گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست اداره‌کل امور عشایر گلستان با اشاره به تخریب بخشی از ایل‌راه‌های استان بر اثر بارندگی پاییزه امسال گفت: ۲۴۵ کیلومتر از این راه‌ها در نیمه دوم امسال با هدف تسهیل تردد عشایر مرمت و بهسازی شده است.

احمد پرتانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا طول کل راه‌های اصلی و فرعی محل تردد عشایر گلستان را حدود هزار کیلومتر اعلام کرد و افزود: برای ساخت این راه‌ها به دلیل واقع شدن در مراتع از مصالح استفاده نمی‌شود و به‌همین دلیل هر ساله بر اثر بارندگی‌، بخش‌های از آن تخریب می‌شود.

وی افزود: امسال هم که بارندگی‌ پاییزه باعث جریان یافتن سیلاب در نقاط مختلف گلستان از جمله قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی شد، ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای مرمت ۴۵۵ کیلومتر از راه‌ها شامل ۱۲۰ کیلومتر در گنبدکاووس، ۲۵۰ کیلومتر در مراوه‌تپه و ۸۵ کیلومتر در کلاله تخصیص یافت.

سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان ادامه داد: عملیات مرمت و بهسازی شامل تیغ‌زنی، خاک‌برداری و خاک‌ریزی در ۲۰ کیلومتر از ایل‌راه‌های گنبدکاووس، ۸۵ کیلومتر از راه‌های عشایری کلاله و ۱۴۰ کیلومتر از ایل‌راه‌های مراوه‌تپه انجام شده است.

به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق گلستان است و ۶۵ درصد از آنان در مراتع مراوه‌تپه، ۲۹ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که تا سه سال قبل افزون بر ۷۶۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار داشتند که با خارج شدن بخشی از این دام‌ها از چرخه تولید به دلایلی مانند خشکسالی، حذف ارز ترجیحی و افزایش هزینه تولید این عدد به ۵۶۰ هزار راس رسیده است.