به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از جهاد دانشگاهی، مرکز طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران روز چهارشنبه در آستانه روز سالمند با حضور حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و آیکاوا کازوتوشی سفیر ژاپن در ایران افتتاح شد.
در این مراسم، بر تبدیل این مرکز به اولین مرکز مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه سالمندان تهران تاکید شد.
رییس جهاد دانشگاهی با ابراز خرسندی از راه اندازی کلینیک ارتقای سلامت که تمرکز ویژه آن بر پایش سلامت سالمندان است، از سفیر، دولت و مردم ژاپن که در کمک های بشردوستانه در حوزه سلامت پیشگام هستند و در تجهیز این مرکز با جهاد دانشگاهی همراهی کردند قدردانی کرد.
وی افزود: سالمندی اگرچه در چرخه طبیعی زندگی امری اجتناب ناپذیراست، اما می توان با تمهیداتی این بخش از زندگی را آسان و دلپذیر کرد و این وظیفه همه ماست؛ چرا که از پیامبر اسلام(ص) نقل شده است سالمندان را بزرگ و گرامی بداریم.
رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اثربخشی فعالیت های این نهاد در جامعه که با رفع نیازهای اساسی کشور تعیین می شود، اظهار کرد: سالمندی از چالش های آینده همه کشورها خواهد بود که امید است با فعالیت چنین مراکزی در کنار توسعه و پژوهش و فناوری برای ارتقای سبک زندگی سالم، گام موثری در این راستا برداریم.
تبدیل این مرکز به اولین مرکز مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه سالمندان تهران
در ادامه سفیر ژاپن با ابراز خرسندی از حضور در کلینیک جهاد دانشگاهی اظهار داشت: بنده اینجا هستم تا تجهیزات پایش سلامت سالمندان اهدایی دولت ژاپن را تحویل این نهاد دهم.
وی افزود: این پروژه بخشی از کمک های مالی ژاپن برای امنیت مردمی به نام GGP ارایه شده است. GGP از سال ۱۹۹۹ تاکنون ۱۶۴ پروژه را در ایران در زمینه های آموزش ابتدایی، مراقبت های بهداشتی، رفاه عمومی و توسعه روستایی ارائه کرده است. این بار دولت ژاپن تجهیزات پزشکی را برای معاینه، غربالگری و مشاوره الکترونیکی از طریق AECER در اختیار این مرکز قرار داد و این کلینیک از این پس شروع به ارایه خدمات کم هزینه برای سالمندان در تهران می کند تا با استفاده از این تجهیزات سلامتی آن ها را بهبود بخشد و از بیماری ها پیشگیری کند.
آیکاوا کازوتوشی ادامه داد: بر اساس داده های آماری، در شهر تهران سالمندان بالای ۶۰ سال، ۱۰ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند. در ژاپن، این رقم سه برابر بیشتر یعنی ۲۹ درصد است. در جامعه فوق سالخورده ژاپن، نه تنها بر زندگی طولانی تر، بلکه بر زندگی بهتر و بهبود کیفیت زندگی تاکید می شود.
سفیر ژاپن در ایران تصریح کرد: با توجه به این که قرار است این مرکز به اولین مرکز مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه سالمندان تهران تبدیل شود، امید است از طریق این طرح تجهیزاتی به ارتقای کیفیت زندگی سالمندان تهرانی کمک کرده باشیم.
وی ادامه داد: همچنین از جهاد دانشگاهی برای تمام تلاش هایی که برای اطمینان از اجرای بدون مشکل این پروژه انجام داده اند، قدردانی می کنم.
تقدیر از حمایت ژاپن برای تجهیز و راه اندازی کلینیک ارتقای سلامت جهاد دانشگاهی
مسعود حبیبی رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز در بازدید سفیر ژاپن از پژوهشکده فناوری های زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی (یارا) اظهار داشت: در کتاب آسمانی ما مسلمانان اشاره به این نکته شده که اگر جان یک انسان را نجات دهیم انگار جان تمام انسان ها را نجات داده ایم که این امر نشان دهنده توجه به انسان و انسانیت است. شما و مردم ژاپن با اهتمام به بشردوستی و کمک به سلامت انسان ها فارغ از نژاد و مرز، افتخار بزرگی نصیب ملت و فرهنگتان می کنید.
وی با قدردانی از حمایت و همراهی ژاپن در تجهیز و راه اندازی کلینیک ارتقای سلامت در راستای پایش سلامت سالمندان، ادامه داد: زخم های مزمن از عوارض بیماری های غیرواگیر هستند که یک معضل جهانی در نظام سلامت است و متاسفانه اکثر مبتلایان در شرایط ضعیف اقتصادی قرار دارند. محققان و درمانگران مجموعه برای درمان و ارتقای دانش در این زمینه فعالیت می کنند و همواره تلاش میکنیم سازمانی پویا، پیشرو و نو آور در خلق خدمت و زندگی سالم باشیم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران از سفیر ژاپن در ایران خواست فرصت ارتباط با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ژاپن برای همکاری های مشترک علمی را فراهم کند.
وی با یادآوری هفته گرامیداشت دفاع مقدس گفت: مردم ایران و مردم ژاپن بالاترین آسیب ها را از سلاح های کشتار جمعی دیده اند که خاطره تلخ آن هرگز فراموش نمی شود. امیدوارم رفتارهای انسان دوستانه باعث گسترش صلح در تمام کشورهای جهان شود.
مرکز طب پیشگیری و ارتقای سلامت جهاددانشگاهی، پیشرو در ارایه انواع روش های تشخیصی و درمان غیرجراحی دردهای عضلانی، اسکلتی و عصبی در خیابان ابوریحان تهران گشایش یافت.
نکوداشت روز جهانی سالمند اول اکتبر مصادف با نهم مهرماه ۱۴۰۲ است.
نظر شما