یاسوج - ایرنا -مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: چهار رشته صنایع دستی شامل نمدبافی، چیت بافی،گبه بافی و جاجیم بافی و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در استان احیا شده است.

سعید طالبی پور روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این رشته های صنایع دستی که پیش این رو به فراموشی بود با اجرای دوره های آموزشی در مناطق شهری و روستایی،معرفی در نمایشگاه های ملی و منطقه ای و برپایی کارگاه های زنده در کهگیلویه و بویراحمد احیا شده است.

وی عنوان کرد: با هدف حفظ و احیای مشاغل سنتی، ترویج استفاده از وسایل و کالاهای ساخت تولیدکنندگان داخلی احیای رشته های صنایع دستی در حال فراموشی در دستور کار است.

وی بیان کرد: برای حمایت از رونق تولید این رشته های صنایع دستی دولت همچنین وام های بانکی به متقاضیان پرداخت می کند که تاکنون ۱۵ کارگاه در رشته های مذکور راه اندازی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای راه اندازی این کارگاه های صنایع دستی ۵۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه راه اندازی هر کارگاه صنایع دستی سه تا پنج فرصت شغلی ایجاد می کند حمایت از ایجاد کارگاه های صنایع دستی از رویکردهای دولت سیزدهم برای حمایت از تولید در این حوزه است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بازارچه صنایع دستی شهر یاسوج مهمترین مشکل این حوزه استان بود که با کلنگ زنی این طرح در سفر تیرماه رییس جمهور در مسیر گرهگشایی قرار گرفته است.

طالبی پور افزود: با توجه به نیاز هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد این طرح در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع، ۲ طبقه و با ۶۰ غرفه اجرا می شود.

وی بیان کرد: هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به علت نبودن بازارچه صنایع دستی محصولات خود را با صرف هزینه های هنگفت به استان هایی نظیر اصفهان می برند که این امر افزون بر هدر رفت وقت و سختی های سفر منجر به کاهش درآمد آنان شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همچنین در دولت سیزدهم روستای شاخص سربیشه به‌ عنوان روستای گلیم ریزبافت ثبت ملی شده است.

طالبی پور افزود: دلیل تعیین و معرفی روستای مذکور آن است که بخش عمده از جمعیت آنان بافنده صنایع دستی داری بوده یا در زمینه صنایع دستی مهارت دارند.

وی تاکید کرد: تاکنون۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی در استان شناسایی شده که این هنرمندان در جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبدبافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی مهارت دارند.

سالانه ۲۱۸ هزار متر مربع انواع صنایع دست بافت در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که هنرمندان شهرستان‌های دنا و گچساران بیشترین سهم را در تولید دارند.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۳۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.