کرج – ایرنا – معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبارملی برای اجرای طرح های مختلف بخش آب و خاک کشاورزی کشور در سال جاری ابلاغ شده که در حال تخصیص و توزیع است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «صفدر نیازی شهرکی» روز چهارشنبه در گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور که در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی مستقر در منطقه محمدشهر استان البرز برگزار شد به طرح های پیش بینی شده در حوزه آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: امسال حدود چهار هزار پروژه برای اجرا در بخش آبیاری نوین و شبکه های آبیاری برنامه ریزی شده است.

وی اظهار کرد: همچنین قرار است سه هزار و ۵۰۰ پروژه با اعتبارات ملی و استانی برای بهسازی و لایروبی قنات ها، کانال ها و ایستگاه های پمپاژ آب اجرا شود.

معاون وزارت جهاد کشاورزی به برنامه های کلی مربوط به آب و قانون برنامه ششم و هفتم و تکالیفی که بر عهده این بخش گذاشته شده است ،اشاره کرد و گفت: اصلی ترین وظیفه جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی و پایداری تولید است که در این راستا ماموریت ارتقای بهره وری تولید برای وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده است تا برای تامین غذای مردم تولید بیشتری داشته باشیم.

نیازی شهرکی با بیان در موضوع بهره وری آب سه بخش دیده شده است، افزود: عملیات آب و خاک در قالب به نژادی و به زراعی است که باید دست به دست هم دهند تا بهره وری تولید را ارتقاء دهند.

وی به نژادی را در حوزه تحقیقات و به زراعی را عملیات مدیریت در مزرعه و مبارزه با بیماری و آفات و مکانیزاسیون دانست و تصریح کرد: عملیات آب و خاک هم به این منظور است که گیاه آب و خاک و بستر تولید می خواهد که ارتقای راندمان این منابع در حوزه معاونت آب و خاک صورت می گیرد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: پروژه های متعددی در حوزه آب و خاک و ارتقای عملکرد آبیاری مانند اجرای شبکه های آبیاری تحت فشار، تسطیح اراضی، پوششی کردن کانال های خاکی، انتقال آب با لوله و ترمیم آب بندان ها تعریف شده که در سطح کشور اجرا می شود.

وی به موضوع خاک نیز اشاره کرد و افزود: باید مطالعات خاک انجام داده و خاک را آماده کنیم و محدودیت ها و تغذیه خاک را بدانیم که مجموعه اقداماتی است که در حوزه آب و خاک صورت می گیرد تا بستر تولید مناسب را نیز فراهم کنیم.

نیازی شهرکی به اهداف برگزاری این نشست هم اندیشی اشاره کرد و گفت: پایان سال مالی ۳۱ شهریور ماه را پشت سر گذاشتیم که پس از این تاریخ نشستی با مدیران سراسر کشور داریم تا گذشته را بررسی کنیم که به اهداف خود رسیده ایم یا نه ضمن اینکه سیاست های دولت و وزیر جهاد کشضاورزی برای سال زراعی جدید را به مدیران استانی منتقل کنیم و اگر چالشی هست مطرح و بررسی شود.

وی افزود: مجموعه اقداماتی هم با وزارت نیرو باید داشته باشیم زیرا این وزارت تامین کننده آب است که در ستاد بین ۲ وزرای جهاد کشاورزی و نیرو این نشست ها تشکیل می شود و در استان ها هم بین این ۲ بخش نشست های تعاملی برگزار شود.

۲۱۲ ماموریت معاونت آب و خاک در بحث امنیت غذایی

نیازی شهرکی گفت: اکنون لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به تدریج در حال آماده شدن است ضمن آنکه برنامه هفتم را پیش رو داریم و در حوزه سیاستگذاری و تدوین راهبرد با مدیران همفکری شود تا برای سال زراعی آینده آماده شویم.

وی اضافه کرد: همچنین سند امنیت غذایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رییس جمهور تدوین و در تیرماه امسال به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد که هدفگذاری آن ۲۱۲ ماموریت برای معاونت آب و خاک این وزارتخانه است.

نیازی شهرکی گفت: در این سند برای معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی مشخصشده است که در حوزه های مختلف مانند گلخانه، آب و خاک و عملکرد آبیاری و میزان تولید و خاکشناسی و ماده آلی خاک چه اقداماتی داشته باشد؟

معاون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هدفگذاری این سند تا سال ۱۴۱۱ است، افزود: این سند ۲ برنامه هفتم و نیمی از برنامه هشتم را در برمی گیرد.

وی یکی از ماموریت های ابلاغ شده برای این بخش را رسیدن به تولید ۱۶۰ میلیون تنی محصولات کشاورزی تا پایان این ماموریت دانست و تصریح کرد: این در حالی است که منابع آبی ما به شدت در حال کاهش است که در این سند آمده آبی که در سال ۱۴۱۱ در اختیار بخش کشاورزی قرار خواهد گرفت ۵۱ میلیارد مترمکعب بشود که حداقل ۲۰ میلیارد مترمکعب باید از وضع موجود کم کنیم.

این مسوول گفت: در همین راستا باید اجرای شبکه های آبیاری و تجهیز اراضی به شبکه های نوین آبیاری در این مدت افزایش یابد و عملیات در حوزه زمین باید به طور کامل انجام شود که از جمله آن ها مرمت قنات ها، انتقال آب با کانال، بهسازی آب بندان ها و افزایش ارتفاع یا رسوب زدایی آن هاست.

نیازی شهرکی افزود: باید در این مدت ماده آلی خاک و عملیات خاک ورزی به خوبی انجام شود که این ها کمک می کند استفاده بهینه از آب را ارتقاء دهیم که در این صورت با آب موجود عملکرد بهتری خواهیم داشت.

گردهمایی سراسری مدیران آب و خاک سراسر کشور به مدت ۲ روز در استان البرز ادامه دارد.

برچسب‌ها