سمنان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و استاندار سمنان با تبریک معرفی شهر سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران»، گفتند: این موفقیت با همراهی و هم‌افزایی بخش‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی محقق شد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان روز چهارشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: معرفی شهر سمنان با کسب امتیازها در شاخص‌های مختلف به عنوان «پایتخت کتاب ایران» در سال ۱۴۰۲ افتخاری برای استان است.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی افزود: کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» برای سمنان مرهون تلاش بخش‌های مختلف و همراهی رسانه‌ها از جمله صدا و سیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) است.

وی ادامه داد: امید می‌رود کسب «پایتخت کتاب ایران» موجب ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و توجه بیش از پیش خانواده‌ها به وجود کتاب در سبد خانوار شود.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان خاطرنشان کرد: معرفی سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» فرصتی برای تقویت نهضت کتاب‌خوانی و اعتلای فرهنگی در استان است.

همچنین استاندار سمنان در گفت‌گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با تبریک افتخار انتخاب سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» گفت: این انتخاب پس از ۲ سال تلاش محقق و توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد.

سیدمحمدرضا هاشمی افزود: سرانه مطالعه، پیگیری‌های شورای فرهنگ عمومی و همراهی و هم‌افزایی دیگر بخش‌ها از عوامل موثر در معرفی شهر سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» است.

وی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ مطالعه از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و دولت سیزدهم است، بیان کرد: افزایش سرانه مطالعه و فضای کتابخانه‌های عمومی استان سمنان در دست پیگیری است.

وی اضافه کرد: اعتبارات خوبی در بخش تکمیل طرح‌های فرهنگی در دور اول سفر رییس جمهور به استان سمنان اختصاص یافت و این استان اکنون برای میزبانی رییس جمهور در دوم سفرهای استانی آمادگی کامل دارد.

سمنان چگونه «پایتخت کتاب ایران» شد؟

سمنان سال گذشته و امسال نامزد کسب «پایتختی کتاب ایران» بود و طرح‌های متنوعی در بخش‌های مختلف شامل کتابخانه اینترنتی و پستی، لیگ کتابخوانی و نذر کتاب در سال‌های اخیر در شهرستان‌های این استان اجرا شده است.

سمنان از بین ۱۲ شهر، به عنوان یکی از گزینه‌های جدی «پایتخت کتاب ایران» معرفی شده بود و اکنون با کسب امتیازهای لازم، این جایگاه را به دست آورد و به عنوان «شهر پایتخت کتاب ایران» معرفی شد.

۲۰۴ شهر امسال متقاضی کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» بودند. سپس ۱۲ شهر به عنوان نامزد «دوستدار کتاب» انتخاب شدند و از بین ۱۲ شهر در بین گزینه‌های «پایتخت کتاب ایران» از سمنان به عنوان دومین شهر دوستدار کتاب یاد شده بود.

امسال سمنان به عنوان گزینه جدی در معرفی «پایتخت کتاب ایران» حضور داشت و فعالیت در این زمینه با جدیت پیگیری و برنامه‌ها و طرح‌های مختلفی به ویژه در بخش غیردولتی در این شهر اجرا شد.

«رادیو کتاب ایرنا سمنان» یکی از ابتکارهای حوزه کتاب

استان سمنان با سابقه تاریخی کهن، مهد پرورش چهره‌های شاخص ملی در حوزه‌های علمی، ادبی، عرفان و اهل قلم بوده است؛ فرهنگ در این دیار با تداوم تالیف و چاپ کتاب، دیرینگی خود را حفظ کرده و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بنا به رسالت خود طی یکسال اخیر به معرفی آثار اهالی قلم و ناشران استان در قالب محتوای صوتی «رادیو کتاب ایرنا سمنان» می‌پردازد.

سه‌شنبه هر هفته، نخستین محتوای منتشره در تارنمای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان محتوای صوتی «رادیو کتاب ایرنا سمنان» است و این اقدام ابتکاری روز بیست‌وپنجم مهر ۱۴۰۲ یکساله شد و با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان از پرونده «کتابخانه ایرنا استان سمنان» رونمایی شد.

استان سمنان از دیرباز یکی از ایالت‌های چهارده‌گانه تقسیمات اوستایی در دوران باستان بوده است. در دوره حاکمیت مادها و هخامنشیان نیز «کومیسنه» نام داشته و پس از اسلام سرزمین تاریخی «قومس» نامیده شده است. این پیشینه تاریخی نشان از دیرینگی و قدمت مردم و شکوه تمدن و فرهنگ در این سرزمین است.

این دیار در طول تاریخ مهد پرورش چهره های مختلف در حوزه های دین، فرهنگ و علوم بوده است که بسیاری از آثار آنان در لباس کتاب به زیور طبع آراسته شده است. تالیف و چاپ کتاب در استان سمنان برخاسته از حضور و نشر و پرورش اهالی قلم بوده و رونق حضور ناشران نیز گویای همین مطلب است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان بنا به جایگاه و تاثیرگذاریِ رسانه‌ای خود می‌کوشد با تهیه، تولید و انتشار محتوای صوتی به نام «رادیو کتاب ایرنا سمنان» در زمینه معرفی کتاب، بازگویی محتوا، شناسایی چهره‌های اهل قلم، ترویج دستاوردهای ناشران بومی و انتشار داشته‌های فرهنگی و علمی در زمینه‌های مختلف گام بردارد.