اسلام‌آباد- ایرنا- جامعه پاکستان با بیش از ۹۷ درصد جمعیت مسلمان، عضوی تاثیرگذار در جهان اسلام محسوب می‌شود در عین حال طی سال‌های اخیر جریان تکفیری در این کشور همسایه با تلاش برای تخریب فضای صلح و برادری میان پیروان مذاهب اسلامی به یک نگرانی برای دولت و ذینفعان مذهبی پاکستان تبدیل شده است.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، پاکستان از دو دهه گذشته با وجود تلاش‌ها برای ایجاد همسویی میان پیروان مذاهب اسلامی در این کشور علیه تهدید افراط گرایی با پیامدهای ناشی از جریان تکفیری و خونخواهی افراط گرایان به بهانه دفاع از مقدسات اسلامی روبرو است.‌این وضعیت حاکی از خیز جریان تکفیری و عرض اندام افراطیانی است که بذر نفاق را در جامعه این کشور می پاشند.

ظهور گروهک تروریستی داعش تحت مدیریت آمریکا در خاورمیانه و سرایت این پدیده شوم به دیگر کشورهای منطقه از جمله افغانستان باعث پررنگ شدن جای پای عناصر تکفیری در پاکستان و حمایت‌های کورکورانه برخی از جریانات به اصطلاح مذهبی و سیاسی از پروژه تکفیر برای تقابل با دیگر فرق مذهبی صرفا برای دستیابی به اهداف خود شد.

طی سال‌های اخیر در جریان بسیاری از حملات تروریستی با ماهیت فرقه گرایی در شهرهای مختلف پاکستان به ویژه «کویته»، «پیشاور»، «راولپندی»، «کراچی»، «پاراچنار» ده‌ها نفر از شهروندان بی گناه این کشور به شهادت رسیده و همزمان بسیاری از مراکز دینی، مساجد و حسینیه‌ها هدف بمب‌گذاری های مرگبار گروه‌های تروریستی-تکفیری قرار گرفتند.

رسانه‌های پاکستانی امروز (یکشنبه) به نقل از پلیس در منطقه پاراچنار واقع در شمال غرب این کشور اعلام کردند که درپی تیراندازی تروریست‌ها به یک اتوبوس حامل شهروندان شیعه دست کم ۴ سرنشین کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.

رهبران گروه‌های شیعی پاکستان با محکومیت حمله امروز نسبت به تشدید خشونت‌ها علیه غیرنظامیان بی دفاع در پاراچنار و افزایش حملات هدفمند علیه مردم این منطقه به شدت ابراز نگرانی کردند.

طی یکسال گذشته ارتش پاکستان و دایره مبارزه با تروریسم CTD در مناطق مختلف این کشور تعداد زیادی از تروریست‌های تحت تعقیب را کشته و یا بازداشت کردند که نه تنها طراح حملات تروریستی علیه شیعیان بودند بلکه در این اقدامات با دیگر گروه‌های تکفیری و غیرقانونی نظیر لشکر جهنگوی، تحریک طالبان پاکستان، داعش و حتی سپاه صحابه همدستی می‌کردند.

در چنین اوضاعی تحرکات جدیدی با هدف برافروختن آتش فرقه گرایی و تحریک افکار عمومی در پاکستان تنها پس از حادثه مرتبط با قتل یکی از مسوولان گروه به اصطلاح «شورای اتحاد سنی» در شهر اسلام‌آباد پایتخت این کشور مشاهده می‌شود.

مقامات پلیس اسلام‌آباد جمعه گذشته اعلام کرد که درپی تیراندازی مهاجمان ناشناس در حومه این شهر شخصی به نام مسعود الرحمان عثمانی معاون دبیرکل شورای اتحاد سنی کشته شد. مهاجمان پس از این حادثه متواری شده و تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

تجمع صدها نفر در اواخر جمعه شب که به اذعان رسانه‌های پاکستانی و ناظران سیاسی در شبکه‌های اجتماعی از جمله هواداران گروه منحله و غیرقانونی «سپاه صحابه» به شمار می‌روند، فضای پایتخت پاکستان را امنیتی کرد و نیروهای پلیس و یگان ضدشورش از بیم یورش معترضان به داخل منطقه قرمز اسلام‌آباد تمام مسیرهای منتهی به منطقه دیپلماتیک، پارلمان و دیگر نهادهای مهم دولتی را بستند.

تجمع کنندگان که پرچم یک گروه غیرقانونی و تکفیری را در دست داشتند با شعارهای تحریک آمیز، تکفیر دیگر پیروان مذاهب اسلامی را حق خود برای اظهار خشم نسبت به کشته شدن مسعود الرحمان عثمانی عنوان کردند.

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که شخص کشته شده هرچند از مسوولان شورای اتحاد سنی شناخته می‌شود اما وی وفادار به گروه سپاه صحابه بود، گروهی که دو دهه قبل از سوی دولت پاکستان منحل و در فهرست سازمان‌های افراطی و غیرقانونی قرار گرفت.

کاربران پاکستانی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) صدور بیانیه‌ همدردی توسط گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان‌(TTP) درپی کشته شدن عثمانی در اسلام‌آباد را حیرت برانگیز دانستند.

کاربران شبکه اجتماعی ایکس در پاکستان و چهره‌های رسانه‌ای این کشور نسبت به تحرکات عناصر تکفیری در اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده و خطاب به دولت و ارتش پاکستان هشدار دادند که عرض اندام افراط گرایان به بهانه دفاع از مقدسات اسلامی و یا خونخواهی برای چهره‌هایی که از قبل سابقه تندرویی و ترویج خشونت را در کارنامه دارند، به مثابه مسموم کردن جامعه و برافروختن آتش فرقه گرایی است.

برخی از چهره‌های مذهبی پاکستان در واکنش به خیز جدید جریان تکفیری اظهار داشتند که اشک تمساح ریختن هرگز سابقه سیاه هواداران خشونت و افراط را پاک نمی کند لذا دم از خونخواهی و یا انتقام نزنید چرا که ریشه عناصر تکفیری و افراطیون در عراق و سوریه خشکانده شده و مقابله با بقایای آنان در پاکستان نیز کار دشواری نخواهد بود.

در این برهه مهم ترین امر هوشیاری حاکمیت پاکستان، ذینفعان سیاسی و نخبگان دینی این کشور نسبت به تهدیدات ناشی از جریان تکفیری، طراحان و ترویج دهندگان این پدیده شوم است.

اقدامات تازه عناصر تکفیری‌ در پاکستان در جهت تخریب فضای صلح و برادری میان پیروان مذاهب اسلامی از سرخوردگی‌های مداوم این عناصر از رویکرد وحدت آفرین رهبران مذهبی در این کشور و همزمان تلاش عوامل خارجی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی جهت هرج و مرج و گسترش آتش فرقه‌گرایی در پاکستان حکایت دارد. دخالت موساد و عوامل وابسته به خارج برای ایجاد هرج و مرج در پاکستان موضوعی است که بارها مقامات مسوول این کشور به ویژه رهبران مذهبی آن را فاش کرده و در موردش هشدار داده اند.