عاطفه زارعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در تشریح دستاوردهای عمرانی دولت سیزدهم در حوزه کتابخانههای عمومی استان همدان اظهار کرد: توسعه کتابخانه شهید مطهری فامنین شامل احداث سالن مطالعه ویژه آقایان و بانوان در ۳۳۰ متر مربع، احداث کتابخانه عمومی مهر ماماهان در ۲۶۰ متر مربع، احداث کتابخانه عمومی شهید مظاهری و مرکز همایشها و مطالعات کتاب و کتابخوانی استان همدان در یک هزار و ۴۰۸ متر مربع بخشی از این اقدامات است.
وی با اشاره به تکمیل سالن اجتماعات و آمفیتئاتر کتابخانه مرکزی همدان گفت: این مهم از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان همدان با متراژ ۵۰۰ مترمربع در حال تکمیل است.
زارعی همچنین از خرید یک خودرو به منظور راهاندازی کتابخانه سیار خبر داد و اضافه کرد: توسعه کتابخانههای سیار برای روستاهای زیر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در دستور کار جدی کتابخانههای عمومی قرار دارد.
رشد ۱۷۲ درصدی اعضای کتابخانههای عمومی استان در دولت سیزدهم
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: تعداد اعضای کتابخانههای عمومی استان همدان در حال حاضر ۱۷۲ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم ۲۹ هزار و ۸۸۷ نفر عضو کتابخانههای عمومی بودند اظهار کرد: هم اینک تعداد اعضای کتابخانههای عمومی استان همدان به ۷۹ هزار ۳۶۵ نفر رسیده است و ۴.۵۷ درصد جمعیت استان عضو کتابخانهها هستند.
زارعی یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ تعداد یک میلیون و ۳۵۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی استان همدان وجود بود که امروز به یک میلیون و ۴۸۳ هزار و ۱۶۲ جلد رسیده است.
احداث ۹ هزار متر مربع کتابخانه
وی با بیان اینکه ۹ هزار و ۱۴۶ مترمربع طرح عمرانی در حال اجراست خاطرنشان کرد: کتابخانه عمومی قائم تویسرکان با ۵۲۰ مترمربع، کتابخانه عمومی شهید مسعودیپور با ۲۶۰ مترمربع، کتابخانه استاندارد درگزین با یک هزار و ۴۰۰ متر مربع و کتابخانه استاندارد اسدآباد با یک هزار و ۳۸۰ مترمربع شماری از پروژههای در دست اقدام است.
مدیرکل کتابخانهها عمومی استان همدان گفت: توسعه کتابخانه حضرت فاطمه(س) شهر آجین با ۲۰۰ مترمربع، تکمیل کتابخانه مرکز اسناد با یک هزار و ۸۰۰ مترمربع، کتابخانه روستای کوزره با ۲۰۰ مترمربع و کتابخانه روستای دهپیاز با ۱۸۶ متر مربع هر ۲ با همکاری بانک پاسارگاد در دست اجرا است.
وی افزود: کتابخانه روستای نگارخاتون شهرستان فامنین با ۱۲۰ مترمربع، کتابخانه عمومی روستای اوزون دره شهرستان کبودرآهنگ با ۱۳۰ مترمربع و کتابخانه عمومی استاندارد شهری کبودرآهنگ با یک هزار و ۴۰۰ متر مربع نیز در حال ساخت است.
مدیرکل کتابخانهها عمومی استان همدان تصریح کرد: افتتاح سالن مطالعه آرمان با همکاری بخش خصوصی به مساحت ۸۸۰ متر مربع، احداث کتابخانه عمومی قلمچی با همکاری بنیاد آموزشی قلمچی و از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری به استان و احداث کتابخانه عمومی بینش روستای اشترمل در ۱۳۰ مترمربع با همکاری بانک پاسارگاد از جمله این طرح ها است.
تصویب ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهور به پروژههای کتابخانهها
وی با تاکید بر اینکه برخی از کتابخانه عمومی استان که نیاز به بازسازی داشت بهسازی و بازسازی شد اظهار کرد: میتوان به بازسازی کتابخانه عمومی فجر شهر صالح آباد در ۲۳۰ مترمربع و بازسازی کتابخانه شهید مدنی به عنوان قدیمیترین کتابخانه استان در ۷۴۵ مترمربع اشاره کرد.
زارعی با اشاره به سفر سال گذشته رییس جمهور به همدان یادآور شد: نگاه ویژه رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به استان همدان نیز باعث شد که حدود ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژههای کتابخانههای عمومی استان مصوب شود که تاکنون بخشی از آن اختصاص و فعالیتهای عمرانی در حال انجام است.
توسعه کتابخانه های همدان
وی ادامه داد: اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان برای پیشبرد اهداف فرهنگی استان و با توجه به سیاست ها و برنامه ریزی های انجام شده برای ایجاد عدالت فرهنگی و دسترسی آسان آحاد جامعه به کتاب وکتابخوانی و نیز توسعۀ متوازن فرهنگی در بین تمامی اقشار مختلف جامعه و روستاهای بدون کتابخانه، نسبت به افتتاح کتابخانه اقدام کرده است.
زارعی اظهار کرد: در این راستا ۲ باب کتابخانه در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲ بهره برداری و عملیات اجرایی ساخت ۲ باب کتابخانه دیگر در این مدت آغاز شده است.
وی یادآور شد: افتتاح کتابخانه عمومی بینش پاسارگاد در روستای اشترمل از توابع شهرستان تویسرکان، کتابخانه گلستان کتاب در روستای توچغاز از توابع شهرستان ملایر و کلنگ زنی ساخت کتابخانه در روستاهای دهپیاز و کوزره از توابع شهرستان همدان انجام شد.
استان همدان دارای ۱۱۹ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۱ باب شهری، ۴۶ باب روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه کتاب است که به بیش از ۶۰ هزار عضو خدمات ارائه میدهد و حدود ۳۰۰ کتابدار در این کتابخانهها مشغول فعالیت هستند.
از این تعداد ۱۰۷ باب کتابخانه به طور مستقیم زیرنظر نهاد کتابخانههای عمومی است و ۱۲ مورد به صورت مشارکتی با دستگاههای دیگر اداره میشود.