یاسوج- ایرنا- مدرسه سازی سخت است به گونه ای که یک مدرسه ۱۰۰ متری حدود ۲۰ میلیارد ریال هزینه نیاز دارد، افزایش ۳۸ هزار متر مربعی فضاهای آموزشی، ۲۶ هزار متر مربعی فضای ورزشی و چهار هزار متر مربعی فضای فرهنگی در مدت این ۲ سال جزو اقدام های تحولی دولت سیزدهم در امر مدرسه سازی بود.

به گزارش ایرنا، بارها از کمبود فاحش و حتی شرایط بحرانی فضاهای آموزشی در استان کهگیلویه وبویراحمد سخن گفتیم و بر اساس آخرین آمار همچنان بالای ۴۸۰ کلاس درس نا ایمن و دارای وضعیتی نامناسب است ؛ اما این کمبودها و مشکلات نباید نافی برخی خدمات و گام های مثبت و عزم راسخ دولت و متولیان امر در این راستا شود.

دولت سیزدهم با رویکرد عدالت محوری در فصل آموزش در تمامی مناطق شهری و روستایی این استان عملیات خوبی را در امر مدرسه سازی آغاز و یا در حال انجام است و بیشتر آن ها را هم به پایان رسانده است.

سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به عنوان متولی ساخت و ساز فضاهای آموزشی، ورزشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و به تبع آن ادارات کل نوسازی، توسعه و تجهیز استان ها وظیفه ساخت، تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی، ورزشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش را دارند.

در استان کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم اتفاقات بسیار خوبی در فصل آموزش افتاد چنانچه این کارها انجام نمی شد امروز مدیران آموزش و پرورش دچار چالش های بزرگی بودند.

با استقرار دولت سیزدهم و حمایت های استاندار جهادی و انقلابی استان کارهای چشمگیری در زمینه توسعه، تجهیز و تکمیل فضاهای آموزشی استان انجام شده است.

سفرهای پر خیر و برکت رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سفر نخست رئیس جمهور به استان، هیچ مصوبه ای در فصل آموزش استان وجود نداشت اما در متمم سفر با پیگیری های استاندار استان، متمم چند طرح اساسی برای استان مصوب شد.

سید رضا حسینی نیک" افزود: جمع آوری مدارس کانکسی در قالب طرح شهید پناهی با مشارکت بنیاد برکت یکی از مصوبه ها بود که اجرایی شد.

وی ادامه داد: ۷۷ مدرسه جایگذین کانکسی یک، دو و سه کلاسه با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال و با ۱۲۳ کلاس درس آغاز شد و بر اساس آخرین آمار افزون بر ۹۵ درصد مدارس تحویل موقت شده است و مابقی هم تا دو هفته آینده تحویل آموزش و پرورش خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: اعتباری حدود ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل فضاهای آموزشی تخصیص داند که در قالب آن تمام مدارسی که از محل متمم سفر ردیف دریافت کرده اند تماما تحویل موقت شده اند.

وی ادامه داد: در سفر دوم با حضور آقای استاندار بحث های کارشناسی انجام گرفت و نشست های تخصصی در استانداری برگزار شد و طرح های بیان شد و حدود یک هزار میلیارد تومان برای مدت زمان ۲ سال برای استان در نظر گرفته شد.

حسینی نیک عنوان کرد: با این اعتبار و تخصیص آن فصل آموزش استان تغییرات اساسی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در بحث فضاهای آموزشی شرایط خاص دارد. ترکیب دانش آموزان، نوپا بودن شهرستان ها و محله هایی که به شهرستان ها اضافه می شود، ساخت و ساز نهضت ملی مسکن چالش هایی هستند که باید مد نظر قرار گرفته شوند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در طرح محرومیت زدایی در دولت سیزدهم که پروژه بسیار مهمی بود با دخالت نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی و کمک دولت این طرح مصوب شد.

حسینی نیک تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد ۳۳ پروژه با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان شروع کرد، این پروژه ها عمدتا بزرگ مقیا شامل ۱۸، ۹، ۶ کلاسه و مابقی در مقیاس های کوچکتر بودند.

