به گزارش خبرنگار ایرنا، کیارش بیرانوند روز یکشنبه در نشست بررسی و رفع مشکلات طرح های رسته شیلات افزود: آبزی پروری زیربخش های متفاوتی دارد که یکی از آنها استخرهای ۲ منظوره کشاورزی است.
وی گفت: حدود چهار تا پنج هزار استخر ۲ منظوره کشاورزی فعال و در دست ساخت در لرستان وجود دارد که از آب چاه های کشاورزی، ایستگاه های پمپاژ، رودخانه ها و سدهای خاکی و رسوبی استفاده می کنند و یکی از اولویت های وزیر جهاد کشاورزی، توسعه زیرساخت های آبزی پروری و افزایش تولید در این بخش است.
وی تصریح کرد: راه اندازی تعاونی های آبزی پروری، ظرفیت های خوبی را در بخش شیلات ایجاد می کند چراکه هر استخر در فصل کشاورزی می تواند بیش از پنج تن ماهی را پرورش دهد که ارزآوری و درآمد خوبی را برای کشاورزان استان به همراه خواهد داشت.
مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به فعالیت ۱۴۰ مزرعه ۲ منظوره در استان، بیان کرد: با راه اندازی این استخرهای ۲ منظوره هم درآمد خوبی برای کشاورزان ایجاد می شود و هم تولید آبزیان استان افزایش می یابد که بر سرانه مصرف آبزیان استان نیز تاثیر خواهد داشت.
اشتغالزایی مطلوب با استفاده از استخرهای ۲ منظوره
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز با بیان اینکه یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی استفاده از استخرهای ۲منظوره است، اظهار کرد: این رویکرد سبب ایجاد اشتغال مولد، توسعه آبزیان پرورشی و بهبود کیفیت خاک کشاورزی خواهد شد.
"سید عماد شاهرخی" افزود: این استان دارای ظرفیت مطلوب در حوزه آبزی پروری می باشد که لازم است اطلاع رسانی و فرهنگ سازی های لازم در این زمینه صورت گیرد و کشاورزان به این سمت سوق داده شوند تا بهره وری ارتقا یابد.
وی با اشاره به شرایط اشتغالزایی در این طرح بیان کرد: با ۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری طی یک دوره پنج ساله برای ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای اجرای این طرح بایستی اصول امنیت زیستی در مزارع پرورش ماهی بررسی و آب مورد نیاز برای آنها تامین شود همچنین در بحث بیماری های مزارع کوچک مقیاس پرورش ماهی نیز پایش و نظارت های لازم صورت گیرد و واحدهای پرورش ماهی کوچک مقیاس و استخرهای چند منظوره ساماندهی شوند.
سالانه حدود ۳۰ هزار تن ماهی در لرستان تولید می شود و بیش از ۱۷ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این بخش فعالیت دارند.