دکتر محمد جعفرزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۴۴ درصد جامعه هدف بالای ۱۸ سال و مادران باردار در اجرای این پویش مورد سنجش قرار گرفتهاند.
وی بیان کرد: بر اساس ارزیابی اولیه انجام شده، از میان جمعیت پایش شده در استان اردبیل، حدود ۱۱ درصد مبتلا به فشار خون بالا و حدود پنج درصد نیز مبتلا به دیابت هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، شناسایی و شروع مراقبت و درمان افراد مبتلا را از جمله اهداف این پویش ملی عنوان کرد و با دعوت از مردم استان جهت مشارکت در اجرای این پویش گفت: برای اجرای این طرح ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت استان واجد شرایط هستند.
وی اضافه کرد: انتظار داریم که بیش از ۷۰ درصد جمعیت هدف در اجرای این طرح که با سلامت خود آنها ارتباط دارد، مشارکت کنند.
دکتر جعفرزاده همچنین اظهار کرد: در پویش ملی سلامت که از ۲۰ آبان ماه شروع شده و تا ۱۵ دی ماه ادامه خواهد داشت، وضعیت جسمانی و سلامت جمعیت بالای ۱۸ سال و مادران باردار استان در خصوص ۲ بیماری مهم و خطرناک دیابت و فشار خون مورد بررسی قرار میگیرد.
وی همچنین گفت: با توجه به محدودیت زمانی اجرای طرح، از همه افراد بالای ۱۸ سال استان درخواست میشود تا در اسرع وقت به نزدیکترین واحد بهداشتی محل سکونت خود مراجعه کرده و از آخرین وضعیت سلامت خود نسبت به ابتلای احتمالی به دیابت و فشار خون بالا مطمئن شوند.
عوارض فشار خون و دیابت بسیار خطرناک است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تاکید کرد: عوارض ابتلا به ۲ بیماری فشار خون بالا و دیابت بسیار خطرناک است و در صورت عدم شناسایی به موقع و تداوم ابتلا، فرد در مراحل پیشرفته این ۲ بیماری دچار مشکلات جدی در سلامت خود میشود.
وی بیان کرد: نیمی از افراد مبتلا به این ۲ بیماری از ابتلای خود مطلع نیستند و به همین علت آگاهسازی بیشتر مردم در خصوص راههای پیشگیری و عوارض بیماری بسیار حیاتی است و بر همین اساس، طرح پویش ملی سلامت با شعار "آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر" انتخاب شده است.
دکتر جعفرزاده اضافه کرد: با توجه به اهمیت پیشگیری و همچنین شناسایی به موقع بیماریهای فشار خون بالا و دیابت که دارای عوارض قلبی و عروقی خطرناک برای فرد مبتلا است، طرح غربالگری بیماری فشار خون بالا و دیابت در استان اردبیل با مشارکت عمومی در تمام واحدهای بهداشتی شهری و روستایی و همچنین از طریق تیمهای سیار برای افراد بالای ۱۸ سال در حال اجرا است.
وی در ادامه با اشاره به اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع برای شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر کشور گفت: این برنامه در حال حاضر در شهرستان گرمی استان اردبیل در حال اجرا بوده و اقدامات اولیه برای اجرای برنامه در شهرستانهای پارسآباد، مشگینشهر و اردبیل نیز آغاز شده است.
بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ، تمام مبتلایان شناسایی شده در اجرای این طرح، جهت دریافت خدمات درمانی و مراقبتی، زیر پوشش رایگان خدمات تیم سلامت مستقر در واحدهای بهداشتی شهری و روستایی استان قرار خواهند گرفت.