به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی خان احمدی روز پنجشنبه در نخستین جشنواره تقدیر از ۳۹ خیر آبرسان شهرستان بهار افزود: وضع سفرههای آب زیرزمینی اصلاً مناسب نیست و از ۶۰ هزار روستای کشور بیش از ۲۰هزار روستا دچار تنش آبی هستند که لازم است خیران برای حل این مشکل کمک کنند.
معاون مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیروی تاکید کرد: باید بانک اطلاعاتی خیران آب باید تهیه شود و تعهداتی که بین خیران و مجمع صورت میگیرد حتماً در جایی که تفاهم شده مورداستفاده قرار بگیرد.
در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: در ایران ۹۴درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی است و ۲ درصد در بخش صنعت و چهار درصد نیز به مصرف شرب میرسد اما در بسیاری از کشورها ۳۰درصد از آب برای بخش کشاورزی، ۶۰درصد صنایع و ۱۰درصد هم برای شرب مصرف میشود.
فرهاد بختیاریفر با بیان اینکه دیگر نباید انتظار بارش های سیل آسا و حتی ۲۵۰میلیمتر بارش را در سال داشته باشیم، ادامه داد: استاندارد سرانه مصرف آب به ازای هر نفر در شبانهروز ۱۵۰ لیتر است اما این میزان برای هر نفر در همدان حدود ۱۹۷ تا ۲۰۰ لیتر است و این یعنی شهروندان همدانی ۵۰لیتر اضافهمصرف دارند.
وی با بیان اینکه در کشورهایی مانند لهستان، اتریش و ایرلند که میانگین بارش در سال بیش از هزار میلیمتر است اما مصرف پایین تری از ما دارند، یادآور شد: با این وجود سرانه مصرف هرنفر در لهستان ۹۸لیتر در شبانهروز، در ایرلند ۱۴۲لیتر و در اتریش نیز ۱۵۲لیتر در شبانه روز است.
مدیرعامل آبفای همدان تاکید کرد: همه ما باید برای اصلاح الگوی مصرف تلاش کنیم، کشاورزان با تغییر الگوی کشت مناسب و شهروندان نیز با تغییر الگوی مصرف باید از ذخایر آبی محافظت کنیم.
بختیاری با تأکید بر اینکه برای کشور عزیزمان امنیت غذایی از اولویت بالایی برخوردار هست و بر اساس حفظ آن باید برنامهریزی کنیم، ادامه داد: سفرههای آب زیرزمینی شهرستان بهار پایین آمده و هر سال پایینتر میآیند، هشت حلقه چاهی که در گنجتپه داشتیم دیگر ۵۰لیتر در ثانیه هم آب ندارند و حوالی آنها به دشت ممنوعه تبدیل شده است، اما با این حال در زمینهای آن کشتهای پرآب بر مانند سیبزمینی و هندوانه کشت میشود.
وی اظهار کرد: ۶۶روستای شهرستان بهار عمدتاً در حاشیه دشت قراردارند و دچار افت آبهای زیرزمینی هستند و ۱۴روستا نیز در تابستان سالجاری با تانکر آبرسانی میشدند..
بختیاریفر گفت: در همدان با تغییرات اقلیمی و کاهش بارش مواجه هستیم پس باید خودمان را برای روزهای سختتر آماده کنیم.
در ادامه این مراسم مدیرعامل مجمع خیرین آبرسان استان همدان بااشاره به اهداف مجمع در استانهای کشور گفت: همدان پیشتاز در تشکیل مجمع خیرین آبرسان کشور است و با هدف آبرسانی به مناطق محروم و کمتر توسعهیافته در بخش شهری و روستایی تشکیل شده است.
راضیه کرمی با تأکید بر اینکه کلیه فعالیتهای مجمع غیرسیاسی، غیرانتفاعی و غیردولتی است، گفت: عمران و آبادانی با رعایت قوانین، با استفاده از جذب مشارکتهای مردمی در تامین منابع مالی جهت آبرسانی به مناطق محروم با همکاری شرکت آبفا و تلاش برای ارتقای سلامت آب آشامیدنی مناطق محروم و ساماندهی کمکهای مردمی و مشارکت خیرین و همچنین کمک به مستمندان و حمایت از اقشار کمدرآمد جهت خرید انشعاب آب و فاضلاب هدف این مجمع است.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب همدان پیش از این نیز از ظرفیت خیرین و نیکاندیشان بهره برده است، اظهار کرد: خیرین با اهدای زمین، تامین اعتبار حفر و تجهیز چاه، اجرای خط انتقال و شبکه آب و همچنین خریداری انشعاب جهت روستاهای محروم یاریرسان شرکت در امر سقایی بوده است.
مدیرعامل مجمع خیرین آبرسان استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر بنیاد علوی و بنیاد نیکوکاری حاج علیاکبر ابراهیمی در حال اجرای بخشی از پروژهها در استان هستند، اظهار کرد: با تلاش مجمع خیرین از این بنیاد اعتبارات قابل توجهی گرفته شده است.
در ادامه این جشنواره نماینده مردم بهار و کبودراهنگ هم با اشاره به اینکه مردم کبودراهنگ و بهار بیشترین کمک و همکاری را برای گذر از روزهای بحرانی آب به استان داد، گفت: با این حال همین شهرستانها بیشترین ضرر را کردند.
فتح اله توسلی با بیان اینکه از خیران تشکر ویژه می کنم چون اگر همکاری و مشارکت آنها نباشد آب همدان، بهار و کبودراهنگ تأمین نمیشود، عمده لولههای آبرسانی از زمینها شما می گذرد و ما دست شما را میبوسیم.
وی تأکید کرد: استان و کشور با بحران آب مواجه است و مردم باید حواسشان به الگوی مصرف باشد
به گزارش ایرنا، در این جشنواره پس از اینکه اسامی روستاهایی که برای تأمین آب، نیاز به کمکهای خیرانه داشتند اعلام شد یک شهروند از روستای دهنجرد بهطور نمادین در جهت اهداف مجمع خیرین آبرسان استان همدان مبلغی را برای آغاز کمک دیگر خیران حاضر در مراسم، اهدا کرد.