کرج – ایرنا – معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ریل گذاری آینده امنیت غذایی کشور با محوریت شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «مجتبی خیام نکویی» روز شنبه در حاشیه بازدید از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور مستقر در کرج با بیان اینکه ۵۶ موسسه و مرکز تحقیقات زیرمجموعه تات در سراسر کشور فعالیت می کنند، افزود: امروز که شرایط دنیا به سمت محدودیت های اقلیمی و خشکسالی پیش می رود اهمیت فعالیت های این سازمان ظهور و بروز بیشتری پیدا می کند.

وی به اهمیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در کشور اشاره کرد و اظهار کرد: هیچ سندی در کشور تدوین نشده مگر اینکه در شورای عالی انقلاب فرهنگی رفته باشد و با تغییر دولت ها نیز ادامه یافته است.

وی با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲ بال فرهنگی و علمی فناوری دارد، گفت: انتظار رییس جمهور دانش بنیان شدن کشاورزی است و میوه دانش بنیان شدن کشاورزی ارتقای بهره وری است.

خیام نکویی یکی از چالش های تات و وزارت جهاد کشاورزی را عدم استفاده از ظرفیت های فراقوه ای کشاورزی در کشور دانست و افزود: اعتبار تات تا یک بیستم دیگر مجموعه ها است ولی ارزآوری آن یک و نیم برابر آن هاست که اگر آیین نامه ارتقاء به درستی تصویب شود ریل گذاری ما تغییر پیدا می کند.

وی به بیان برخی از ایرادات پرداخت و اظهار کرد: چرا مجوز پارک علم و فناوری کشاورزی و دهکده های نوآوری کشاورزی بایستی از وزارت علوم گرفته شود در حالیکه این کار باید بر عهده خودمان باشد که در این صورت سرعت این بخش برای رسیدن به امنیت غذایی افزایش می یابد.

ارزش بذرهای تولیدی اصلاح بذر به ۲.۶ میلیارد دلار در سال می رسد

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور نیز نیز در این بازدید به فعالیت های این موسسه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۶۰۰ رقم بذر مختلف بخش تولیدات گیاهی توسط این موسسه تولید و معرفی شده که نیمی از آن ها به پس از پیروزی انقلاب اسلامی برمی گردد.

«محمد زمانیان» افزود: تا سال ۱۳۹۲ نرخ معرفی بذر سالانه پنج رقم بود که از سال ۱۳۹۳ به بعد نرخ معرفی ارقام بذر به ۱۵ رقم در سال رسیده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲۰ فناوری این موسسه به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار کرد: یکی از رسالت های اصلی موسسه تحقیفات اصلاح وتهیه نهال و بذر تولید هسته های اولیه بذر است به طوریکه در برخی از محصولات مثل حبوبات آبی به تامین ۱۰۰ درصد بذر مورد نیاز کشور رسیده ایم.

وی ارزش بذرهای تولیدی موسسه را ۲.۶ میلیارد دلار در سال دانست و گفت: این بذور در ارتقای بهره وری آب و مقاومت به خشکسالی سرآمد هستند ضمن اینکه نقشه کیفی گندم در کشور توسط این موسسه تهیه شده و در تمام استان ها این نقشه مشخص شده است.

زمانیان افزود: یکی از شاخص های بلوغ کشاورزی هر کشور تولید بذور هیبرید است که این موسسه در تولید بذور هیبرید محصولاتی همچون گوجه فرنگی، خیار، ارزن، سورگوم و گندم به دستاوردهای خوبی رسیده است.

برچسب‌ها