به گزارش خبرنگار ایرنا، روحالله سعیدی روز یکشنبه درخصوص آخرین وضعیت اجرای طرح جهش تولید در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این طرح برای دومین سال متوالی در ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای ۱۰ شهرستان و ۱۸۱ روستای استان آغاز شده است.
وی با اشاره به مشخص شدن ۵۹ کارشناس برای نظارت بر اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای چهارمحال و بختیاری افزود: از این تعداد ۲۵ کارشناس از سازمان جهاد کشاورزی و ۲۵ کارشناس از سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان است.
سعیدی تصریح کرد: تاکنون قرارداد کشت ۲۰ هزار هکتار دیمزار در چهارمحال و بختیاری بسته و از این سطح ۱۴ هزار هکتار کشت شده است.
وی با اشاره به کشت مستقیم ۴۰ درصد از این سطح با دستگاه نوتیلیچ یادآور شد: کشاورزان کشت سنتی را کنار بگذارند و به سمت کشت نوین برای افزایش پایداری تولید در دیمزارها کمک میکند.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تاکنون برای مزرعههای زیرپوشش طرح جهش تولید استان یکهزار و ۵۰۰ تن بذر گندم دیم، ۱۵۰ تن بذر جو دیم، سه هزار تن کود اوره، یکهزار تن کود پتاس و ۲ هزار تن کود فسفات توزیع شده است.
سعیدی پیشبینی کرد: در صورت بارش مناسب در سالزراعیجاری میزان تولید در دیمزارهای چهارمحال و بختیاری ۲۵ درصد افزایش یابد.
ناظر فنی طرح جهش تولید در دیمزارهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: یکی از عوامل مورد توجه در این طرح استفاده از ماشینآلات و ادوات مکانیزاسیون است.
نوربخشیان تاکید کرد: بههمین منظور تسهیلات مورد نیاز برای خرید دستگاههای کشاورزی به متقاضیان واجد شرایط در طرح جهش تولید دیمزارهای چهارمحال و بختیاری پرداخت میشود.
وی با اشاره به خریداری ۷۰ دستگاه کشاورزی ویژه طرح جهش تولید دیمزارهای چهارمحال و بختیاری در سال گذشته افزود: از این تعداد ۵۰ دستگاه کارنده کشت مستقیم بوده است.
نوربخشیان تصریح کرد: امسال تاکنون ۴۰ پرونده برای خرید دستگاههای کشاورزی ویژه طرح جهش تولید دیمزارهای چهارمحال و بختیاری تشکیل و برای پرداخت تسهیلات به بانک معرفی شده است.
به گزارش ایرنا، طرح جهش تولید در دیمزارهای چهارمحال و بختیاری بهطور مشارکتی بین سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در حال اجرا است.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰
شهرکرد_ ایرنا_ مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح جهش تولید با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) برای دومین سال متوالی در استان آغاز شد.