دکتر عبدالله کبریایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مادر این نوزادان دختر، خانمی ۲۶ ساله است که بعد از اقدامات ناموفق در روش های دارو درمانی و آی یو آی اقدام به درمان با روش "آی وی اف" در تنها مرکز درمان ناباروری خراسان شمالی کرده است.
وی افزود: اکنون مادر و نوزادان تحت پوشش مراقبت های درمانی هستند و حال عمومی آنها خوب است.
کبریایی یادآور شد: راهاندازی مرکز خدمات سطح سه درمان ناباروری در بیمارستان بنتالهدی بجنورد یک اتفاق بزرگ برای زوجهای نابارور خراسان شمالی است به گونه ای که این افراد برای انجام آی وی اف نیازی برای مراجعه به سایر استان ها را نخواهند داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: با پیگیری های انجام شده تجهیزات آی وی اف این مرکز سال گذشته با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی و استانی خریداری شد.
کبریایی تصریح کرد: جدای از تجهیزات، جنین شناسی از تخصص های لازم برای راه اندازی مرکز درمان ناباروری برای انجام عمل آی واف بود که با مساعدت وزارت بهداشت این نیروی متخصص جذب شد.
به گزارش ایرنا، بارداری به روش "آی وی اف" یا لقاح مصنوعی یک نوع القای بارداری کمکی است به این صورت که لقاح خارج از رحم اتفاق میافتد یعنی در محیط آزمایشگاه تخمک و اسپرم با هم لقاح داده شده و سپس جنین درون رحم مادر تزریق میشود.
خراسان شمالی در میزان ناباروری، جزو استان های با خطر متوسط قرار دارد، به گونه ای که نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد است.