اردبیل - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: بیش از ۲۴۴ هزار هکتار زمین زراعی در اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها امسال در این استان زیر کشت رفت.

احمد شهریار روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیش‌بینی اجرای طرح جهش تولید در ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی دیم استان اردبیل گفت: قرارداد کشت حدود ۲۲۶ هزار هکتار از ۲۴۴ هزار هکتار زمین کشت شده در سامانه مربوطه ثبت شده است.

وی افزود: تاکنون در اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها، گندم در ۱۷۱ هزار هکتار، جو در ۶۷ هزار هکتار ، عدس در یک هزار و ۵۰۰ هکتار، دانه‌های روغنی در سه هزار و ۱۶۲ هکتار، گیاهان دارویی در ۱۰۰ هکتار و علوفه در یک هزار و ۳۹۵ هکتار از اراضی دم استان اردبیل کشت شده و کاشت نخود نیز اخیرا آغاز شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها به منظور دستیابی به امنیت غذایی و قطع وابستگی به واردات محصولات استراتژیک و مهم و پایداری تولید بسیار مهم است.

وی بیان کرد: در اجرای طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارها تاکنون ۳۱ هزار لیتر بذرمال مصرف شده و در کشت‌های انتظاری نیز مصرف بذرمال در دستور کار قرار خواهد گرفت.

۵۵۸ میلیارد ریال تسهیلات برای خرید ادوات طرح جهش تولید در اردبیل اختصاص یافت

شهریار در خصوص وضعیت جذب ادوات مورد نیاز برای اجرای موفقیت‌آمیز طرح جهش تولید در دیم‌زارها نیز گفت: ۵۵۸ میلیارد ریال تسهیلات برای خرید انواع ادوات مورد نیاز طرح جهش تولید در دیم‌زارهای این استان اختصاص داده شد که تاکنون با پرداخت ۱۳۰ میلیارد ریال ۶۴ مورد از این ادوات جذب و خریداری شده است.

وی با اشاره به بیمه ۳۹ هزار هکتار از اراضی کشت شده طرح جهش تولید در استان اردبیل اظهار کرد: به جز گندم، بیمه سایر محصولات این طرح نه به صورت برخط و نه به صورت دستی انجام نمی‌شود و همچنان در ثبت بیمه مزارع سایر محصولات این طرح مشکل وجود دارد.

کاهش بارندگی‌ها در استان اردبیل نگران‌کننده است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با ابراز نگرانی نسبت به کاهش بارندگی در استان گفت: طی سال زراعی جاری ۶۰.۸ میلیمتر بارش در استان ثبت شده که این میزان بارش نسبت به بلند مدت ۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی همچنین با اشاره به کاهش و کسری رطوبت در تمام ۱۲ شهرستان استان اردبیل در سه ماه گذشته، افزایش بیش از سه درجه‌ای دمای هوا در فصل پاییز امسال نسبت به میانگین بلندمدت را موجب بروز برخی مشکلات در مزارع کشت شده استان ذکر کرد و افزود: افزایش دما موجب آلوده شدن مزارع شهرستان گرمی و بیله‌سوار به آفت شته روسی و همه مزارع استان به آفت موش صحرایی شده و بید کلم نیز در اغلب مزارع کلزای استان گزارش شده است.

به گزارش ایرنا، بنا به اعلام نوبخت اژدری ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای این استان، ۱۸۰ کارشناس زبده کشاورزی از بخش دولتی و خصوصی مشارکت دارند و بر همه فرایند کاشت، داشت و برداشت محصول نظارت خواهد کرد.

برای اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به عنوان مجری طرح در حال اجراست، هر کدام از این کارشناسان بر حدود ۲ هزار هکتار از اراضی زراعی با اولویت کاشت محصولات استراتژیک از قبیل گندم، جو، دانه‌های روغنی، حبوبات و علوفه نظارت می‌کنند.

طرح جهش تولید در دیم‌زارها در سطح ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل در حال اجراست و با اجرای آن، ۱۹۴ هزار هکتار به زیر کشت گندم، ۷۲ هزار هکتار به زیر کشت جو و ۹۴ هزار هکتار نیز به زیر کشت دانه‌های روغنی، حبوبات و علوفه می‌رود.

استان اردبیل ۵۱۵ هزار هکتار اراضی زراعی دیم دارد که اجرای این طرح می‌تواند تحول مهمی در تولید محصولات دیم به خصوص گندم به عنوان اصلی‌ترین محصول استراتژیک داشته باشد.

سال گذشته با اجرای موفق این طرح و با وجود خشکسالی شدید در استان، بالغ بر ۲۸۰ هزار تن گندم تولیدی به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد، این در حالی است که سال قبل از آن ۲۵۷ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده بود.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

برچسب‌ها