این پروژه ها عمدتا در مناطق روستایی و محروم استان بودند که تا مهرماه ۱۴۰۲ حدود ۳۰ مورد از این طرح ها تحویل موقت شده اند.

در خصوص حمایت سازمان از اعتبارات ملی برای تکمیل پروژه های استانی و ملی در سطح استان اتفاقات خوبی انجام گرفت ما توانستیم در این دولت ۲۰۰ فضای آموزشی، فرهنگی و ورزشی تحویل آموزش و پرورش که یک رکورد بی سابقه است.

افزایش ۳۸ هزار متر مربعی فضاهای آموزشی، ۲۶ هزار متر مربعی فضای ورزشی و چهار هزار متر مربعی فضای فرهنگی در مدت این ۲ سال انجام شده است.این اقدامات بی نظیر همگی برکات نظام و حمایت دولت و تلاش های سازمان نوسازی کشور است.

در استان سه هزار مدرسه و بالغ بر ۹ هزار کلاس درس و ۱۸۰ هزار دانش آموز وجود دارد که ترکیب جمعیتی مدارس به لحاظ روستایی و شهری کمی نگران کننده است.

۷۰ درصد مدارس استان در روستاها هستند در حالی که ۳۰ درصد دانش آموزان ما در مدارس روستایی در حال تحصیل اند و برعکس یعنی ۷۰ درصد دانش آموزان استان در مدارس شهری هستند اما تنها ۳۰ درصد فضاهای آموزشی استان در شهرها قرار دارند.

این موضوع نشان می دهد روستاهای استان تراکم دانش آموزی بسیار کم و در شهرها تراکم بسیار بالایی داریم، هم اکنون سرانه دانش آموزی در استان به عدد پنج رسیده است.۸۰۰ مدرسه زیر ۱۰ نفر دانش آموز در استان وجود دارد.

۸۰۰ میلیارد ریال تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی خریداری شده است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: اکنون فصل بازگشایی مدارس است و ساخت و سازها تمام شده و پروژه هایی که برای مهر ماه امسال آماده شده بودند تحویل داده شدند.

وی افزود: تجهیزات، انشعابات، سیستم گرمایشی و سرمایشی مدارس و موارد دیگر انجام گرفته است و اکنون پایان سال مالی است و منتظر تخصیص های ۱۴۰۲ هستیم.

حسینی نیک بیان کرد: در بحث تجهیزات در این دولت اتفاق نادری انجام گرفت و از اعتبارات ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بالغ بر ۸۰۰ میلیارد ریال تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی و هنرستانی و خوابگاهی خریداری شده است.

وی به متولیان آموزش و پرورش تاکید کرد در بحث نگهداری تجهیزات دانش آموزان را راهنمایی و آموزش دهند.

مناطق سردسیری استان خیلی زود به وسایل گرمایشی نیاز دارند که می طلبد مدیران مدارس موتورخانه ها را روشن کنند و زیر بار ببرند تا احیاتا مشکلی وجود داشته باشد اطلاع رسانی شود.

وی در خصوص طرح های ملی همچون شهید عجمیان، گفته که این طرح از سال نو شروع شد و والدین و دانش آموزان و گروه های جهادی در آن شرکت دارند و صندلی و یا تجهیزات آموزشی تعمیر شدند.

سه هزار میز و صندلی با اعتبار خیلی کمی به چرخه برگردانده شدند و در شاداب سازی مدارس یک هزار میلیون ریال رنگ خریداری شد و در اختیار مناطق قرار داده شد.

کهگیلویه و بویراحمد استان نخست در تعدد مدارس سنگی و ناایمن

وی با اشاره به وجود مدارس سنگی و آجری ناایمن، افزود: کهگیلویه و بویراحمد استان نخست در این شاخص است زیرا قبل از انقلاب اسلامی فضای آموزشی در استان به وفور وجود نداشت و تنها ۲۴۰ فضای آموزشی وجود داشت که با مصالح بومی این مدارس قدیمی ساخته و ناایمن اند و اکنون به سه هزار مدرسه رسیده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: پس از انقلاب اسلامی تمام روستاها و مناطق استان که دانش آموز داشتند از مدرسه برخوردار شدند.

