به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا قاسمی روز شنبه در نشست قرارگاه امنیت غذایی استان سمنان افزود: مهمترین اقدامات برای تأمین نهادههای مورد نیاز مرغداران استان انجام شد و نگرانی مرغداران برای تأمین کنجاله ذرت و سویا برطرف میشود.
وی بیان کرد: آمارهای ۱۲ روز ابتدایی مهرماه نشان میدهد میزان جوجهریزی در استان سمنان در نخستین ماه پاییز نسبت به تعهد ماهانه این استان، ۳۰ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در این مدت تعداد ۸۵۰ هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان سمنان انجام شد و برای ۶۸۰ هزار قطعه جوجه جدید نیز درخواست ثبت شد و واحدها آماده جوجه ریزی هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه استان کمی از تعهد خود در جوجه ریزی عقب است، تصریح کرد: عمده علت این عقبماندگی نیز نگرانی مرغداران بابت تأمین به موقع نهادههای مورد نیاز به ویژه کنجاله سویا و ذرت است.
وی با اشاره به قول مساعد وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نهادههای مورد نیاز با استفاده از شرکت پشتیبانی امور دام و همچنین شرکتهای خصوصی پخش نهاده، ابراز امیدواری کرد که با تمهیدات صورت گرفته نگرانیهای مرغداران از این بابت رفع شود.
قاسمی با بیان اینکه همه تلاش وزارت جهاد کشاورزی به تأمین بهنگام نهادههای مورد نیاز مرغداران معطوف است، تصریح کرد: با تمهیدات اندیشیده شده و استقبال مرغداران در روزهای آینده شاهد جبران عقب ماندگی در این حوزه و رسیدن به روند طبیعی و عادی در تولید گوشت مرغ بر اساس تعهد استان سمنان خواهیم بود.
وی با اشاره به دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای افزایش جوجهریزی در مرغداریهای این استان گفت: شناسایی واحدهای مرغداری نیمهفعال، واحدهای راکد و سالنهای مرغداری که ظرفیت خالی برای جوجهریزی دارد و استفاده از آن برای جوجهریزی از جمله برنامههای مدنظر است.
وی با بیان اینکه تکمیل زنجیرههای تولید برای محصول گوشت مرغ یکی دیگر از برنامههای مدنظر جهاد کشاورزی استان سمنان به منظور ترغیب بهرهبرداران برای افزایش جوجه ریزی است، از قیمت مرغ به عنوان یکی دیگر از عوامل دخیل در میزان جوجهریزی نام برد.
ضرورت اصلاح قیمت عرضه گوشت مرغ
رییس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان افزود: سمنان جزو معدود استانهای کشور است که قیمت مصوب ۷۳۰ هزار ریالی در آن برای عرضه گوشت مرغ رعایت میشود، اما باید در خصوص قیمت به ویژه بهای خرید تضمینی گوشت مرغ شهر قیمتها از سوی شرکت پشتیبانی امور دام با نفع تولیدکنندگان اصلاح شود تا با افزایش انگیزه بهرهبرداران برای جوجه ریزی، روند جوجهریزیها شتاب بیشتری بگیرد.
۴۹۹ واحد با ظرفیت ۱۴ میلیون و ۲۵۱ هزار و ۹۷۴ قطعه در بخش صنعت طیور استان سمنان فعال است. از مجموع واحدهای فعال در زمینه صنعت طیور در استان سمنان ۳۸۶ واحد مربوط به پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۹ میلیون و ۶۹۰ هزار و ۸۰۰ قطعه است.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.