کرمانشاه - ایرنا - معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۲۵ هزار نفر بی‌سواد یا کم سواد در رده‌های سنی بین ۱۰ تا ۴۹ سال شناسایی شده است، گفت: طرح های مختلفی در نهضت سوادآموزی استان برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در حال اجرا است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «یاسر کرمی» روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته نهضت سواد آموزی؛ میانگین نرخ سواد استان کرمانشاه را بیش از ۹۸/۲ درصد و بیشتر از میانگین کشوری اعلام کرد و افزود: تفاوت نرخ بی سوادی بین زنان و مردان ۶ درصد به نفع مردان و بین شهری و روستایی ۱۱ درصد یعنی به میانگین کشوری رسیده است.

وی در ادامه به حمایت استاندار کرمانشاه برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در مناطق کم برخوردار استان اشاره کرد و گفت: به این منظور طرح های "روستا با سواد "، "پایش مدرسه محور" و طرح شتاب بخشی (طرحی که با حمایت استاندار در مناطقی که نرخ بی‌سوادی بالای دارد)، طرح خودآموزی یا فرد به فرد ( طرحی که فردی یکی از اعضای خانواده خود را با سواد کند) در دست اجرا است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه توضیح داد: در طرح پایش مدرسه محور از طریق مدارس و در قالب پرسش نامه؛ افراد بی سواد و کم سواد (والدین دانش آموزان و افراد محله) شناسایی و در مدرسه برای آنها کلاس سواد آموزی تشکیل می شود.

کرمی اضافه کرد: در طرح روستای با سواد نیز ابتدا توسط دهیاری ها و شوراهای روستا افراد بی سواد شناسایی و سپس آموزش دهنده نهضت سواد آموزی برای آموزش آنها کلاس تشکیل می دهد تا در مدت چند دوره با سواد شوند.

وی با تاکید بر اینکه برنامه نهضت سواد آموزی فقط مختص آموزش خواندن و نوشتن نیست به برنامه هفتم توسعه برای تعمیق سواد در کشور اشاره کرد و گفت: در این برنامه نهضت سواد آموزی بیشتر نقش نظاره‌گر دارد و از ظرفیت دیگر ارگانها و دستگاه های اجرایی برای ریشه کن کردن بی سوادی استفاده خواهد شد یعنی همه با هم باید پای کار بیایند تا بی سوادی ریشه کن شود.

نهضت سواد آموزی کرمانشاه هزار و ۳۰۰ آموزش دهنده فعال دارد

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به رتبه اول نهضت سواد آموزی استان در کشور طی چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: سهمیه امسال کرمانشاه آموزش ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر شامل چهار هزار در دوره سواد آموزی، سه هزار و ۵۰۰ نفر دوره تحکیم و سه هزار نفر در دوره انتقال دارد که در حال ثبت نام متقاضیان هستیم.

کرمی در ادامه به فعالیت ۱۶ مرکز یادگیری محلی نهضت سواد آموزی استان اشاره کرد و افزود: در این مراکز علاوه بر کار آموزش سواد آموزی، مهارت های زندگی، مهارت های اجتماعی و مهارت فنی و حرفه ای آموزش داده می شود.

وی با بیان اینکه تمام نوشت افزار و کتاب ها و هزینه های آموزش در کلاس های نهضت سواد آموزی رایگان است، گفت: در کرمانشاه نزدیک به هفت هزار نفر آموزش دهنده داریم که هزار و ۳۰۰ نفر آنها فعال هستند و حدود ۶ هزار نفر غیر فعال و در صورت نیاز فراخوانده می شوند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.