به گزارش خبرنگار ایرنا، رسیدگی به دور افتادهترین نقاط کشور یکی از مهمترین اقداماتی است که پس از انقلاب مورد توجه مسئولان قرار گرفت و این مهم با تشکیل نهادهای انقلابی یکی پس از دیگری با عزم جدیتری دنبال و سعی شد تا چهره محرومیت از مناطق مختلف زدوده شود.
استاندار فارس معتقد است دولت مردمی نگاه ویژه به مناطق محروم دارد بارها تأکید کرده که اگر بتوانیم به علت بپردازیم و اشتغال روستاها را حفظ کنیم، هیچ روستایی حاضر به مهاجرت و سکونت در حاشیه شهرها با این حجم از مشکلات موجود در این مناطق نخواهد شد.
رویکرد توسعه روستایی در استان فارس
محمدهادی ایمانیه بر این باور است که اگر مشکل تأمین آب روستاها و اشتغال روستائیان حل شود و در بحث بهداشت و درمان و برخی فعالیتهای عمرانی هم به روستاها توجه کنیم، سیر مهاجرت از روستاها به شهرها متوقف و حتی معکوس خواهد شد.
بدون شک یکی از نهادهایی که نقش بسزایی در پیشبرد اهداف در حوزه محرومیتزدایی دارد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس است که تاکنون اقدامات قابل توجهی را برای تحقق این امر مهم در مناطق مختلف استان انجام داده است.
اخیراً نیز برخی طرحهای عمرانی و پروژههای بهسازی روستاها مورد بازدید مسئولان مربوطه در این نهاد قرار گرفته و وضعیت پیشرفت فیزیکی طرح نهضت ملی مسکن در برخی شهرستانهای فارس بررسی و آخرین تصمیمات و سیاستها در این حوزه اتخاذ شده است.
اجرای آسفالت معابر روستای کندیجان جهرم
مدیر بنیاد مسکن شهرستان جهرم اخیراً از اجرای آسفالت معابر روستای کندیجان از توابع بخش سیمکان این شهرستان با اعتبار قیر مشارکتی به میزان پنج هزار مترمربع خبر داد و گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بعنوان یکی از نهادهای برخاسته از نظام جمهوری اسلامی، در طول فعالیت خود اقدامات مؤثر و ارزشمندی را در روستاها و برای ساکنین محروم آنها انجام داده و در حال حاضر شاهد به ثمر رسیدن این فعالیتها و تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی در محرومیتزدایی از روستاها هستیم.
احمد دلشاد افزود: فعالیتهای عمران روستایی یکی از مهمترین و اصلیترین اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در امر عمران و آبادی روستاهای کشور بشمار می رود که با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تأمین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی جهت ارتقای شرایط زیست محیطی و بهبود چشمانداز آتی نقاط روستایی در سراسر کشور به انجام میرسند.
وی به بررسی فنی تعداد ۲۰۴ فقره پرونده مربوط به متقاضیان پروانه ساختمانی در سطح روستاهای تابعه شهرستان جهرم و ۸۰۰ فقره سایر کارشناسیها اشاره کرد و گفت: همه طرحهای مسکونی و زیربنایی که بنیاد مسکن در این شهرستان در حال اجرا دارد زیر نظر متخصصین و کارشناسان فنی مطالعه، بررسی و اجرا شده است.
اجرای طرح منظومههای روستایی در منطقه شوراب بخش سیاخ دارنگون
نشست هماهنگی اجرای طرح منظومههای روستایی توسط بنیادمسکن انقلاب اسلامی شیراز در منطقه شوراب بخش سیاخ دارنگون با حضور شوراها، دهیاران منطقه و معتمدین محلی برگزار گردید و در این نشست موضوع اجرای طرح منظومههای روستایی و اولویتهای آن به بحث گذاشته شد.
مدیربنیاد مسکن شهرستان شیراز در این نشست گفت: طرح "منظومه روستایی" به منظور توانمندسازی مردم روستا در زمینههای اشتغال و معیشتی در روستاهای شاخص این شهرستان اجرا میشود.
محسن ابراهیمی افزود: طرح "منظومه های روستایی" فعالیت جدید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرستان شیراز است که در قالب این طرح توانمندسازی مردم روستا در زمینههای اشتغال، معیشتی، اقتصادی و عمرانی دنبال میشود.
وی ادامه داد: در این چارچوب افرادی به عنوان تسهیلگر وظیفه دارند با استقرار در روستاها، اهالی را در این امور یاری دهند، مشکلات روستاها را رصد و جمعبندی کنند تا برای رفع آنها از طریق هر یک از دستگاههای اجرایی اقدام یا تسهیلات مورد نیاز از طریق صندوق کارآفرینی امید به روستاییان پرداخت شود.
مدیربنیاد مسکن شهرستان شیراز گفت: کارشناسان خبرهای برای اجرای این طرح در نظر گرفته شدهاند تا موانع و مشکلات روستاها را به نحوی جمعبندی کنند تا بهترین گزینهها برای حل این مشکلات در زمینه اشتغال و عمران و آبادانی روستا به روستاییان ارایه شود.
