به گزارش ایرنا، " اسکندر پاسالار " روز پنجشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا مرکز بوشهر اظهار کرد: نسبت جنسی مرگ و میر در استان بوشهر ١٢۴.۶ است به عبارتی به ازای فوت هر ١٠٠ زن نزدیک به ١٢۵ مرد فوت کرده اند.
وی افزود: جمعیت استان در پایان آذر ماه امسال به یک میلیون و ٢٠٨ هزار و ۶۵۵ نفر رسیده و برای ثابت ماندن جمعیت فعلی باید نرخ باروری ۲.۱ فرزند باشد یعنی هر پدر و مادر ۲ فرزند داشته باشند در حالی که این رقم اکنون در استان به ۱.۶ رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر تصریح کرد: نرخ رشد جمعیت استان در سال گذشته هفت دهم درصد ثبت شده یعنی به ازای هر یک هزارنفر، هفت نفر به جمعیت استان اضافه شده است.
پاسالار با بیان اینکه ۷۱.۵ درصد جمعیت استان بوشهر در شهرها سکونت دارند، عنوان کرد: از جمعیت استان بوشهر ۵۳ درصد مردان و ۴۷ درصد زنان تشکیل میدهند.
به ازای تولد هر ۱۰۰ دختر ١٠٨ پسر متولد می شود
وی عنوان کرد: در ۹ ماهه نخست امسال ١٠ هزار و ١٠۶ ولادت در استان بوشهر ثبت شده که از این تعداد ۵ هزار و ٢۴٧ مورد پسر و ۴ هزار و ٨۵٩ مورد دختر بودند.
پاسالار با بیان اینکه به ازای تولد هر ۱۰۰ دختر ١٠٨ پسر متولد شده است، گفت: این نسبت جنسیتی در مدت مشابه سال قبل عدد ۱۰۶.۹ به ثبت رسیده است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر، بیان کرد: میانگین سن مادران در تولد اولین فرزند در استان طی سال های اخیر پایین تر از میزان کشور بوده است.
ثبت ۳۹۰ چندقلوزایی در استان
پاسالار، با اشاره به ثبت بیش از ٣٩٠ مورد چند قلویی در ثبت احوال استان بوشهر اظهار کرد: در ٩ ماهه سال جاری و بر اساس آمارهای ثبت شده تاکنون ٣٩٠ مورد چندقلوزایی در استان ثبت شده که ١٨۴ مورد آن دوقلوزایی، ۶ مورد سه قلوزایی و ١ مورد چهارقلوزایی بوده است.
فاطمه و حسین دارای بیشترین فراوانی
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر گفت: نامهای فاطمه، زهرا، رستا، زهرا، نورا و زینب بیشترین فراوانی نام در استان را در ٩ ماه نخست امسال به خود اختصاص دادهاند.
وی در خصوص فروانی اسامی پسران نیز گفت: نامهای حسین، محمد، علی، امیرعلی و امیرحسین دارای بیشترین فراوانی در این مدت هستند.
میانگین سنی زوج و زوجه در بوشهر به ترتیب ٢٨.٧ و ٢۴.۵ سال است
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، آمار ازدواج های هفت ماهه سال ١۴٠٢ را سه هزار و ٢۴٧ واقعه اعلام کرد و ادامه داد: بیشترین ازدواج بین مردان ٢۶ ساله با زنان ١٨ ساله ثبت شده است.
وی در خصوص میانگین سنی ازدواج بار اول زوجین گفت: میانگین سنی زوج و زوجه در کشور به ترتیب ٢٨.٢ و ٢٣.٩ سال است که این میانگین در استان برای زوج ٢٨.٧ سال و برای زوجه ٢۴.۵ سال به ثبت رسیده است.
۹۴.۸ از جمعیت استان تقاضای کارت هوشمند ملی داده اند
پاسلار یادآور شد: در مجموع ٨٧٨ هزار و ۶٠ تقاضای کارت هوشمند ملی در استان ثبت شده که ۹۴.۸ از جمعیت واجد شرایط استان پوشش داده است.
وی با اشاره به اینکه ٧٨۴ هزار و ۶٠١ نفر از این افراد کارت هوشمند خود را دریافت کردهاند افزود: ١٠ هزار و ٧٧۵ قطعه کارت ملی هوشمند در دفاتر پیشخوان استان آماده تحویل به صاحبان آنهاست که این افراد برای تحویل کارت خود مراجعه نکرده اند.
پاسالار عنوان کرد: با وجود پیامکهایی که به صاحبان کارتها ارسال شده هنوز برای دریافت مراجعه نکرده اند که نیاز است سریعتر به دفاتر پیشخوان استان مراجعه و کارت خود را دریافت کنند.
حرکت سازمان ثبت احوال به سمت "دولت کاملا هوشمند"
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: شعار ثبت احوال در دولت سیزدهم "دولت کاملا هوشمند" است و به این سمت حرکت میکنیم؛ امیدواریم به زودی همه خدمات خود را به صورت الکترونیک ارائه دهیم.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه هویت ملی ایرانیان (سهیم)، بیان کرد: در این قالب ١٩ خدمت به صورت الکترونیک ارائه میشود که در کاهش وقت و هزینه مردم و دولت بسیار موثر است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر عنوان کرد: پایگاه اطلاعات خانواده، ثبت نام کارت هوشمند ملی، تغییر نشانی، انتخاب نام، تغییر نام، تغییر نام خانوادگی، صدور گواهی تجرد، صدور شناسنامه، رونوشت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، ثبت ازدواج با اقرار نامه، رونوشت وفات، رونوشت وفات اتباع، هیات حل اختلاف، صدور پروانه ارائه خدمات ثبت احوال از این اقدامات است.