وی ادامه داد: ۴۸۵ مدرسه ناایمن در استان وجود دارد که در مصوبات سفر دوم رئیس جمهور از مجموع یک هزار میلیارد تومان اعتبار مربوط به نوسازی مدارس ۴۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به این مدارس است.

حسینی نیک بیان کرد: برخی مناطق استان با جمعیت کاهشی دانش آموزان و عده ای دیگر با جمعیت افزایشی دانش آموزان مواجه اند.

مجمع خیران حداقل ی هزار و 400 میلیارد ریال به استان هدایت کردند

وی با تشکر ویژه از مجمع خیرین مدرسه ساز استان، گفت: طی یک سال گذشته ۱۴۰ میلیارد تومان به استان ما هدایت کرده اند و خیران را به سمت استان روانه می کنند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: خیری در استان به نام حاج اکبر ابراهیمی هست که ۱۵ مدرسه روستایی برای استان شروع کرده است و این ۱۵ مدرسه بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.۱۰ مدارس دیگ ر نیز مصوب کرده که شروع به کار کند.

حسینی نیک اضافه کرد: موسسه قلم چی در استان نیز ۱۰ مدرسه به استان هدیه کرده است. موسسه موج مهربانی، بنیاد برکت، موسسه مهرآفرین در استان کارهای خوبی انجام داده اند.

وی بیان کرد: ۹۰ درصد پروزه های نوسازی تا پایان مهر ماه تحویل داده می شوند و دیگر پروژه نیمه تمامی در استان بقی نخواهد ماند.

وی از خیران خواست با توجه به بحران فضای آموزشی در بویراحمد پروژه های بزرگ مقیاس در این شهرستان اجرا کنند و برای مهر آبنده هدفگذاری شود.

پروژه ۱۸ کلاسه گنجه ای با سه هزار متر زیربنا، ۹ کلاسه مزدک، ۹ کلاسه سرآبتاوه، ۹ کلاسه چنارستان، ۹ کلاسه نجف آباد، ۶ کلاسه خلف آباد در زمان کوتاهی در این دولت افتتاح شدند.

حسینی نیک عنوان کرد: پروژه ۶ کلاسه ای نیز توسط آقای خلقی پور در روستای محمود آباد شروع کرده اند و دکتر افتخاری نیز پروژه چهار کلاسه ای در جدول غوره یاسوج شروع کردند، موسسه موج مهربانی مدرسه ۶ کلاسه ای را در مهریان یاسوج تقبل کرده تکمیل کند.

پروژه بزرگ ۹ کلاسه با ظرفیت ۳۰۰ دانش آموز مربوط به حاج بزرگواری نیز به زودی افتتاح می شود، خانم گیتی نژاد نیز سه پروژه دارد که به زودی افتتاح می شوند.

وی تصریح کرد: شرکت اعزام خودرو پروژه ۱۲ کلاسه ای در مادوان دست ساخت دارد و سه مدرسه دیگر نیز متقبل شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق اعلام مدیران مدترس استان مشکلی برای شروع مدارس ندارند و حتی اعلام شده در خصوص تجهیزات مشکلی نخواهیم داشت.

تعمیر و احداث سرویس بهداشتی در ۱۴۰ مدرسه در دستور کار قرار گرفت

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این دولت برای بحث تعمیرات و احداث سرویس های بهداشتی در مدارس کارهای خوبی آغاز شده است و ردیف خاص بودجه ای تعریف شد.

وی ادامه داد: مرتب به مدارس استان نامه زده می شود و سال گذشته ۱۴۰ مدرسه یا شروع به تعمیرات سرویس های بهداشتی شان شده است و یا سرویس های بهداشتی جدید ساخته شده است.

حسینی نیک بیان کرد: هفت میلیارد تومان استان تخصیص گرفت که تا پایان سال ۱۴۰۱ این تخصیص جذب شد.

