سمنان- ایرنا- پرونده ویژه خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان با عنوان «کتابخانه ایرنا استان سمنان» شامگاه سه‌شنبه در آیینی با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان و جمعی از مدیران فرهنگی استان در محل این رسانه رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سه‌شنبه هر هفته اولین محصول منتشره در سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان محتوای صوتی «رادیو کتاب ایرنا سمنان» است و این اقدام ابتکاری ایرنا سمنان امروز سه شنبه بیست‌وپنجم مهر ۱۴۰۲ یکساله شد.

به همین مناسبت در آیینی با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان پرونده ویژه خبری «کتابخانه ایرنا استان سمنان» در تارنمای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان رونمایی شد که پرونده‌ای باجمع‌آوری محتواهای صوتی در حوزه کتاب است. ایرنا سمنان تنها استان دارنده این پرونده ویژه در حوزه کتاب و کتابخوانی است که به منظور معرفی کتاب و آثار منتشرشده، معرفی اهالی قلم، و ارایه دستاوردهای ناشران بومی استان، از سوی این رسانه منتشر می شود.

رویکرد سمنان برای کسب «پایتختی کتاب ایران»

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این آیین گفت: همدلی در استان برای توسعه کتابخوانی باعث شده قدمهای موثری برداشته شود و در اولویت فعالیتهای شورای فرهنگ عمومی استان قرار دارد.

فرشید فلاح افزود: سند توسعه کتابخوانی استان سمنان در شورای فرهنگ عمومی استان به ثمر رسیده و پیرو منویات رهبر معظم انقلاب تمام نهادها در این مسیر گام برمی‌دارند.

وی با اشاره به اینکه سمنان امسال به عنوان یکی از ۱۲ شهر دوستدار کتاب معرفی شده است، ادامه داد: هیات داوران تاکنون از ۱۰ شهر نامزد پایتیختی کتاب بازدید کردند و کتابخانه های مردمی استان سمنان برای این هیات داوران جالب توجه بود که به صورت عمومی و از سوی مردم و نهادهای مردمی مدیریت می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ابراز کرد: در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان طرح ابتکاری ملی «قصه‌خوانی از ایده تا اجرا» از شهری به صورت ملی درآمده است و فعالیت کتابخانه های رنگین‌کمان و باران شهرداری سمنان از طریق اپلیکیشن، نمونه‌های برجسته ترویج کتابخوانی در استان است.

فلاح یادآور شد: دبیرخانه توسعه و ترویج کتابخوانی در استان سمنان نیز رباط «معرف کتاب» را رونمایی کرده است که کودکان می‌توانند کتاب با موضوع خاص از آن مطالبه کنند که از سوی جوانان سمنانی طراحی و اجرا شده و مشابه جهانی ندارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: یک خیر کتابخانه ای محلی تاسیس کرده است که از نمونه های اقدامات بی‌نظیر شهر سمنان در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی است.

سابقه فرهنگی استان سمنان

دیار استان سمنان از دیرباز یکی از ایالت‌های چهارده‌گانه تقسیمات اوستایی در دوران باستان بوده است. در دوره حاکمیت مادها و هخامنشیان نیز «کومیسنه» نام داشته و پس از اسلام سرزمین تاریخی «قومس» نامیده می‌شده است. این پیشینه تاریخی نشان از دیرینگی و قدمت مردم و شکوه تمدن و فرهنگ در این سرزمین است.

این دیار از دیرباز مهد پرورش چهره های مختلف علوم مختلف دینی، فرهنگی و علمی بوده است که بسیاری از آثار آنان در لباس کتاب به زیور طبع آراسته شده است. تالیف و چاپ کتاب در استان سمنان برخاسته از حضور و نشر و پرورش اهالی قلم بوده و رونق حضور ناشران نیز گویای همین مطلب است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان بنا به جایگاه و تاثیرگذاری رسانه‌ای خود کوشید با تهیه، تولید و انتشار پادکست‌هایی به نام «رادیو کتاب ایرنا سمنان» رسالت خود را در زمینه معرفی کتاب، بازگویی محتوا، شناسایی چهره‌های اهل قلم، ترویج دستاوردهای ناشران بومی و انتشار داشته‌های فرهنگی و علمی در زمینه‌های مختلف گامی برداشته باشد.

برچسب‌ها