همدان- ایرنا- مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ضایعات سیب‌زمینی با بهره برداری از ۸۵ فقره سردخانه با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن، از ۲۵ درصد به سه درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، حسن محمدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی چون سیب‌زمینی در استان اظهار کرد: عمده محصول تولیدی استان سیب‌زمینی است از همین رو به منظور ارتقای بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده درصدد برآمدیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.

وی با بیان اینکه سالانه ۹۵۰ هزار تن سیب‌زمینی بهاره و پاییزه در استان همدان کشت می‌شود افزود: این رقم با احتساب سیب‌زمینی استان‌های همجوار که در همدان ذخیره سازی می‌شود به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامه‌ریزی لازم است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیره سازی این محصول راهبردی است به طوری که با اجرای این برنامه ضایعات ۲۵ درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ جواز تاسیس سردخانه با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن صادر شده که از این میزان ۸۵ فقره با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن به بهره‌برداری رسیده و ۶۵ فقره با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن نیز در دست اجرا است.

وی تصریح کرد: در این حوزه هفت واحد بسته بندی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، محصول استان را بسته بندی می‌کند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگ‌سازی و تلاش بیشتر است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به حوزه فرآوری سیب‌زمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیب‌زمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول، قیمت تمام شده مناسب‌تری خواهد داشت از همین رو مقرون به صرفه و اقتصادی است.

وی اضافه کرد: سه جواز تاسیس برای واحد فرآوری سیب‌زمینی با پیشرفت فیزیکی ۴۰، ۱۵ و ۱۰ درصد صادر شده و در حال احداث است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تامین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد.

محمدی ذخیره سازی، بسته بندی و فرآوری سیب‌زمینی را جزو برنامه‌های مدون در راستای ایجاد ارزش افزوده و راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی سیب‌زمینی دانست.