به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد نجفی» روز دوشنبه در مراسم تجلیل از خادمان اربعین حسینی در فرمانداری قصرشیرین، افزود: در ایام اربعین امسال شاهد بدرقه یک میلیون زائر اربعین از مرز خسروی بودیم و حضور این تعداد زائر در تاریخ این مرز بی سابقه بود.
وی اظهار کرد: با توجه به استقبال زائران از مرز خسروی برای عزیمت به کربلای معلی به طوریقین در سال آینده شاهد افزایش ۲ برابری زائران از مرز خسروی خواهیم بود.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین با بیان اینکه هم اکنون روزانه شاهد تردد یک هزار نفری زائران از مرز خسروی هستیم، گفت: پایانه مرز خسروی با امکانات کامل پذیرای حضور زائران است.
وی اضافه کرد: مرز رسمی خسروی به عنوان دروازه اصلی و قدیمی عزیمت به کربلا و عتبات عالیات زیرساخت های بسیار مطلوبی برای تردد زائران دارد که می تواند گزینه بسیار مناسبی برای تردد زائران به مکانهای مقدس و زیارتی کشور عراق باشد.
نجفی با بیان اینکه ما هرچه داریم از امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا داریم، گفت: خدمت کردن برای اهل بیت و امام حسین (ع) به طور یقین عاقبت بخیری را به دنبال دارد.
حجت الاسلام «خلیل چراغی» رییس تبلیغات اسلامی قصرشیرین نیز با توجه به تداوم تردد زائران عتبات عالیات از مرز خسروی بر فضاسازی چهره قصرشیرین متناسب با اربعین در طول ایام سال و رفع نواقص شهرستان برای ایام اربعین آینده از هم اکنون تاکید کرد.
در پایان از مسئولان موکب ها که اربعین امسال پذیرای زائران اباعبدالله الحسین (ع) بودند قدردانی شد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.