به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی برومندی روز پنجشنبه در بازدید از طرحهای کشاورزی شهرستان ملایر اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی یک سنگر بسیار مهم برای بخش کشاورزی و ریلگذار طرحها و پروژههایی است که از بخش کشاورزی حمایتهای خوبی دارند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش کشاورزی برای کشور و تولیدکنندگان بسیار مهم و اثرگذار است و تصمیمات خوبی در این حوزه در کمیسیون کشاورزی مجلس گرفته شده است.
برومندی تاکید کرد: در بودجههای سنواتی، تصویب اسناد بالادستی نظام و برنامه هفتم توسعه، کمیسیون کشاورزی مجلس تصمیمات خوبی اتخاد کرد.
وی افزود: شهرستان ملایر قطب تولید انگور و کشمش است که نظام تولید انگور آن ثبت جهانی شده و برای روند اجرایی و توسعه این حوزه، نمایندگان و مسولان این شهرستان هوشمندانه عمل کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز اظهار کرد: در بازدید از گلخانه ۱۰ هکتاری حسینآباد ناظم که برای توسعه آن ۵۰ هکتار از اراضی ملی به این طرح واگذار شده، مشکل آب و تسهیلات مورد نیاز برای این واحد بررسی شد.
رضا بهراملو شرکت صنایع تبدیلی و تولید بستنی را از دیگر طرحهای نیازمند تسهیلات در این شهرستان عنوان کرد و افزود: این واحد نیاز به تسهیلات سرمایه در گردش به مبلغ یکهزار میلیارد ریال دارد که قرار شد حمایتهای لازم برای اخذ تسهیلات لازم انجام شود.
وی ادامه داد: پالایشگاه انگور ملایر نیز یکی از طرحهای اثرگذار کشاورزی این شهرستان است که در بازدید معاونان وزیر جهاد کشاورزی، مشکلات و روند اجرایی این طرح بررسی شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: این پالایشگاه فرآوردههای مختلف انگور و سیب زمینی، فرنچ فرایز و سایر فرآوردهها را تولید میکند که برای ۵۰ نفر اشتغال مستقیم و برای شمار زیادی اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد.
بهراملو گفت: مرکز پرتودهی غرب کشور که شامل صنایع تبدیلی با ماندگاری بالای محصولات کشاورزی می شود نیز در این شهرستان در دست اجراست که در کشور منحصر به فرد است.
وی با بیان اینکه اقدامات اولیه این پروژه مربوط به بخش کشاورزی انجام شده و استعلامات لازم برای تغییر خط تولید در حال انجام است،افزود: با اجرای این طرحهای کشاورزی در شهرستان ملایر، برای یکهزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
بهراملو ادامه داد: ملایر یک شهرستان با پتانسیل بالایباغی است که از ۲۲ هزار هکتار باغ، ۵۰ درصد آن مربوط به انگور و کشمش است و باید پروژههای خاصی در این حوزه تعریف و اجرا شود تا به افزایش تولید، اشتغال و امنیت غذایی کمک کند.
وی یادآور شد: شرکت تولید بستنی در ملایر با سرمایهگذاری چهار هزار میلیارد ریال و ظرفیت تولید روزانه ۳۰ تن محصول در آستانه بهرهبرداری است و چنانچه تسهیلات سرمایه در گردش اختصاص یابد، در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
کاظم خاوازی قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزرات جهاد کشاورزی و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی نیز از طرح های یاد شده به عنوان طرح های اثرگذار کشاورزی شهرستان ملایر بازدید کردند.
این طرحها شامل گلخانه دشت مهرآگین، شرکت کشت و صنعت پردیس کیان(پالایشگاه انگور ملایر)، شرکت بهطعم لبن پارسیان و مرکز پرتودهی ملایر است که مورد بازدید قرار گرفتند.
به گزارش ایرنا؛ مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی آن ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.