به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، برق کشور از چند روش تامین میشود؛ بخشی توسط نیروگاههای برقآبی، بخشی نیروگاههای تجدیدپذیر و مقیاسکوچک و بخش بزرگی نیروگاههای حرارتی که سهم این بخش ۹۳ درصد است.
نیروگاههای حرارتی نیز خود شامل نیروگاههای گازی با ۷۱ نیروگاه، بخاری با ۲۵ نیروگاه و سیکل ترکیبی با ۳۸ نیروگاه میشوند.
نیروگاههای حرارتی کشور در تابستان امسال بدون وقفه برق تولید کردند تا جریان برق در هیچ نقطهای از کار بازنماند.
طبق اعلام شرکت مدیریت تولید نیروی برق حرارتی ایران، نیروگاههای حرارتی در نیمه نخست امسال توانستند با تولید حدود ۲۰۰ میلیون مگاوات ساعت انرژی، ضمن تامین ۹۳ درصد برق مورد نیاز شبکه نقش مهمی در تامین انرژی پایدار و مطمئن برای مشترکان سراسر کشور و گذر موفق از روزهای گرم پیک تابستان امسال داشته باشند.
از این میزان، تولید بیش از ۵۳ درصد آن مربوط به واحدهای سیکل ترکیبی است که میزان تولید انرژی آنها با افزایش پنجدرصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۰۵ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
سال گذشته با افزوده شدن هشت واحد بخار جدید در نیروگاههای غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرمآباد، سبلان، بعثت پارس جنوبی (۲ واحد) و ارومیه، شاهد جهش تولید نیروگاههای سیکل ترکیبی در نیمه نخست امسال بهعنوان واحدهای تولیدکننده برق دوستدار محیط زیست هستیم.
تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی از کارآمدترین روشهای بهبود بازدهی نیروگاههای حرارتی کشور به شمار میآید که نهتنها برای صنعت برق، بلکه برای محیطزیست و صرفهجویی در مصرف سوخت نیز بسیار موثر است و در سالهای آینده شاهد تاثیرات گسترده آن خواهیم بود. فقط از محل افتتاح این واحدهای جدید سالیانه ۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفهجویی خواهد شد.
همچنین در این میان سهم واحدهای گازی در تولید برق نیمه نخست امسال ۴۸ میلیون مگاوات ساعت و سهم واحدهای بخاری نیز ۴۵ میلیون مگاوات ساعت بوده است.
پیشتر هم «محمد رمضانی» معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی گفته بود: از شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون ۴۰ واحد نیروگاه حرارتی جدید به ظرفیت پنجهزار و ۷۰۵ مگاوات در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغالزایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری وارد مدار شده است.