایی، اتحادیه تعاون روستایی و نیروی انتظامی شهرستان بروجرد و کارخانجات مربوطه تشکل و مقرر شد با واسطههای خرید سیب از باغداران در سطح شهر برخورد قانونی شده و از خروج سیب از شهرستان جلوگیری بعمل آید.
گودرزی یادآور شد: سیبهای پادرختی باغداران در هر مقداری با قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار هر کیلوگرم ۳۵ هزار ریال توسط ادارات تعاون روستایی و اتحادیه خریداری شده و در اختیار کارخانجات داخل شهرستان قرار بگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: به منطور حمایت از باغداران و ساماندهی خرید سیب پادرختی با واسطه های خرید سیب برخورد قانونی و خروج سیب پا درختی از شهرستان ممنوع شد
جواد گودرزی اظهار کرد: این شهرستان در تولید انواع سیب رتبه اول را در لرستان دارد.
وی اضافه کرد: از مجموع ۷۰۰ هکتار باغات سیب گلاب شهرستان سالانه ۱۰ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شهرستان و استان میشود.