مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانشمالی در حاشیه برگزاری هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این آیین با هدف آشنایی تولیدکنندگان صنایعدستی با آخرین استانداردهای تولیدی مورد نظر بازارهای جهانی و تقویت آنان برای آمادگی حضور در عرصههای بینالمللی و توسعه محصولات صنایعدستی برگزار میشود.
علی مستوفیان افزود: آیین داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی هر ۲ سال یکبار برگزار می شود و تولیدات صنایعدستی که نشان مرغوبیت میگیرند در واقع نشان استاندارد برای ورود به بازار کسب می کنند.
وی ادامه داد: ۶۵ اثر از گلستان، ۶۵ اثر از خراسان رضوی، ۲۵ اثر از خراسان جنوبی و ۴۵ اثر از خراسان شمالی در هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی مورد ارزیابی داوران قرار میگیرند.
دریافت مهر اصالت ملی ۷۲ اثر صنایع دستی
مستوفیان گفت: تاکنون ۷۲ اثر صنایع دستی خراسان شمالی نشان مهر اصالت ملی و چهار اثر نیز مهر اصالت بینالمللی یونسکو دریافت کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی افزود: نساجی سنتی، دست بافته های داری، سراجی سنتی، زیورآلات سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی معرق و منبت برخی از محصولات صنایعدستی است که نشان مهر اصالت ملی دریافت کردند.
به گزارش ایرنا، صنایعدستی در استان خراسان شمالی با وجود قدمت، توانایی و ظرفیتهای فرهنگی، انسانی از کیفیت و تنوع بسیار بالایی برخوردار است که با رونق بازار این صنعت طی سالهای گذشته، اکنون در مسیر جهش تولید قرار گرفته است.
انواع گلیم و سفره کردی، جاجیم، پارچهبافی، چادرشببافی و حولهبافی، کلاه کرکی، دوخت لباسهای سنتی، زیورآلات محلی، چاروق، انواع سفال از مهمترین هنرهای دستی خراسان شمالی محسوب میشود که همگی از شهرت و منزلت جهانی برخوردارند و تولید آن در استان در زمره پرطرفدارترین مشاغل قلمداد میشود.
اکنون بیش از ۱۸ هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در ۶۹ رشته صنایعدستی و البته افراد بسیاری نیز به صورت سنتی و خودجوش در جای جای استان در زمینه صنایعدستی مشغول به فعالیت هستند.