به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا زارعزاده روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع اعلام برنامههای دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» افزود: جشنواره ملی پسته ایران- دامغان از ۱۹ الی ۲۱ مهرماه در سالن همایشهای دانشگاه دامغان با برنامه های مختلف برگزار و از ۱۷ مهرماه نیز نمایشگاه صنایع کشاورزی در سالن مدیریت بحران شهرداری این شهر برپا میشود.
وی گفت: ۷۵ تا ۸۰ درصد پسته دامغان سالم و ارگانیک است که این موضوع را باید یکی از نتیجههای برگزاری «جشنوارههای ملی پسته ایران- دامغان» و ارایه آموزشهای لازم در این زمینه های تخصصی دانست.
دبیر دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» ادامه داد: این جشنواره با هدف ایجاد شور و نشاط در مردم، معرفی پسته و هویت تاریخی و فرهنگی دامغان، توسعه صادرات، افزایش کیفی و کمی محصول پسته و سپاسگزاری از لطف خداوند برگزار میشود.
وی از افتتاح نمایشگاه بزرگ ادوات کشاورزی در قالب ابن جشنواره در دامغان خبرداد و بیان کرد: سموم و کودهای مختلف جهت توسعه پستهکاری و دفع آفات و تجهیزات کشاورزی ویژه و تخصصی پسته به متقاضیان با عرضه مستقیم در این نمایشگاه ارایه میشود.
افزایش برداشت پسته تا هفت و پنج دهم تن در هر هکتار
وی با اشاره به افزایش برداشت پسته با استفاده از اصول نوین کشاورزی و آموزش باغداران، افزود: میانگین برداشت پسته دامغان اکنون به هفت و پنج دهم تن در هکتار رسیده است.
وی به احداث شرکتهای وابسته به محصول پسته در دامغان اشاره کرد و افزود: از دستاوردهای دیگر این جشنواره در سالهای گذشته، احداث شرکتهایی توسط جوانان بود که در حد توان از آنها حمایت شد و این آغاز خوبی برای گسترش اشتغال و افزایش بهرهوری در شهرستان دامغان است.
تقویت اقتصادی پستهکاری با هدایت سرمایهگذاران توانمند
زارع زاده از برگزاری همایش سرمایهگذاری در روز بیستم مهر در قالب دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» خبر داد و گفت: فراخوانی ایدههای خلاقانه در بحث کارآفرینی و مشاغل خانگی در خصوص پسته در این جشنواره منتشرشد و از ایدههای برتر استقبال خواهد شد تا با ورود اقتصادی سرمایهگذاران، بتوان اشتغالزایی لازم را ایجاد کرد.
وی به برپایی نمایشگاه بزرگ صنایع کشاورزی در دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» اشاره و تصریح کرد: این نمایشگاه از ۱۷ الی ۲۱ مهرماه در سالن مدیریت بحران شهرداری دامغان با هدف عرضه صنایع و ادوات کشاورزی تخصصی حوزه پسته و ارائه سموم و کودهای مختلف جهت رشد پسته و دفع آفات برپا میشود.
دبیر دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» خاطرنشان کرد: برگزاری همایش پیادهروی خانوادگی، قدردانی از باغداران و کارآفرینان نمونه، کمک به آزادی ۱۰ زندانی جرایم غیرعمد، برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری، برنامههای آموزشی رایگان، همایش سرمایهگذاری، خدمات درمانی رایگان توسط پزشکان دامغانی و غیردامغانی به مدت سه روز، از دیگر برنامههای جانبی جشنواره است.
مشکل بسته بندی صنعتی در فرآوری پسته دامغان
وی تاکید کرد: از بسته بندی صنعتی در مرحله فرآوری پسته دامغان به عنوان یکی از مشکلات پستهکاری این شهرستان به عنوان قطب تولید پسته کشور یاد می شود.
وی یادآور شد: در بخش دانش آموزی به منظور نهادینه کردن تولید پسته در ذهن کودکان و نوجوانان و آشنایی بیشتر با این محصول، مسابقه هایی در بخش ایده های برتر، دلنوشته، نقاشی و انشا برگزار میشود.
زارع زاده اضافه کرد: تور گردشگری به منظور بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری، برگزاری کارگاه آموزشی، ارائه طرح های نوآورانه در بخش پسته، مسابقات تنیس روی میز، چهارگانه کشتی از استان های مختلف، و تور کویر نوردی در کنار کارگاههایی در بخش های تجارت، صادرات، بسته بندی و فرآوری، در دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» درنظرگرفته شده است.
دبیر دهمین «جشنواره ملی پسته ایران- دامغان» تاکید کرد: به منظور گسترش جشنواره پسته دامغان، جشنواره هایی مجزا در شهر امیریه و سه روستای مهماندوست، زرگرآباد و مایان، پیشبینی شده است.
ویژگیهای پسته دامغان
شهرستان دامغان در قلب استان سمنان ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در مناطق مختلف با ارقام بومی و غیربومی سازگار با ایجاد باغهای استاندارد دارد که از این میزان ۱۵ هزار هکتار باغ مثمر است.
خسارت های ناشی از توفان اردیبهشت امسال، سبب کاهش تولید و در نتیجه آمار برداشت پسته در شهرستان می شود و امید می رود طبق پیشبینی ۴۲ هزار تن پسته تازه معادل ۱۴ هزار تن پسته خشک از باغهای شهرستان دامغان در استان سمنان برداشت شود.
گردش مالی از فروش و فرآوری پسته دامغان سالانه ۶۰ هزار میلیارد ریال برآورد میشود. بازگشت سریع سرمایه یکی از انگیزه های اصلی کشاورزان و باغداران دامغانی برای پسته به صورت تازه است و به منظور ترغیب کشاورزان برای پرهیز از خامفروشی و بهره گیری از صنایع تبدیلی و فرآوری، این جشنواره در دورههای مختلف برنامه های علمی و تشویقی درنظر گرفته است.
دامغان از نقاط پستهخیز کشور محسوب می شود و طی سالهای گذشته با وجود کم آبی حاکم بر کشاورزی کشور، توسعه باغ ها به صورت برنامهریزی شده انجام شد که نشان از افزایش سرمایهگذاری هدفمند در این زمینه دارد.
نظر شما