به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، «محمد اتابکی» افزود: این مرحله از مرمت شامل، مرمت سقف چوبی ساختمان ورودی عمارت، سبکسازی بام و اجرای مجدد آن با مصالح ساختمانی سبک وزن، اجرای مجدد کاهگل پشتبام و بدنههای اتاقها و دیوارههای ساختمان و استحکام بخشی بدنههای فرسوده دیوارها است.
وی با اشاره به اینکه انتقال و تحویل ۱۶ تن آجر مربعی به مالک ساختمان برای اجرای نقاط آسیب دیده کفپوش حیاط و اتاقها انجام شده است، گفت: اعتبار اختصاص یافته به این مرحله از مرمت بالغ بر یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال بوده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شازند گفت: این خانه تاریخی مربوط به خاندان اشتری از خوانین محلی بخش از ناحیه سربند شازند است که شامل حیاط مرکزی و بناهایی در سه جبهه اثر و در یک و ۲ طبقه است.
اتابکی افزود: بهترین بخش این خانه در بخش شمالی آن، اتاق موسوم به قزل اتاق است که با نقشهای گل و مرغ و آینهکاری دوره قاجار تزئین شده است.
وی بیان کرد: شالوده اصلی این بنا از خشت و گل ساخته شده و دارای نمای آجرکاری است و مهمترین و زیباترین بخش این بنا، موسوم به قزل اتاق است که به واسطه تزیینات، نقاشی با نقش مایههای گیاهی و جانوری سرخ رنگ، آیینه کاری وگچبریهای دندان موشی منحصر به فرد شده است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شازند گفت: از ویژگیهای این بنای تاریخی میتوان به برج و باروها، حیاط مرکزی، فضاهای نشیمن، فضاهای خدماتی که پیرامون حیاط مرکزی شکل گرفتهاند، اشاره کرد.
این بنای تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در دهستان مالمیر قرار دارد و به شماره ۳۰۱۴۵ در ۲۵ خرداد ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما