رضا شکاریان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سرشماری پاییزه وحوش از منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی در شهرستان شیروان آغاز شده است و در این طرح ۵۰ نفر شامل محیط بانان، کارشناسان و افراد محلی و ان.جی.او ها مشارکت دارند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵ گروه ۲ تا سه نفره در این طرح، جمعیت وحوش را بررسی و آماربرداری می کنند، این سرشماری به صورت مشاهده مستقیم انجام می شود و جمعیت گونه های مختلف از جمله قوچ و میش اوریال، کل، بز و آهو شمارش می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: محیط بانان در این طرح در صورت مشاهده گونه های دیگر از جمله گرگ، گراز، خرس، پلنگ و یوز پلنگ گزارش ها را ثبت می کنند.
وی گفت: نتایج سرشماری در بررسی وضعیت زیستگاه های مختلف، شناسایی عوامل تهدید وحوش و ارائه راهکار مورد استفاده قرار می گیرد، علاوه بر آن این نتایج در سیاست گذاری و برنامه ریزی برای بهبود شرایط زیستی گونه های مختلف کاربرد دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سرشماری وحوش با آماربرداری از منطقه میاندشت شهرستان جاجرم، زیستگاه یوزپلنگ ایرانی پایان می یابد.
براساس این گزارش سرشماری پاییزه در سه پارک ملی استان شامل پارک ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین و پارک ملی ضامن آهو در شهرستان جاجرم و همچنین در چهار منطقه حفاظت شده شامل سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین، قرخود در مانه و سملقان، گلیل و سرانی در شیروان و پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم اجرا می شود.