به گزارش خبرنگار ایرنا، آمار تصادفهای منجر به فوت در محورهای مواصلاتی استان سمنان بالاست و از آنطرف آنچه در زاویه پنهان تصادفات قرار دارد، جمعیت مصدوم حوادث رانندگی است که ممکن است به دلیل شدت آسیب دچار معلولیت و نقص عضو شوند و از طرفی سوای مشکل جسمی، این افراد دست کم برای مدتی ممکن است به بحران های روحی پس از حادثه دچار شوند و در فعالیت هایشان مشکل ایجاد شود؛ کنارهگیری این افراد از فعالیت فردی یا اجتماعی دست کمی از ازبینرفتن یک فرد در تصادف ندارد و باید همواره این مساله مدنظرمان باشد که کشته و یا مصدوم شدن حتی یک نفر به دلیل حوادث رانندگی خسارتی بزرگ برای کشور است و باید با عزمی جدی و همراهی عمومی آمار تصادفات را کاهش داد.
شهرستانهای سمنان، دامغان، مهدیشهر، سرخه، آرادان و گرمسار جزو مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان است که آمار اشاره شده فقط مربوط به محورهای این ۶ شهرستان است و اگر شاهرود و میامی را در آمار تصادفها اضافه و لحاظ کنیم، بدون شک آمار مصدومان و فوتیهای حوادث رانندگی بیش از این است.
شریانی حیاتی و کمبود جاذبه برای توقف به منظور استراحت کوتاه رانندگان
جادههای کویری استان نیازمند توجه ویژه و عزم ملی است و با وجود به تردد میلیونی زائران، محورهای مواصلاتی استان سمنان همچنان مشکلات زیرساختی فراوانی دارد، مشکلات زیرساختی که در حوزه راه استان سمنان وجود دارد تنها به مشکلات فیزیکی محورها ختم نمی شود و باید با راه اندازی جاذبههای طبیعی و مصنوعی، گردشگران و مسافران عبوری در جادهها را برای توقف و استراحتی کوتاه ترغیب کرد تا همین وقفه و استراحت کوتاه عاملی کمکی برای کاهش تصادفات در این شریان حیاتی کشور باشد.مشکلات زیرساختی در حوزه راه استان سمنان تنها به مشکلات فیزیکی محورها ختم نمی شود.
آمار یک ماهه تصادفات جاده ای در محورهای ۶ شهرستان استان سمنان طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سه مجروح در یکم آبان ماه، ۳۰ مصدوم بر اثر تصادف اتوبوس در بامداد سوم آبان،۱۳ مصدوم طی ۲ تصادف در ساعت ۲۲ و ۳۳ دقیقه چهارم آبان امسال، پنج فوتی در ششم آبان، ۶ مصدوم در یازدهم آبان، ۶ مصدوم در بیست و چهارم آبان، ۲ کشته و ۴۴ مصدوم بر اثر تصادف اتوبوس در بیست و پنجم آبان، چهار فوتی و ۲ مصدوم در بیست و هشتم آبان، ۶ مصدوم در بیست و نهم آبان و ۲ فوتی و یک مصدوم مربوط به سیام آبان ماه ۱۴۰۲ بود.
در ادامه گزارشی از تصادفها همراه با نگاهی بر زمان وقوع و محل حادثه در محورهای مواصلاتی ۶ شهرستان سمنان، دامغان، مهدیشهر، سرخه، آرادان و گرمسار ارایه میشود.
سه مصدم بر اثر تصادف سواری دنا با پراید در محور جندق به دامغان (۶۵ کیلومتر مانده به دامغان) ساعت ۱۴ و ۱۹ دقیقه بعدازظهر یکم آبان ماه، ۳۰ مصدوم بر اثر تصادف اتوبوس با خاور در پنج کیلومتری محور سرخه به سمنان در بامداد سوم آبان رخ داد.
برخورد یک دستگاه خودرو پژو ۴۰۵ با پژو ۲۰۶ در محور تهران به ایوانکی(سه کیلومتر مانده به ایوانکی) و مصدومیت هشت نفر در ساعت ۲۲ و ۳۳ دقیقه و واژگونی تیبا با پنج مصدوم در محور شاهرود به دامغان( ۳۵ کیلومتر مانده به دامغان) در ساعت ۲۲ و ۳۳ دقیقه چهارم آبان ثبت شد.
پنج فوتی بر اثر تصادف رخ به رخ کامیون و تیبا در محور دامغان- جندق (۲۰۰کیلومتری دامغان)در ساعت ۱۹ و ۵۴ دقیقه ششم آبان ۱۴۰۲ به وقوع پیوست.
۶ نفر بر اثر تصادف تریلی با یک دستگاه خودروی رانا در محور گرمسار به سمنان ساعت ۲۲ و ۵۲ دقیقه در یازدهم آبان و ۶ نفر بر اثر تصادف مینیبوس، پژو ۲۶ و پراید در ۱۰ کیلومتری شهر سمنان در بیست و چهارم آبان مجروح شدند.
انحراف اتوبوس و برخورد با تپه به دنبال برخورد کامیون ۱۰ چرخ با عقب این اتوبوس در محور تهران - مشهد در محدوده این استان با ۲ کشته و ۴۴ مصدوم از حوادث رانندگی بامداد بیست و پنجم آبان بود که سرهنگ موسی بزرگی رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان سمنان بی توجهی راننده به جلو ناشی از خستگی و خوابآلودگی را عامل تصادف اتوبوس در محور مشهد - تهران در محدوده استان سمنان عنوان کرد.
