همدان- ایرنا- روز گذشته استعفای مدیر پایگاه محوطه باستانی هگمتانه در آستانه ثبت جهانی این اثر در فضای مجازی منتشر شد و بازتاب های مختلفی از سوی علاقه مندان به میراث فرهنگی داشت، پس از این اتفاق این مسوول توضیحاتی را در رابطه با استعفای خود ارایه داد.

به گزارش ایرنا، برخی از دغدغه مندان فرهنگی با این عنوان که «ضربه مهلک به ادامه روند ثبت جهانی هگمتانه مدیر پایگاه محوطه باستانی هگمتانه چرا استعفا داد؟» به این موضوع واکنش نشان دادند.

در این متن آمده است در حالی که روند ماجرای پرونده ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان از ارزیابی یونسکو گذشته و همگی منتظر اعلام نظرات اولیه ایکوموس( شورای جهانی بناها و محوطه های تاریخی یونسکو ) هستند، همراهی ضعیف مدیران میراث با مدیر پایگاه تپه هگمتانه که در تمامی یک‌سال گذشته وقت و انرژی خود را برای رونق تپه هگمتانه و حل فصل مشکلات و آماده سازی آن گذاشته بود باعث شده است محمدیان منصور علاوه بر استعفا در سال گذشته، پس از رفتن ارزیاب هم‌ بار دیگر از این مسئولیت استعفا دهد.

در ادامه این متن آمده است: در حالی که تمامی فعالان گردشگری میراث فرهنگی معتقدند راهبری و هدایت خوب وی پرونده ثبت جهانی را به این مرحله رسانده است، استعفا او می تواند نه تنها ضربه ای به ادامه به نتیجه رساندن ثبت جهانی در بعد داخلی داشته باشد، در بعد خارجی نیز یونسکو ایراداتی را در خصوص تغییرات مدیریتی تدوین کنندگان پرونده مطرح کند و ادامه ثبت جهانی با ابهام روبرو شود.

این متن می افزاید: انتظار است استاندار همدان با ورود به این ماجرا از عدم به نتیجه رسیدن ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان جلوگیری کند.

می خواهم به پژوهش و تدریس در دانشگاه بپردازم

«صاحب محمدیان‌منصور» مدیر پایگاه محوطه باستانی هگمتانه پس از انعکاس خبر استعفایش در فضای مجازی با انتشار متنی کوتاه آورده است: سلام و ارادت خدمت همه دوستان در خصوص خبری که در رسانه ها منتشر شد باید عرض کنم که بنده صرفا آمده بودم که به فرآیند ثبت جهانی کمک کنم و خدا رو شکر فرآیند ارزیابی پرونده تمام شد.

علت استعفای بنده هم اینست که حس می کنم کاری که از دستم برمی آمد انجام دادم و الان دیگر بهتر است به کار پژوهش و تدریس در دانشگاه بپردازم.

مطمئن باشید نیروهایی بسیار توانمند تر از بنده در بدنه میراث فرهنگی وجود دارند و پرچم هگمتانه را بالا نگه خواهند داشت و برای پرونده هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

برای همه دوستان به خصوص همکاران میراث فرهنگی و دوستان عزیز رسانه آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.

گفتنی است؛ دکتر «صاحب محمدیان منصور» عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا و از اساتید به‌نام معماری ایران است.

با وجود انتشار خبر استعفای مدیر پایگاه محوطه باستانی هگمتانه خبری در خصوص در قبول یا رد استعفای وی از سوی میراث فرهنگی مخابره نشده است.

پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در بهمن ماه سال گذشته به یونسکو تحویل داده شد.

«منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آماده‌سازی شده است. منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل می شود.

براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال شده و در بین آثار تاریخی و فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در یونسکو، «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» تنها اثری است که به یونسکو ارسال می‌شود.

وسعت «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» در این پرونده حدود ۱۰۰ هکتار درنظر گرفته شده که شامل تپه هگمتانه، بازار، بافت و ۱۴۰ اثر تاریخی است و با ثبت جهانی این اثر، انتظار می‌رود بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راه‌های شهر همدان حفظ شود.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یک‌هزار مورد از آنها ثبت ملی شده اند.