به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، سعید بحرینی مدیرعامل شرکت فریورکنش گفت: این شرکت در سال ۱۳۸۰ با هدف طراحی، ساخت و ارائه دستگاه های تشخیصی با کاربرد در حوزه های نورولوژی، سایکیاتریری، نوروساینس و طب فیزیکی و توانبخشی تاسیس شد و در سال ۱۳۹۵ با شروع تحقیقات در زمینه ساخت انواع ژل های مورد نیاز جهت انجام تست های EEG, NCV, SCV, EP, PSG, Neurofeedback, biofeedback, … در عرصه تولید این محصولات گام نهاد. در حال حاضر فریورکنش تنها شرکت دانش بنیانی است که با اخذ مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی به تولید ژل های مذکور اشتغال دارد.
وی به تولید ۲ محصول دانشبنیان در حوزه تجهیزات پزشکی با نامهای EEG Gel و Teson در این مجموعه اشاره کرد و افزود: این شرکت تاکنون موفق به تولید سه محصول شده است که دو تا از آنها دانشبنیان اند. اولین محصول دانشبنیان ما EEG Gel است؛ این محصول ژلی رسانا است با ویسکوزیته خاص که جهت ثبت سیگنال های بیوالکتریک از پوست بیمار استفاده میشود. در ثبت سیگنالهای الکتروانسفالوگرافی (EEG) با استفاده از Easy Cap معمولا از این ژل استفاده می شود.
بحرینی درباره Teson، دیگر محصول دانشبنیان تولید این شرکت گفت: خمیری چسبنده و رسانای الکتریکی است که جهت چسباندن الکترودهای دائم مصرف به پوست بیمار استفاده میشود. استفاده از این خمیر امپدانس بین پوست و الکترود ثبات را کاهش داده باعث بهبود کیفی سیگنال های دریافت شده از بیمار میشود.
مدیرعامل شرکت فریور کنش در ادامه با انتقاد از وضعیت واردات کالای قاچاق در حوزه تجهیزات پزشکی، گفت: ما در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از نیاز بازار را تامین میکنیم در حالی است که اگر از واردات قاچاق کالاهای مشابه شود می توانیم سهم بسیار بیشتری از نیاز داخلی را تامین کنیم و اگر همکاری لازم صورت بگیرد، علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، می توانیم صادارات گسترده نیز داشته باشیم.