به گزارش ایرنا از انجمن فیزیوتراپی ایران، احمد موذن زاده افزود: در حال حاضر عوارض اختلالات حرکتی را شاهد هستیم که منجر به سایر بیماریها خواهد شد، بنابراین باید یک سبک زندگی سالم را داشته باشیم.
وی اظهارداشت: در حال حاضر ۸ درصد جمعیت کشور ما سالمند است و باید بدانیم در سال ۱۴۲۰ میزان سالمندی به ۲۰ درصد خواهد رسید.
مؤذن زاده ادامه داد: بیماریهای اسکلتی عضلانی، از جمله مشکلات سالمندی است که باید به فکر برنامه اساسی باشیم و فیزیوتراپی، پاسخ به اختلالات حرکتی است و آموزشها باید از زمان کودکی آغاز شود که دچار این اختلالات نشوند.
وی افزود: مشکلات در ناحیه مُهرههای گردنی بر اثر استفاده طولانی مدت از تلفن همراه، رو به افزایش است که باید در این زمینه به ارائه برنامههای آموزشی برای جامعه بپردازیم.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: خم نگه داشتن گردن در دراز مدت، فرد را مستعد دیسک گردن میکند. بنابراین، باید آموزشها را از کودکی آغاز کنیم.
وی افزود: کرونا تمام شده اما عوارض آن همچنان ادامه دارد که باید به فکر باشیم.
بهروز عطارباشی مقدم فیزیوتراپیست نیز گفت: زندگی ماشینی و کم تحرکی و به دنبال آن، پاندمی کرونا؛ باعث تشدید اختلالات حرکتی شده است.
وی گفت: وقتی صحبت از اختلالات اسکلتی عضلانی میشود، همه سیستم بدن را شامل میشود، زیرا فرد در دراز مدت دچار سایر عارضهها خواهد شد.
وی افزود: مهمترین کار فیزیوتراپیست، برگرداندن حرکت به بیمار است و در سنجش نوآموزان، خلأ فیزیوتراپیست در بررسی سلامت دانش آموزان مشاهده میشود.
عطارباشی مقدم گفت: بعد از پاندمی کرونا، ۳۰ درصد به آمار اختلالات اسکلتی عضلانی دانش آموزان اضافه شده است.
وی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی، افزود: ۸۰ درصد مشکلات سالمندان، اختلالات حرکتی است که باید برای این قبیل موضوعات برنامه داشته باشیم.
پرهام پارسانژاد نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران نیز گفت: سی و چهارمین کنگره سالیانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، از ۱۰ تا ۱۲ آبان ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
وی افزود: حدود ۱۰۰ شرکت تجهیزات پزشکی، فیزیوتراپی، توانبخشی و ورزشی در کنگره امسال حضور دارند.
پارسانژاد گفت: جای خالی آموزش نکات اسکلتی عضلانی برای دانش آموزان خالی است، در حالی که شاهد افزایش آسیبهایی از این جنس هستیم.
وی در ادامه با اشاره به چالشهای صنفی جامعه فیزیوتراپی ایران، افزود: دردناک است که بدانیم هزینه ایاب و ذهاب بیمار برای آمدن به کلینیک فیزیوتراپی، بیشتر از تعرفه خدمات فیزیوتراپی است.