خرم آباد- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری لرستان گفت: دولت بخشی از اعتبار دستگاه های اجرایی را به امر پژوهش اختصاص داده و آنها را ملزم کرده این مبلغ را برای امور پژوهشی هزینه کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی جهانی روز چهارشنبه در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر لرستان به مناسبت هفته استانی پژوهش و فناوری در سالن اجتماعات شهید سلیمانی دانشگاه لرستان، اظهار کرد: نیاز امروز جامعه پژوهش است، از سال های گذشته تاکنون نخبگان جامعه، اساتید و پژوهشگران درخصوص ارایه راهکارهای علمی و پژوهشی برای بیرون رفت جامعه از مشکلات، کمتر مطالبه گری داشته اند.

وی افزود: این طرح فرصت خوبی برای دستگاه هایی است که ماهیت پژوهشی دارند و انتظار می رود دانشگاه ها و دستگاه های دولتی در راستای رسیدن به اهداف خود در این زمینه پای کار بیایند.

وی ادامه داد: کارگروهی برای استان های زاگرس نشین در نظر گرفته شده و چنانچه طرح و برنامه ای در اینخصوص داشته باشیم می توانیم سهم استان خود را از دستگاه های کشوری و بودجه ها و اعتبارات ملی بگیریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این مراسم اظهار کرد: محصول نهایی علم و پژوهش باید به دست مردم برسد.

بهرام دلفان افزود: براساس آمار ۳۰ درصد اشتغال یک جامعه در بخش سلامت است و در این راستا حجم وام ها و تسهیلاتی که به سمت حوزه سلامت سرازیر می شود بسیار زیاد است.

دلفان بیان کرد: در هفته گذشته برای سه بیمارستان خصوصی و ۲ مرکز جراحی محدود تسهیلاتی اختصاص یافت تا بخش خصوصی در این زمینه فعال شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به صدور طرح توسعه مناطق زاگرس نشین توسط رییس جمهور تصریح کرد: اعضای قرارگاه این طرح لازم است که هیات علمی ها و کارآفرینان دانشگاهی باشند چراکه روش سابق استفاده از کارکنان ادارات به دلیل سکون حاکم بر آنها نتیجه بخش نخواهد بود.

دلفان افزود: باید از دانشگاه ها بخواهیم که طرح های کلان اقتصادی ارایه دهند و برای اجرا به دیگران بسپارند.

وی با اشاره به خلا قوانین حقوقی مالکیت معنوی تصریح کرد: در این راستا وقتی دعواهایی درخصوص مالکیت معنوی چنین طرح هایی مطرح می شود قاضی واردی در این زمینه وجود ندارد که مالکیت آنها را تشخیص دهد در حالی که در سایر کشورها در کنار قاضی یک ضابط قضایی مالکیت معنوی هم وجود دارد و لازم است که این قوانین تدوین و تصویب شود.

دلفان عنوان کرد: باید نسبت به بین المللی سازی پژوهش و فناوری نیز اقدام شود چرا که لرستان قطب داروسازی کشور است و باید تا جایی که امکان دارد بر روی این مهم کار شود.

رییس دانشگاه لرستان نیز اظهار کرد: هفته پژوهش یک نام در فرآیند یک سال است و فناوری ها و پژوهش هایی از اهمیت برخوردارند که بتوانند نظام مسایل جامعه را ببینند.

علی نظری افزود: هر مساله انسانی به وسیله انسان های دانشمند و نخبه حل می شود.

در این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر استان قدردانی شد.