به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری خوزستان محمد ضیائی روز سهشنبه در این خصوص بیان کرد: ارزش این اراضی بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال است که برای حفاظت از اموال دولت و بیت المال تثبیت مالکیت با جدیت از سوی دستگاههای متولی و دستگاه قضای استان در حال انجام است.
وی گفت: حدنگاری و تثبیت مالکیت اراضی ملی برای جلوگیری از پدیده شوم زمینخواری که در سنوات گذشته بسیار شاهد آن بودیم به سرعت در حال انجام است.
بر اساس اعلام رییس کل دادگستری خوزستان ۹۵ درصد اراضی ملی و ۴۵ درصد اراضی کشاورزی خوزستان حدنگاری شده است.
ضیائی اظهار کرد: اجرای حدنگاری و تثبیت مالیک در تامین زمین مورد نیاز طرحهایی همچون نهضت ملی مسکن و احداث مراکز خدماتی نیز اثر گذار است.
در ۹ ماهه امسال بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی ملی استان رفع تصرف شدند.
آغاز عملیات مرمت قلعه تاریخی سماله بخش عقیلی گتوند
دادستان عمومی و انقلاب گتوند در این خصوص بیان کرد: باتوجه به تزلزل در بنیان بنا و خطر ریزش اثر با تکیه بر ماده پنج قانون مربوط به حفظ آثار ملی مصوب ۱۳۰۹ و قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و فرهنگی مصوب ۱۳۹۸، دستورات مقتضی جهت مرمت اثر مذکور و با در نظر گرفتن تمامی جوانب فنی مهندسی صادر شد.
کامران رومیانی با بیان اینکه معارض این بنا نیز به طرح دعوی در چهارچوب قانون و مقررات مربوطه، دعوت شد گفت: باتوجه به اینکه آثار تاریخی ارزشهای فرهنگی و هنری تاریخ یک ملت است و بازسازی صحیح این آثار میتواند به رونق گردشگری در منطقه کمک کند، دادستانی با ناقضین حقوق عامه در این خصوص با جدیت و قاطعانه برخورد خواهد کرد.
وی اظهار کرد: طبق ماده پنج قانون حفظ آثار ملی اشخاصی که مالک و متصرف آثار ملی میتوانند حق مالکیت یا تصرف خود را حفظ کنند و نباید دولت را از اقداماتی که برای حفظ آثار ملی لازم میداند منع کند.
رومیانی ادامه داد: طبق قانون به فرض مالکیت اشخاص در آثار ملی اعم از حقیقی یا حقوقی هیچ شخصی نباید دولت را از اقداماتی که برای حفاظت آثار ملی لازم میداند، جلوگیری کند.
به گزارش ایرنا، بنای تاریخی قلعه مجید خان شهر سماله گتوند مربوط به دوران اواخر قاجاریه است و این بنای زیبای تاریخی در مرکز شهر سماله از معدود قلعههایی با ساختمان آجری بوده که در وسط شهر واقع شده است.