به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه لو فیگارو، این فدراسیون روز دوشنبه با انتشار بیانیهای، اعلام کرد که نسبت به ممنوعیت استفاده ورزشکاران فرانسوی از حجاب اسلامی در بازیهای المپیک فرانسه به نام سکولاریسم، عمیقاً نگران است.
نامه فدراسیون ورزشهای همبستگی اسلامی مستقر در ریاض عربستان سعودی که امضای ۵۷ کشور عمده مسلمان عضو را داراست، تاکید دارد: «حجاب اسلامی جنبهای از هویت بسیاری از زنان مسلمان است و باید به آن احترام گذاشت.»
امضاکنندگان این نامه تاکید دارند که ممنوعیت یاد شده میتواند مانع از شرکت کردن برخی از ورزشکاران مسلمان فرانسوی در بازیهای المپیک پاریس در سال ۲۰۲۴ شود.
فدراسیون ورزشهای همبستگی اسلامی تاکید دارد که فرانسه با ممنوع کردن حجاب برای ورزشکاران خود، به عنوان کشور میزبان، پیامی مبنی بر محرومیت، فقدان تحمل و تبعیض که مغایر با روح المپیک است، [به دیگر کشورها] ارسال خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر ورزش فرانسه اوایل مهرماه جاری در ادامه سیاست مبارزه با حجاب در این کشور که چندی پیش در مدارس نیز تشدید شد و به اسلامهراسی تعبیر میشود، داشتن حجاب را برای ورزشکاران فرانسوی در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس ممنوع اعلام کرد.
املی اودئا کاسترا (Amélie Oudéa-Castéra) در برنامه "یکشنبه در سیاست" شبکه فرانس ۳، تاکید کرد: نمایندگان هیاتهای [ورزشی] ما در تیمهای فرانسوی بازیهای المپیک پاریس، حجاب نخواهند داشت.
وی نیز همچون وزیر آموزش ملی و جوانان فرانسه که ممنوعیت پوشش اسلامی در مدارس این کشور را در راستای سیاست سکولاریسم دولت تفسیر کرده بود، این اصل را مبنای تصمیمگیری وزارت ورزش فرانسه در بازیهای المپیک سال آتی که در تاریخ ۲۶ ژوئیه تا ۱۱ آگوست ۲۰۲۴ میلادی (پنجم تا بیست و یکم مرداد ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد، اعلام داشت.
وزیر ورزش فرانسه تاکید کرد: این به معنای ممنوعیت هر گونه تبلیغ دینی و بیطرفی مطلق خدمات عمومی است. نمایندگان هیاتهای ما در تیمهای فرانسوی حجاب نخواهند داشت.
روزنامه وَن مینوت (۲۰Minutes) نیز با انعکاس گزارشی از سخنان وزیر ورزش فرانسه یادآوری کرد که شورای دولتی این کشور ۲۹ ژوئن (هشتم تیرماه) تصمیم خود مبنی بر حفظ ممنوعیت حجاب اسلامی در مسابقاتی که توسط فدراسیون فوتبال این کشور برگزار میشود، اعلام کرد.
وزیر ورزش فرانسه منطق کمیته بینالمللی المپیک که قوانین مشارکت [در بازیها] را کنترل میکند، را بدین گونه تفسیر کرد که در آن درک پوشیدن حجاب نه یک عامل مذهبی بلکه به عنوان یک عامل فرهنگی شناخته شده است.
مخالفت سازمان ملل با ممنوعیت پاریس
همان زمان روزنامه فرانسوی وَن مینوت یادآوری کرد که نظر کمیته بینالمللی المپیک در این زمینه با دولت فرانسه یکسان نیست و به دنبال آن روزنامه پرشمارگان لو فیگارو نیز اعلام کرد که سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات وزیر ورزش فرانسه، مخالفت اصولی خود را با ممنوعیت حجاب ورزشکاران این کشور در مسابقات المپیک سال آتی اعلام کرد.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد معتقد است که هیچ کس نباید به زنان تحمیل کند که چه لباسی باید یا نباید بپوشند.