به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز شنبه همزمان با آیین برداشت گل گلایول تولیدی در چهارمحال و بختیاری در بازدید از مزرعه پرورش گل شاخهبُریده گلایول شهرستان بروجن تاکید کرد: بهمنظور اصلاح الگوی کشت در شهرستان بروجن کشت گیاهان پیازی، گلدار و زینتی در فضاهای باز در دستور کار قرار گرفت.
وی بهرهوری اقتصادی و فیزیکی آب را از مهمترین اهداف اصلاح الگوی کشت در چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: در این روش با مصرف آب کمتر میتوان تعداد بیشتری گل شاخهبُریده تولید و زمینه رونق اقتصادی در حوزه باغبانی و کشاورزی را فراهم کرد.
برزگر تصریح کرد: کیفیت گل شاخهبُریده گلایول تولیدی در چهارمحال بختیاری بهلحاظ شرایط اقلیمی، ارتفاع از سطح دریا و هوای مناسب مطلوب و در کشور مطرح است.
وی با اشاره به کشت گل شاخهبُریده گلایول در هشت هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان بروجن یادآور شد: در این سطح ۲۰۰ نفر بهصورت مستقیم مشغول به فعالیت هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از هر مترمربع شک شاخه و در مجموع از این سطح یک میلیون و ۷۵۰ هزار گل شاخهبُریده گلایول رقم آمستردام برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
وی گفت: گلایول تولیدی در چهارمحال و بختیاری علاوه بر عرضه در بازار داخل استان به استانهای اصفهان، تهران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی صادر میشود.
برزگر تاکید کرد: زمان کشت گل شاخهبُریده گلایول از اوایل فروردینماه تا اواخر خردادماه و زمان برداشت این گل از اواسط شهریورماه تا اواسط مهرماه است.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.