به گزارش ایرنا، در این آیین که در مصلای اردبیل برگزار شد، از ۸۷ دانشآموز دارای رتبه زیر ۲ هزار سال تحصیلی جاری و ۴۱ نفر از دانشآموزان برتر کنکور سال گذشته به همراه ۴۲ نفر از مدیران، معلمان و معاونان مدارس و ۲ نفر از معاون اداره کل آموزش پرورش که در کسب موفقیت کنکور تلاش موفقی داشتند، تجلیل به عمل آمد.
استاندار اردبیل: رتبه ۲۵ پذیرش کنکور استان قابل قبول نیست
استاندار اردبیل در این آیین با اشاره به رتبه ۲۵ استان اردبیل در قبولی کنکور سال تحصیلی گذشته گفت: معنای این رتبه آن است که ما از ظرفیتهای ملی برای پرورش و تحصیل جوانان خود سهم خیلی کمی داریم.
سیدحامد عاملی وضعیت کسب نمرات قبولی امتحانات نهایی دبیرستان و نیز وضعیت رتبه کنکور استان اردبیل را غیرقابل قبول خواند و افزود: نظام آموزشی استان اردبیل نیازمند تلاش و همت بزرگ برای جبران این عقبماندگی است.
وی عدالت آموزشی را لازمه اقدامات و برنامههای حوزه آموزشی در استان اردبیل برشمرد و بیان کرد: برخی خانوادهها به خصوص ساکنان مناطق محروم استان نمی توانند فرزندان خود را برای کنکور آماده کنند و برای رفع این محرومیت، اقداماتی به هدف اختصاص مدارس و مراکز آموزشی به منظور برگزاری کلاسهای آموزشی فوقالعاده و کلاس کنکور آغاز شده است.
استاندار اردبیل اضافه کرد: همه متولیان امر آموزش استان باید تلاش کنند تا کمبود امکانات و ضعف عدالت آموزشی، موجب عقب افتادن دانشآموزان از علمآموزی نشود.
وی خواستار توجه به ایجاد انگیزه در دانشآموزان و معلمان برای ارتقای رتبه و جایگاه آموزشی استان اردبیل شد و گفت: برای انگیزه افزایی، حمایت از معلمان و دانشآموزان مستعد و علاقهمند ضروری است.
عاملی فاصله ۲.۷ متر مربعی سرانه فضای آموزشی استان اردبیل از متوسط سرانه ۶ متر مربعی کشور و نیز کمبود ۲ هزار کلاس درس را از جمله عقبماندگیهای زیرساختی استان اردبیل در حوزه آموزش و پرورش ذکر کرد و افزود: با شدت بیشتر، در زمینه فضاهای فرهنگی و ورزشی برای دانشآموزان نیز مشکل و کمبود جدی داریم.
امام جمعه اردبیل: جوانان تحصیل کرده ثروت اصلی کشور هستند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در این آیین جوانان مستعد و تحصیل کرده را ثروت اصلی کشور و استان اردبیل خواند و گفت: کشور و جامعهای که مجهز به علم و جوانان فرهیخته و عالم باشد، دچار مشکل جدی نمیشود و در سطح جهان وزن سیاسی و بینالمللی پیدا میکند.
آیتالله سیدحسن عاملی افزود: همه کشور به جوانان عالم چشم دوخته و رهبر انقلاب نیز به درستی روی تلاش ، همت و علمآموزی آنها حساب باز کرده است چرا که توسعه کشور از مرحله رشد علمی کشور آغاز شده و به قدرت بیشتر در همه عرصهها منجر میشود.
وی توسعه علمی و پرورش شخصیتهای علمی مجهز به تهذیب نفس را از جمله ملزومات ساختن آینده کشور برشمرد و بیان کرد: برای تحقق این هدف، پذیرش جوانان مستعد در آزمون کنکور برای ما مهم است و باید از همه معلمان و والدین فعال در این زمینه قدردانی شود.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، کسب رتبه ۲۵ در آزمون کنکور را موجب خدشه و شکستن غرور استان اردبیل عنوان کرد و ادامه داد: برای کسب رتبههای بهتر علاوه بر تلاش برای علمآموزی باید مراکز دانشگاهی و آموزشی دولتی متناسب با ظرفیت و توان استان نیز توسعه یابد.
