دکتر جواد شاهین فر روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این بخش درمانی از سال ۹۸ بهره برداری شد و در سال گذشته با هدف ارایه خدمات تخصصی به مرکز خدمات سطح سه درمان ناباروری ارتقا یافت.
وی افزود: مرکز درمان ناباروری بجنورد پیش از این خدمات ابتدایی و آی یو آی به زوجین نابارور ارایه می داد و مجهز به تجهیزات آی وی اف نبود.
شاهین فر گفت: سال گذشته تجهیزات آی وی اف این مرکز با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی و استانی خریداری شد و هم اکنون این مرکز خدمات تخصصی آی وی اف ارایه می دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی یاد آور شد: با ارتقای این بخش به مرکز درمانی سطح سه درمان ناباروری تاکنون ۶۰ مورد عمل آی وی اف موفق، ۳۱۱ مورد آی ٱ و ۹۷ مورد آی یو آی انجام شده است.
"آی وی اف" مخفف (In Vitro Fertilization) به معنی "بارور ساختن تخمک در آزمایشگاه" است. اولین بار این روش در سال ۱۹۷۸ انجام شد. لقاح ساده تخمک زن با اسپرم مرد در آزمایشگاه، آی وی اف است و پس از لقاح، جنین را تا مرحلهای معین در آزمایشگاه پرورش داده و سپس این جنین را از طریق گردن رحم (سرویکس) به رحم زن وارد میسازند.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جلسه مورخ ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
خراسان شمالی در میزان ناباروری، جزو استان های با خطر متوسط قرار دارد، به گونه ای که نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد است.
نظر شما