به گزارش روز سه شنبه ایرنا از یونهاپ، راه اندازی خط ارتباطی پس از توافق یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن درباره تعهد برای مشورت با یکدیگر درباره تهدیدهای مرسوم در نشست سه جانبه کمپ دیوید در ماه اوت سال جاری میلادی در واشنگتن مطرح شد.
بدین ترتیب این خط ارتباطی شوراهای امنیت ملی سه کشور را بایکدیگر مرتبط می کند و ارتباط صوتی و ویدئویی را میان سران این کشورها و مقامات ارشد امنیتی رده بالا در هر زمانی ممکن می سازد.
یک مقام ارشد کره جنوبی که خواستاز فاش نشدن نامش شد، در مصاحبه با خبرنگاران گفت : «یک خط ارتباطی میان سه کشور راه اندازی و آزمایشی از سوی تکنسین های هر سه کشور بر روی آن تکمیل شده است.
راه اندازی این خط ارتباطی همزمان با پیدایش نگرانی ها درمیان کارشناسان و سیاستگذاران درباره احتمال اقدامات تحریک آمیز پیونگ یانگ و پکن در منطقه شد در حالی که آمریکا به شکلی جدی در جنگ اسرائیل و فلسطین از یک سو و اوکراین و روسیه از سوی دیگر دخالت دارد.
چهارشنبه هفته گذشته در پاسخ به سوال خبرگزاری یونهاپ، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت تلاش هایی برای ارتقای ظرفیت های ارتباطی سه جانبه کره جنوبی، آمریکا و ژاپن در جریان است تا دسترسی منظم به موقع ارتباط صوتی و تصویری سه کشور برقرار شود.
پروژه خط ارتباطی سه جانبه از زمانی که پیونگ یانگ برنامه های موشک های بالستیک و هسته ای خود را تحت عنوان سیاست هسته ای از سر گرفت به جریان افتاد.