«حسین محمودی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در ۲ سال اخیر چند نوبت مرمت جزئی در این اثر ارزشمند تاریخی استان انجام شد که در آخرین مرمت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه صرف شد.
وی بیان کرد: عایقکاری بام، مرمت درب و پنجرهها، تخریب دیوارههای جانبی و نماکاری از جمله عملیات مرمت در ماههای اخیر این اثر است.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: نیاز است برای حفظ آثار و بناهای تاریخی و سنتی، مرمت به شکل مستمر ادامه داشته باشد تا به عمر اثر تاریخی کمک کند و از تخریب احتمالی بکاهد.
محمودی افزود: میرزا محمدتقیخان فراهانی یا همان «امیرکبیر» معروفترین صدراعظم تمام دورههای تاریخی و پادشاهی کشور ایران است، میرزا تقیخان زاده روستای هزاوه استان مرکزی بود و در دوران سه ساله صدارت خود در دوران قاجار، منشأ خدمات و مبتکر اصلاحاتی بود که تأثیر بسزایی در تاریخ کشور و سرنوشت مردم داشت.
خانه تاریخی امیرکبیر در دوره قاجاریه بنا شده و این بنا به متراژ ۶۲۵ متر مربع عرصه و ۸۱۵ متر مربع اعیان در ۲ طبقه ساخته شده است. طبقه اول این بنا دارای سقف سیزی قوسدار قدیمی و دیوارهای خشتیگلی و طبقه دوم دارای سقف تیرچوبی است که در روستای تاریخی هزاوه از توابع شهرستان اراک قرار دارد.
منزل تاریخی امیرکبیر به شماره ۲۹۷۰۶ در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۸۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
میرزا محمدتقیخان فراهانی مشهور به امیرکبیر، در سال ۱۱۸۵ خورشیدی در هزاوه به دنیا آمد و تا مقام صدر اعظم ایران پیش رفت.
خانه امیرکبیر در روستای هزاوه تا شش سالگی امیر را در خود پرورده است.