کمبود فضای آموزشی در کهگیلویه وبویراحمد و ضرورت حضور ۱۰۰ خیر در جشنواره خیرین مدرسه ساز

یاسوج- ایرنا- کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ کمبود فضای آموزشی به ویژه در شهرستان بویراحمد وضعیت مناسبی ندارد حتی رتبه نخست کشور به لحاظ تعداد مدارس ناایمن را به خود اختصاص داده، قرار است روز پنجشنبه بیست و پنجم آبان ماه امسال ۱۰۰ نیک اندیش در جشنواره خیرین کشور در شهر یاسوج شرکت کنند تا نوید برگ دیگری از تحول در مدرسه سازی استان رقم خورد.

به گزارش ایرنا، دستان سخاوتمند خیران سال هاست آموزش و پرورش را در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد یاری می کند و زمینه ساز آرامش برای ادامه تحصیل دانش آموزان این مناطق شده اند.

باز هم خیران دست مهربان خود را به سوی کودکان معصوم مناطق استان دراز می کنند و نمی گذارند دانش اموزانی همانند علی با دمپایی به مدرسه بروند و در سرمای جانسوز دامنه های شوروم و دنا سربفلک کشیده به خود بپیچند و سقفی ایمن و آرام برای آنها فراهم می کنند تا در سایه همدلی این خیران دانش ۀموزان به راحتی درس بخوانند.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد معتقد است که خیران نسبت به دیگران زودتر به بلوغ فکری رسیده‌اند، آنها برای تربیت نسل آینده برنامه دارند و اقدام آنها در ساخت مدرسه بسیار در تربیت نسل جوان اثرگذار است.

حسنعلی عزن خواه می افزاید که خیر خشت و آجر روی هم نمی‌گذارند بلکه قلب و انسانیت روی هم می‌گذارند، بر اساس آیه قرآن کریم؛ «هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمی‌رسید مگر اینکه از آنچه دوست می‌دارید، (در راه خدا) انفاق کنید و آنچه انفاق می‌کنید، خداوند از آن آگاه است.»

وی تاکید کرد که بیش از ۵۵ نفر خیر به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر می‌کنند که این رخداد برای اولین بار در استان اتفاق می‌افتد و خیرین مدرسه‌ساز کمک می‌کنند که آینده کشور بهتر ساخته شود.

۶۸ درصد دانش‌آموزان استان در مناطق شهری مشغول به تحصیل هستند این در حالی است که ۳۳ درصد آموزشگاه‌ها در شهرها قرار دارند.

از سوی دیگر ۶۸ درصد آموزشگاه های استان در مناطق روستایی قرار دارند در حالی که در مجموع ۳۳ درصد دانش‌آموزان استان در این مدارس تحصیل می کنند لذا کمبود فضای آموزشی در شهر یاسوج و برخی از مراکز شهرستان‌ها اساسی است.

تاکنون خیران ۳۰۰ مدرسه در استان کهگیلویه و بویراحمد بنا کرده اند و تعداد ۸۰۰ مدرسه زیر ۱۰ دانش آموز در مناطق روستایی دروافتاده استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

۱۰۷ مدرسه باید در کهگیلویه وب ویراحمد احداث شود/۵۰۶ سرویس بهداشتی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد کمبود داریم

عزت‌خواه با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این سند با ۶ زیرنظام روبرو است که فضا، تجهیزات و فناوری یکی از این زیر نظام است.
وی با بیان اینکه به برکت نظام اسلامی خدمات بسیار خوبی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفت، افزود: ۱۸۰ هزار و سه هزار و ۱۰۳ نفر دانش‌آموز در سه هزار و ۱۹۰ مدرسه تحصیل می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: دولت توجه خوبی مدرسه‌سازی در استان کهگیلویه و بویراحمد دارد.

وی تاکید کرد: هزار مدرسه در سطح شهر یاسوج وجود دارد که ۱۲۱ هزار و ۷۳۰ نفر دانش‌آموز را پوشش می‌دهند؛ یعنی بیش از ۳۱ درصد مدارس در سطح شهر است که بیش از ۶۶ درصد دانش‌آموزان را در خود جا می‌دهند. همچنین بیش از ۶۸ درصد مدارس کهگیلویه و بویراحمد در روستاها بنا شده‌اند که بیش از ۳۳ درصد دانش‌آموزان را در خود جا می‌دهند، یعنی ۶۱ هزار و ۶۵۲ نفر دانش‌آموز روستایی در این مدارس تحصیل می‌کنند.