چهار فوتی و ۲ مصدوم بر اثر واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور سمنان به دامغان از حوادث رانندگی شب بیست و هشتم آبان بود که رییس پلیس راه استان سمنان علت اصلی حادثه را تخطی و تجاوز از سرعت مطمئنه راننده پژو اعلام کرد و از رانندگان خواست تا با رعایت کامل قوانین راهنمایی و رانندگی و هوشیاری کامل و به دور از هرگونه شتابزدگی رانندگی کنند تا امنیت جانی خود و دیگران را حفظ و مانع از بروز حوادث تلخ و ناگوار شوند.
تصادف سه مینیبوس با پیکان ساعت ۱۸ و ۳۲ دقیقه و مصدوم شدن ۶ نفر سه کیلومتر بعد از شهرک صنعتی سمنان از حوادث بیست و نهم آبان بود.
۲ فوتی و یک مصدوم به دلیل تصادف یک دستگاه پژو پارس با کامیون در محور فیروزکوه به سمنان در شامگاه سیام آبان ماه در استان سمنان ثبت شد.
کدام محورها در مسیر تهران- مشهد بیشترین سهم از تصادفات دارند؟
رییس پلیس راه استان سمنان گفت: بیشترین تصادفات در محورهای مواصلاتی اصلی استان مربوط به سه محور سمنان- دامغان، آرادان- سرخه و میامی- سبزوار است که در مسیر اصلی تهران- مشهد قراردارند و کاهش تصادفات در این محورها بدون همراهی و همافزایی بخشهای مختلف محقق نمیشود.
سرهنگ موسی بزرگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمامی محورهای پرحادثه استان سمنان بخشی از محور ترانزیتی تهران- مشهد در محدوده استان سمنان به ویژه در محور تهران به مشهد(محور جنوبی) محسوب می شوند.
افزایش ۱۴ درصدی تصادفات در نیمسال نخست ۱۴۰۲
وی بیان کرد: واژگونی، عدم توجه به جلو، خستگی و خواب آلودگی رانندگان، از جمله عوامل مهم در وقوع تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان است.واژگونی، عدم توجه به جلو، خستگی و خواب آلودگی رانندگان، از جمله عوامل مهم در وقوع تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان است.
وی تصریح کرد: پلیس با تمام توان و تجهیزات نظارتی برای کاهش تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان تلاش میکند و طبق گزارشها تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ افزایش ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشت.
رییس پلیس راه استان سمنان گفت: تخلفات حادثهآفرین زمینهساز بروز خیلی از تصادفات است؛ به همین دلیل پلیس و بیمه برای آنها هم جریمه و هم نمره منفی درنظر گرفته و نیمه نخست امسال برخورد با رانندگان دارای تخلف حادثهساز در محورهای مواصلاتی استان ۲۷ درصد افزایش داشت.
وجود ۱۹ نقطه حادثهخیز و ۷۳ نقطه پرحادثه در جادههای سمنان
رییس پلیس راه استان سمنان با اشاره به آغاز فصل بارشها، ادامه داد: سطح صاف و صیقلی جادهها در برخی محورها عامل لغزندگی خودروها در زمان بارش باران است و در برخی محورها برای رفع این خطر سطح آسفالت تراش و خراش داده شده است، اما ضرورت دارد ترمیم روکش آسفالت به منظور کاهش تصادفات در دستور کار باشد.
سرهنگ بزرگی بیان کرد: ۱۹ نقطه حادثهخیز در محورهای مواصلاتی استان سمنان وجود دارد که رفع نقص در این نقاط نیازمند همراهی و همافزایی بخشهای مختلف است.
رییس پلیس راه استان سمنان گفت: ۷۳ نقطه پرحادثه نیز در محورهای مواصلاتی استان شناسایی شد که برای کاهش تصادفات در این مناطق باید در زمینه آشکارسازی بخشهای مختلف همراهی کنند.۷۳ نقطه پرحادثه در محورهای مواصلاتی استان شناسایی شد و نیازمند همراهی بخشهای دیگر برای آشکارسازی است.
آمار ارایه شده از شمار فوتیها و مصدومیتها نشان میدهد فرهنگ سازی و رفع مشکلات زیرساختی جادهها ارکان اصلی و اساسی کاهش تلفات جاده ای در استان سمنان است و باید در این زمینه بیش از پیش تلاش کرد.
طبق بررسیها بیش از هشت هزار و ۶۱۲ کیلومتر بزرگراه، آزادراه و جاده اصلی و فرعی و راه روستایی دارد، بیش از ۶۰۰ کیلومتر از مسیر بیش از ۹۰۰ کیلومتری محور تهران- مشهد از استان سمنان عبور میکند که به دلیل تردد سالانه بیش از ۱٧ میلیون نفر از جاده های استان سمنان، یکی از محورهای پرترافیک کشور به شمار می رود.
گستره جاده های استان سمنان به اندازه جادههای ۶ استان کشور است، این استان با ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به لحاظ وسعت رتبه ششم کشوری را دارد و در هر ۶۰ دقیقه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ وسیله نقلیه از محورهای ارتباطی استان عبور می کند.