وی خواستار رعایت عدالت آموزشی در بین همه مدارس استان اردبیل شد و اظهار کرد: باید بستر تحصیل و علمآموزی جوانان مستعد در مناطق محروم استان فراهم و فعالسازی شده و همه برنامهها در این راستا تنظیم و تقویت شود.
امام جمعه اردبیل همچنین خواستار اختصاص مصلاها برای اجرای برنامههای آموزشی فوقالعاده و کلاس کنکور شد و گفت: باید کاری کنیم که اردبیل همچون گذشته سهم مهمی در پرورش مفاخر کشور داشته باشد.
وی عقب افتادن از قافله جهانی علم و نبود رهبران با کفایت را ۲ علت اصلی عقبماندگی کشور در چند سده اخیر عنوان کرد و افزود: این استان با تاسیس سلسله صفوی نشان داده که ظرفیت بالایی در عرصه علمی و مدیریت کشور دارد و اکنون نیز باید آن جایگاه تاریخی خود را احیا کند.
آیتالله عاملی تجلیل از نفرات برتر کنکور را کاری ارزشمند خواند و اضافه کرد: با چنین اقداماتی، انگیزه در جوانان ایجاد شده و زمینه برای جهش علمی و ادامه آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی فراهم میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش: رتبه کنکور استان اردبیل بهبود یافته است
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این آیین با اشاره به عقبماندگی استان اردبیل در زمینه کسب رتبه کنکور در سالهای گذشته گفت: برای جبران این نقیصه ۴۵ برنامه عملیاتی و ۱۵ عنوان برنامه گام به گام تدوین و در مدت یک سال گذشته اجرا شد.
کلامالله صفری افزود: با اجرای این برنامهها در کنار ۷۲ توصیه عملی به دانشآموزان برای موفقیت در کنکور و با تدوین و توزیع کتاب «راه موفقیت در امتحانات نهایی» شامل ۱۱ دوره امتحانات نهایی به علت تاثیر ۴۰ درصدی نمرات امتحانات نهایی در قبولی کنکور، علاوه بر ارتقای هشت پلهای جایگاه استان اردبیل در قبولی امتحانات نهایی، رتبه قبولی کنکور هم بهبود یافت.
وی بیان کرد: با اجرای این برنامهها و اقدامات در سال تحصیلی جاری ۱۸۵ نفر از دانشآموزان استان در رشته پزشکی ، ۲۵ نفر در رشته دندانپزشکی ، ۱۳ نفر در رشته داروسازی ، ۲ نفر در رشته دامپزشکی ، ۹۶ نفر در رشتههای دبیری ، ۸۴ نفر در رشته آموزگاری ، ۴۰ نفر در رشته حقوق و ۱۹۵ نفر نیز در رشتههای مختلف مهندسی از مراکز دانشگاهی کشور پذیرفته شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل اضافه کرد: رتبه کنکور استان با این تعداد پذیرش در دانشگاهها بهبود یافته که نتیجه قطعی آن تا ۲ ماه آینده اعلام شده و امروز از میان همین پذیرفتهشدگان تعدادی از دانشآموزانی که رتبه برتر زیر ۲ هزار کسب کردهاند، تجلیل میشوند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل با ۲۶۳ هزار جمعیت دانشآموزی و ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر معلم و مربی آموزشی، در سال تحصیلی گذشته در رتبه ۲۵ قبولی کنکور و در جایگاه ۲۹ قبولی امتحانات نهایی قرار داشت.
آموزش و پرورش این استان، امسال در شاخص قبولی امتحانات نهایی با هشت پله صعود در رتبه ۲۱ کشوری قرار گرفت.