وی اضافه کرد: قبول داریم در برخی از مناطق استان سرویس های بهداشتی وجود دارند که از کار افتاده اند و در سال مالی جدید اعتباراتی برای تعمیر و تجهیز سرویس های بهداشتی دریافت خواهیم کرد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به محرومیت منطقه لوداب، گفت: بخش لوداب جزو شهرستان بویراحمد است و اعتبار آن از بویراحمد تزریق می شود اما مشکلات آن ها را با توجه به موقعیت جغرافیایی آن جدا می بینیم و هر زمان که اعتبار تزریق شود به آن ها رسیدگی خواهد شد.

حسینی نیک عنوان کرد: اخیرا سه کلاسه نورالله آباد در لوداب تکمیل شده و به تمامی مدیران اعلام شده مشکلات مدارس را تک به تک به نوسازی اعلام کنند.

وی بیان کرد: در سازمان نوسازی مدارس استان تاکید کرده ام که اولین خیر مدرسه ساز استان استاندار کهگیلویه و بویراحمد است و در فصل آموزش تاثیر گذار است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: تا قبل از این دولت، نوسازی مجبور بود هزینه های گزافی را به شهرداری ها و دستگاه های خدمات رسان بپردازند وظلمی بود که استاندار این موضوعات را رفع کرد.

وی اضافه کرد: آقای احمدزاده در مهرماه سال گذشته حداقل ۵ میلیارد تومان در حوزه انشعابات به نفع نوسازی گام برداشته است و خیری تاثیر گذار است.

حسینی نیک با اشاره به این ضرب المثل «آب در کوزه و تشنه لبان می گردیم»، ادامه داد: یکی از موسسات خیریه بزرگ اعلام کردند که به آقای احمدزاده استاندار استان تان رجوع کنید و از وی وقت آزاد بگیرید تا تلاش کند و اعتبار جذب کند، به ازای هر یک ساعتی که احمدزاده وقت بگذارد قول می دهیم ۱۰ میلیارد تومان به استان شما تزریق کنیم.

مجموعه استان هماهنگ هستند و با آموزش و پرورش استان تعامل وجود دارد و جناب آقای خانمحمدی بازدیدی از استان داشتند و مصوبات خوبی داشت.

اعتبارات سفر دوم رئیس جمهور تحول زا خواهد بود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در سفر دور دوم دولت به استان بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال برای مدت دو سال به آموزش و پرورش اختصاص داده شده است، گفت: اختصاص این میزان اعتبار تحول عظیمی در آموزش و پرورش ایجاد می‌کند.

سید علی احمدزاده بیان کرد: اعتبارات سفر رئیس جمهور برای بازسازی مدارس، به روز کردن آنها و احداث مدارس نمونه در شهرستان‌ها هدایت می‌شود.

وی با ابراز نگرانی از وجود ۴۸۳ مدرسه سنگی در استان، ادامه داد: این میزان اعتبار جوابگوی برچیده شدن مدارس سنگی نیست و نیازمند نگاه تحول‌زای وزارت آموزش و پرورش به استان هستیم.

احمدزاده با بیان اینکه وضعیت فضای آموزشی در یاسوج مرکز استان از روستاها بدتر است، گفت: جمعیت زیادی در حاشیه شهر یاسوج هستند که امکانات پاسخ‌گوی جمعیت زیاد دانش‌آموزی در این مناطق نیست.

وی با بیان اینکه حمایت‌ و توجه استانی از آموزش و پرورش می‌شود اما کافی نبوده و نیاز است در سطح ملی حمایت شویم، ابراز کرد: از وزیر آموزش و پرورش دعوت کردیم به استان سفر کند و از نزدیک با مشکلات فضای آموزشی و کمبود امکانات آشنا شود.

هم اکنون بیش از سه هزارو واحد آموزشی در این استان وجود دارد که ۲ هزار ۸۰۰ مرکز آن در قالب ۹ هزار کلاسه درس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شد.

زیرساخت های آموزشی این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی متحول شده و ۹۲درصد مدارس این استان معادل ۲ هزارو ۸۰۰ باب از سال ۵۷ تاکنون در مناطق مختلف ساخته شده است.

این رشد چشمگیر فضاهای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد نشان از توجه نظام جمهوری اسلامی به توسعه علم و دانش در این خطه از ایران اسلامی دارد.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.

از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را پسران تشکیل می دهند.