وی در پایان از دهیاران و اعضای شوراها خواست تا بنیاد مسکن را در اجرای طرح یاری کنند و با اشاره به اثرات بلایای طبیعی، به ویژه سیل و زلزله در شهرستان شیراز و تاثیرات آن بر روستاها افزود: یکی از وظایف بنیاد در تهیه طرح هادی، شناسایی و بازیابی مسیلها در روستاها با همکاری دستگاههای مسئول است.
بازنگری طرح هادی سه روستای مجموعه چمکور شهرستان قیروکارزین
مدیر بنیاد مسکن شهرستان قیروکارزین هم در بازدید میدانی و جلسه بازنگری طرح هادی روستاهای چمکور، زین آباد و سرچاه دهستان زاخرویه بخش افزر به ارزیابی و بررسی این طرحها پرداخت.
هادی نجفی در این برنامه با برشمردن شرایط بازنگری طرحهای هادی گفت: طرح هادی سند توسعه ۱۰ ساله روستاها است و با گذشت این زمان و ایجاد شرایط لازم با نظر دستگاههای مسئول این طرحها بازنگری میشود.
نجفی بر لزوم استفاده از ظرفیتهای قانونی برای بازنگری این طرحها تأکید کرد و برخی از شاخصهای توسعه روستایی در این شهرستان را برشمرد و افزود: بنیاد مسکن این شهرستان در حوزه عمران روستایی با هزینه کرد ۲۲ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال گامهایی موثر در این مسیر برداشته است؛ این اعتبارات از محل اعتبارات استانی، ملی و نفت و گاز تأمین و پرداخت شده است.
وی به تشریح اقدامات در حوزه عمران روستایی پرداخت و گفت : زیرسازی و آسفالت و بهسازی روستای اتحاد، زیرسازی و آسفالت و تک لبه وکانیو و بهسازی روستای شارده ، زیرسازی و آسفالت و بهسازی روستای نهویه، زیرسازی و بیس و آسفالت و بهسازی روستای باغنو افزر، بیس و آسفالت روستای قلات، بیس و آسفالت روستاهای چم کور، سرچاه، زین آباد و زیرسازی روستای نه تن در سال گذشته اجرا شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان قیر و کارزین افزود: در حوزه بازسازی و مسکن روستایی نیز بنیاد مسکن این شهرستان فعالیتهایی چشمگیر داشت از جمله این فعالیتها می توان به اعطای تسهیلات مسکن روستایی به ۵۲۲نفر با ۷۰۸ میلیارد ریال تسهیلات بانکی، صدور پروانه ساختمانی روستایی برای ۹۶ متقاضی و صدور بیمه منازل روستایی برای ۱۳۱ متقاضی اشاره کرد.
اجرای آسفالت و توسعه معابر روستای قلعه میرزا از توابع بخش مرکزی شهرستان خرم بید
مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرم بید از اجرای آسفالت و توسعه معابر روستای قلعه میرزا از توابع بخش مرکزی این شهرستان خبر داد و گفت: اجرای طرحهای توسعه روستایی و محرومیتزدایی در روستاهای این شهرستان زمینهساز افزایش ماندگاری روستاییان در این مناطق است.
بهرام دوستی روشن در حاشیه اجرای این طرح گفت: پرداخت تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی به تعداد ۱۸۲ فقره با اعتباری بیش از ۳۵۴میلیارد ریال، پرداخت وام و تسهیلات بلاعوض احداثی اجاره بهاء معیشتی به تعداد ۱۲ فقره با اعتباری بالغ بر۶ میلیارد ریال، پرداخت تسهیلات حوادث به تعداد۱۲فقره با اعتباری بالغ بر۳۰ میلیارد ریال و پرداخت تسهیلات روستایی(قرض الحسنه) پنجفقره با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال از جمله اقدامات شاخص در این شهرستان بوده است.
دوستی روشن اضافه کرد: همچنین تسهیلات وام تعمیری ۳۱ فقره با اعتباری بالغ بر ۳/۹۰ میلیارد ریال و وام های بلاعوض تعمیری ۳۱ فقره با اعتباری بالغ بر ۶/۶ میلیارد ریال در این شهرستان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: صدور اسناد مالکیت قانون ساماندهی از جمله فعالیتهای شاخص در این شهرستان است؛ به منظور تثبیت و رسمیت بخشیدن به مالکیت روستائیان و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و ایجاد انگیزه و جلوگیری از مهاجرت بی رویه و تشویق به سرمایهگذاری در روستاها، بنیاد مسکن با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک اقدام به نقشهبرداری و صدور اسناد املاک واقع در بافت مسکونی روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت میکند که در سال گذشته تعداد ۱۲۵ فقره اسناد صادر و تحویل متقاضیان شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرم بید همچنین از واگذاری اراضی به عنوان یکی از فعالیتهایی که انگیزه ماندگاری در مناطق روستایی را افزایش میدهد یاد کرد و گفت: به جهت تأمین مسکن قشرجوان روستایی و شهری تعداد ۶۸قطعه زمین به واجدین شرایط واگذار شد.
در حال حاضر ظرفیت بالای روستاییان فارس، نگاه ویژه به حمایت از تولیدات این قشر مولد را بیش از هر زمان دیگری ضروری ساخته و برای بهرهگیری از این ظرفیت نیاز است اقدامات محرومیتزدایی در این مناطق با جدیت بیشتری دنبال شود.