سیاوش فاضلیان روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شیوع آنفلوآنزا و سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان، افرد باید سطح ایمنی خود را تقویت کنند که یکی از راههای مهم و اثرگذار این موضوع، رعایت نکات و توصیههای تغذیهای است.
وی ادامه داد: توصیه میشود در این فصل میوههای غنی از ویتامین C مثل مرکبات، کیوی، خرمالو، فلفل دلمهای و میوه و سبزی تازه مصرف شود تا با افزایش سطح ویتامین C ایمنی بدن بالا برود و از سوی دیگر این آنتیاکسیدانها به کاهش رادیکالهای آزاد کمک میکند.
این پزشک تغذیه و رژیم درمانی افزود: ویتامین C موجود در میوه و سبزیجات از جمله گوجه، سیبزمینی و انواع کلمها میتواند به کاهش نقص سیستم ایمنی بدن کمک کند و از طرف دیگر منابع غنی از بتاکاروتن مثل هویج، کدو حلویی و اسفناج که غنی از آهن است میتواند بدن را در برابر بیماریها تا حد زیادی ایمن کند.
فاضلیان با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن در فصل پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد، اظهار داشت: حفظ وزن در طول پاییز و زمستان از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه به خاطر سردی و برودت هوا افراد تحرک کمتری دارند و ممکن است وزنشان بیشتر شود از همین رو باید بین کالری دریافتی و مصرفی تعادل برقرار کرد تا با جلوگیری از چاقی، سطح ایمنی بردن را بالا برد.
وی با بیان اینکه ورزش روزانه نقش بسزایی در تعادل وزن افراد دارد، افزود: فعالیت فیزیکی هوازی و قدرتی در همین رابطه کمککننده است.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: برای اینکه در رژیم غذایی تعدل و تنوع برقرار شود باید به سهمهای غذایی توجه داشت به طور مثال هر فرد باید روزانه چهار واحد میوه و سبزی مصرف کند به این صورت که هر واحد شامل یک میوه متوسط و نصف لیوان میوههای ریز است.
فاضلیان ادامه داد: همچنین بجای مصرف تنقلات و هله هوله، سالاد، میوه و آجیل جایگزین شود.
وی، یبوست را یکی از مشکلات گوارشی شایع در فصل پاییز و زمستان عنوان کرد و گفت: برای رفع آن از میوهها و منابع غنی از فیبر مثل سالاد و سبزیجات و همچنین ماست طبیعی حاوی باکتریهای آزاد مصرف و همچنین آب کافی نوشیده شود.
فاضلیان یادآور شد: مصرف روزانه بادام و گردو که منابع خوبی از سلنیوم است، مصرف هفتهای ۲ بار ماهی به سبب اینکه سرشار از اسیدهای چرب اُمگا ۳ است و به بهبود خلق و خو کمک میکند و مصرف مایعات زیاد از دیگر نکات تغذیهای برای داشتن بدنی سالم به ویژه در فصل سرما است.
به گزارش ایرنا و بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، میزان مصرف میوه و سبزی در چهارمحال و بختیاری مطلوب نیست از همین رو میطلبد با تغییر الگوی غذایی، میوه در برنامه غذایی مردم استان گنجانده شود.
چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان دارای جمعیت حدود یک میلیون نفری است.