شهرکرد - ایرنا -رییس دانشگاه شهرکرد گفت: براساس تصمیم‌گیری انجام شده در این دانشگاه با همکاری بنیاد نخبگان، سهمیه بورسیه صنعتی استعدادهای برتر چهارمحال و بختیاری از ۲۵ به ۴۰ نفر افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یاسر پیرعلی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: برای نخستین بار امسال طرح بورسیه صنعتی استعدادهای برتر کنکور با مشارکت بنیاد نخبگان و صنایع برتر هر استان به اجرا درآمده است.

وی اظهار داشت: این دانشجویان نخبه که رتبه آن‌ها زیر ۲ هزار است بعد از انجام مصاحبه مهارتی و عملی انتخاب و در واحدهای صنعتی استان همزمان با آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها مشغول به فعالیت می‌شوند.

رییس دانشگاه شهرکرد گفت: ۸۰ درصد از حقوق این دانشجویان را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان و مابقی را کارخانه‌ها و صنایع پرداخت می‌کنند.

وی هدف از اجرای این طرح را شناسایی، توانمندسازی و حفظ نخبگان، پیش‌بینی آینده شغلی نخبگان و استعدادهای برتر و بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان اعلام کرد.

پیش‌بینی جذب بیش از یک هزار دانشجو در دانشگاه شهرکرد

رییس دانشگاه شهرکرد گفت: براساس ظرفیت‌های موجود زمینه پذیرش یک هزار و۴۳۰ دانشجوی کارشناسی برای سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ در این دانشگاه فراهم و پیش‌بینی شده است.

پیرعلی افزود: افزون بر این با توجه به اینکه دانشگاه شهرکرد در بین ۲ هزار و ۶۷۳ دانشگاه از ۱۲۰ کشور جهان در رتبه‌بندی تایمز موفق به کسب رتبه یک هزار و ۱۲۴ شده است و با توجه به فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و ارتباط با صنعت و سایر فعالیت‌های بین‌المللی، این دانشگاه شرایط جذب دانشجوی بین‌الملل را کسب کرده است.

وی اظهار داشت: در همین ارتباط امسال برای نخستین بار زمینه جذب ۲۶۱ دانشجو بین‌الملل از کشور عراق فراهم شده و افزون بر این با یک سری از موسسه‌های کشورهای هند، نیجریه، عمان، چین، ترکیه و سوریه نیز هماهنگی‌هایی برای جذب دانشجوی بین‌الملل انجام شده است.

پیرعلی با بیان اینکه دانشجویان بین‌الملل این دانشگاه شهریه‌پرداز هستند، ادامه داد: بیشتر این دانشجویان در حوزه علوم انسانی رشته ادبیات، حقوق خصوصی و جزا، تربیت‌بدنی، فنی و کشاورزی و دامپزشکی جذب شده‌اند.

رییس دانشگاه شهرکرد گفت: دانشجویان بین‌الملل ۴۸ خدمت را در حوزه گردشگری، درمانی، حمل و نقل، خدمات فرودگاهی و سایر موارد دیگر دریافت می‌کنند.

وی یادآور شد: با هدف روان‌سازی کار برای دانشجویان بین‌الملل تلاش می‌شود با هماهنگی سازمان دانشجویان و پلیس مهاجرت، دفتر کنسولی دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه شهرکرد راه‌اندازی می‌شود.

پیرعلی ادامه داد: جذب ۷۰ دانشجو معلم در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی برای مدت ۲ سال در دانشگاه شهرکرد و تکمیل دوره تحصیلی این دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان و همچنین۱۰ نفر از برگزیدگان کنکور با رتبه زیر ۲ هزار در قالب بورس عمان سامانی دانشگاه شهرکرد ز دیگر برنامه‌های این دانشگاه در سال تحصیلی جدید است.

برگزاری نمایشگاه کار در دانشگاه شهرکرد

رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به مصاحبه ۴۰۰ دانشجو در نمایشگاه کار برپاشده در این دانشگاه گفت: از این تعداد دانشجو که در شبیه‌ساز مصاحبه شرکت‌ها حضور داشتند ۲۰ دانشجو انتخاب و به صورت پاره وقت در شرکت‌ها جذب و مشغول به کار شده‌اند.

به گفته پیرعلی، همچنین نمایشگاه کار دیگری با همکاری صنعت، معدن و تجارت نیز برگزار می‌شود.

وی با اشاره به تاکید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر دنبال نکردن رشته‌هایی که پیوست اشتغال ندارند، گفت: در این خصوص براساس آمایش استان رشته‌های تحصیلی دارای پیوست اشتغال دنبال می‌شوند.

افزایش شمار قراردادهای پژوهشی از ۱۸ به ۲۵

پیرعلی گفت: امروز با توجه به گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت تعداد قراردادهای پژوهشی در این دانشگاه از ۱۸ به ۲۵ قرار رسیده است و این افزایش تعداد قراردادها بیانگر ارتباط گسترده صنعت با دانشگاه به شمار می‌رود و امروز به عنوان یک راهبرد اساسی در این دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است.

رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به افتتاح دومین مرکز نوآوری دانشگاه شهرکرد گفت: این مرکز بعنوان یک مجموعه تعاملی برای اساتید و دانشجویان به شمار می‌رود که بتوانند به شکل گروهی فعالیت کنند.

به گفته پیرعلی، تیم‌هایی که در مرکزنوآوری دانشگاه شهرکرد تشکیل می‌شوند از سوی شرکت‌های فولاد مبارکه و یا زنجیره فولاد کشور شناسایی و به کارگیری می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین برای مدت ۲ سال هم شرکت فولاد مبارکه مبلغی را برای حمایت از پایان نامه دانشجویان در اختیار دانشگاه قرار میدهد.

پیرعلی در خصوص تعامل بین دانشگاه با صنعت گفت: در همین ارتباط دفاتر منطقه‌ای شرکت‌های فولاد مبارکه، فولاد سفید دشت، مجموعه تاراز، پتروشیمی لردگان، کارخانه سیمان و مجموعه شیر خشک نوزاد پگاه در دانشگاه فعال می‌شود.

وی پرداختن دانشگاه شهرکرد به ارتقای ژنتیکی مرغ نژاد آرین را از دیگر اولویت‌های این دانشگاه عنوان کرد و اظهار داشت: طرح ارتقای ژنتیکی مرغ نژاد آرین با هدف احیای یک نژاد ایرانی است در دست انجام است و تاکنون ۲ دوره جوجه‌ریزی در پژوهشکده پرندگان دانشگاه واقع در جونقان انجام شده است.

رییس دانشگاه شهرکرد ادامه داد: طرح ارتقای ژنتیکی مرغ نژاد آرین با همکاری مووسسه تحقیقات علوم دامی کشور، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت امور دام و دانشکده‌های کشاورزی و دامپزشکی، استادان و دانشجویان در این دانشگاه پیگیری می‌شود.

به گزارش ایرنا، دانشگاه شهرکرد به عنوان دانشگاه مادر چهارمحال و بختیاری دارای هفت هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است.