عزت‌خواه ابراز کرد: این نشانه عدالت در توزیع زیرساخت‌ها است که به‌خوبی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به مناطق محروم اجرا شده است.

وی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد نیاز به ساخت ۱۰۷ است. یعنی ۱۰۷ مدرسه دو شیفت و استیجاری داریم که ۷۰ درصد اینها در شهرستان بویراحمد واقع شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد افزود: ۳۳۵ مدرسه نیاز به بازسازی و تعمیر دارند و در مجموع اگر اکنون بخواهیم شروع کنیم به ساخت و ساز و بازسازی مدارس به ۴۴۲ مدرسه نیاز داریم که احداث و تعمیر شود.

وی اضافه کرد: ۲۷۰ مدرسه فاقد سیستم گرمایشی داریم، بعضی از مدارس سیستم گرمایشی ندارند و برخی هم سیستم گرمایشی استاندارد ندارند.

عزت‌خواه گفت: ۲۳۰ مدرسه نیاز به ایزوگام دارد که در فصل زمستان سقف آنها «چکه» می‌کند و شرایط نامناسبی را ایجاد می‌شود. ۷۱۷ مدرسه استان کهگیلویه و بویراحمد فاقد حیاط است که اثر زیادی در روحیه همدلی و نشاط دانش‌آموزان دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۷۰۸ مدرسه استان کهگیلویه و بویراحمد نیاز به گازکشی دارد و ۵۰۶ مدرسه نیاز به سرویس بهداشتی دارد. البته منظور نیست که سرویس بهداشتی در این مدارس نیست بلکه خیلی از این مدارس باید سرویس بهداشتی آنها بازسازی و تعمیر شود و همچنین بعضی از مدارس با کمبود سرویس بهداشتی روبرو هستند. برای نمونه مدرسه‌ای که ۶۰۰ دانش آموز دارد، پنج سرویس بهداشتی جوابگو این تعداد دانش‌آموزان نیست.

خیران ۳۰۰ مدرسه خیرساز در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون ۳۰۰ مدرسه خیر ساز در استان ساخته شده است و در دولت مردمی سیزدهم با همت استاندار و مجمع خیرین استان تاکنون گام های خوبی برای مدرسه سازی در استان برداشته شده است. برای نمونه در مهرماه سه هزار بسته آموزشی در میان مدارس محروم استان توزیع شد.

سید رضا حسینی نیک افزود: ابتدای دولت سیزدهم ۱۰۷ پروژه اجرایی در این استان وجود داشت که این تعداد به ۲۳۰ پروژه رسانده شد.

وی ادامه داد: بالغ بر ۹۰ درصد این پروزه ها مشارکتی و خیری بوده اند و ۲۰۰ پروژه در مدت یک سال تحویل آموزش و پرورش استان شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این استان رتبه یک کشور در خصوص مدارس ناایمن را دارد به گونه ای که ۴۰ درصد مدارس ناایمن کشور متعلق به همین استان است.

وی ادامه داد: ۴۸۵ مدسه ناایمن در استان وجود دارند که باید سریع تر نوسازی و بازسازی شوند تا دانش آموزان در محیطی ایمن درس بخوانند.

شمارش معکوس برای برگزاری جشنواره خیرین نامدار کشور با حضور ۱۰۰ خیر

مدیرعامل خیرین مدرسه ساز کهگیلویه وبویراحمد گفت: جشنواره خیرین نامدار کشور در بیست و پنجم آبان ماه جاری با حضور ۱۰۰ خیر در استان برگزار می‌شود که این جشنواره رخداد بزرگی برای توجه ویژه به زیرساخت‌های آموزشی منطقه خواهد بود.

نیک اقبال افزود: خیران کارهای ارزشمندی برای ساخت مدرسه در استان انجام داده اند به گونه ای که حتی خانواده چند تن از داغدیدگان سانحه هوایی یاسوج هم در امر مدرسه سازی مشارکت داشته اند.

وی ادامه داد: دیه فرزندان این افراد به ساخت مدرسه تعلق گرفت در حالی که برخی از این خانواده ها وضعیت مالی مناسبی نداشتند.

نیک اقبال تاکید کرد: بیش از ۶۰ درصد مدارس آسیب دیده در زلزله سی سخت در سال ۹۹ توسط خیران بازسازی و نوسازی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha