صالح محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توانمندسازی بهرهبرداران حوزه کشاورزی و ارتقاء سطح علمی و آگاهی کشاورزان را از اهداف ارائه این آموزشها عنوان کرد و افزود: آموزشهای ترویجی جهاد کشاورزی به روشهای مختلف از جمله دورههای یک روزه، سه روزه، انفرادی، الگویی، مهارتی، گردهمایی و همایش ها ارائه میشود.
وی با بیان اینکه نزدیک ۴۰۰ نفر از مروجان در موضوع آموزش در حوزه کشاورزی همکاری میکنند، اضافه کرد: آموزشهای ترویجی در گیلان همچنین به صورت ارتباطات رسانهای با تهیه اطلاعیه، پوستر، بروشور، نشریههای ترویجی، برنامه رادیویی، تلویزیونی و شبکه برکت (پخش از استودیو کشاورز به صورت مجازی) انجام میشود.
محمدی با اشاره به برگزاری پنجمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی کشت پائیزه (۱۴۰۳ - ۱۴۰۲) با عنوان پویش ملی ایرانیان برای امنیت و اقتدار غذایی در استان اظهار داشت: در این کاروان محققان مرکز تحقیقات کشاورزی، موسسه تحقیقات برنج کشور، مروجان، کارشناسان حوزه زراعت، حفظ نباتات و مکانیزاسیون همکاری کردند.
وی با اشاره به همراهی کارشناسان صندوق بیمه محصولات کشاورزی، بسیج مهندسی، سازمان نظام مهندسی به عنوان حامیان بخش کشاورزی در اعزام این کاروان خاطر نشان کرد: در این کاروان ترویجی گروههای دیگری اعم از کشاورزان پیشرو، تسهیلگران زن روستایی، تشکلها و تعاونیهای حوزه کشاورزی دخیل در کشت پائیزه حضور داشتند.
محمدی در ادامه اطلاعرسانی، آموزش و انتقال یافتههای نوین در عرصه تولیدی را از اهداف اعزام کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی کشت پائیزه عنوان کرد و افزود: در این برنامه ۲ روزه مشکلات و مسائل مربوط به کشت یادشده توسط کشاورزان مطرح شد و پاسخهای لازم به آنان ارائه شد.
وی خاطر نشان کرد: در این برنامه جدا از مدیریت تولید که فرآیند کاشت، داشت و برداشت دنبال میشود به موضوعات دیگری اعم از بستهبندی، فروش و بازاررسانی پرداخته شد.
محمدی، توسعه کشت پائیزه و دوم در اراضی کشاورزی را یکی از موضوعات مهم در گیلان به تبعیت از سایر نقاط کشور و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: توسعه کشت دوم با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در حوزه خاک حاصلخیز و آب فراوان در این استان اهمیت دارد.
پنجمین و بزرگترین کاروان ترویج بهرهوری الگوی کشت ملی محصولات زراعی پائیزه سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲، با محوریت کشاورزان خبره همزمان با سراسر کشور در روزهای (یکم و دوم ) آبان در گیلان برگزار شد.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان است. این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.